KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Kasım 2025 Salı
°C

Bebeği dünyaya sağlıklı geldi

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görev yaparken hamileliğinin 24. haftasında koronavirüs testi pozitif çıkan Şehadet Barası, hastalığı yenip bebeğini sağlıklı olarak kucağına almanın mutluluğunu yaşıyor.

Bebeği dünyaya sağlıklı geldi
15 OCAK 2021 CUMA 16:56
5
3134
4
AA aa

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görev yaparken hamileliğinin 24. haftasında yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan ve hastalığı yenen hemşire Şehadet Barası'nın bebeği sağlıkla dünyaya geldi.

Henüz 24 haftalık hamileyken ağrılarının artması üzerine yaptırdığı Kovid-19 testinin sonucu pozitif çıkan hemşire Barası, evinde karantinaya girdi.

Zorluk ve endişe içinde geçen sürecin ardından koronavirüsü yenen Barası, yeniden görevinin başına döndü.

1 Ocak'ta sezaryenle dünyaya gelen bebeğiyle bir hafta hastanede kalan Barası, bebeğini sağlıklı olarak kucağına almanın mutluluğunu yaşıyor.

Hastalık sürecinde yaşadıklarını AA muhabirine anlatan Barası, çok iyi korunmasına ve tüm kurallara uymasına rağmen koronavirüse yakalandığını söyledi.

En büyük korkusunun bebeğini kaybetmek olduğunu ifade eden Barası, "Bu korku nedeniyle beslenmeye ve dinlenmeye dikkat ettim. Kemik ağrılarım çok fazlaydı. 10 günlük izolasyon dönemim oldu. Eşime de bulaşmasın diye kendimi bir odada muhafaza etmeye çalıştım." dedi.

Barası, gebeliğinden dolayı ilaç kullanamadığını, ilk hamileliğinin tedirgin geçtiğini anlattı.

"Ailemi görmeden öleceğim korkusu oldu"

"Bir yandan bebeği kaybetme korkusuyla baş başasın bir yandan da aileden uzaksın. Psikolojik olarak çok kötü bir süreç geçirdim." ifadelerini kullanan Barası, şöyle devam etti:

"Çocuğuma bir şey olacak, ailemi görmeden öleceğim korkusu oldu. Hastalığımın üçüncü gününden itibaren ağrılarım şiddetlenmeye başladı. Aile özlemi, ölüm korkusu tüm bunların bir arada olması insanı fazlasıyla yoruyor. 10. günden sonra ağrılarım dinmeye başladı ve tekrar test yaptırdığımda sonucun negatif olduğunu öğrendim. En mutlu anım, aileme yeniden kavuşmam oldu. Özlem giderdim, aile özleminin ne olduğunun daha çok farkına vardım."

Hemşire Barası, tedbirlere rağmen virüsün bulaşabildiğine işaret ederek, "İnsanlar, 'Maske takıyorum, dikkat ediyorum, rahatlıkla gezip dolaşabilirim, kalabalığa girebilirim.' diye düşünmesin. Hastalığın nereden geleceğini, nasıl bulaşacağını bilemezsiniz. Biz de çok dikkat ediyor, maskemizi takıyor, mesafemizi koruyoruz fakat bir şekilde bulaşıyor. Birçok meslektaşımızı bu şekilde kaybettik." diye konuştu. (AA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80787)
17 Ocak 2021 Pazar 17:34
Ogretmen evde yatiyor. Hamile hemsire çalistiriliyor. Çok ilginç.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80860)
19 Ocak 2021 Salı 00:20
@Misafir Kullanıcı Çok zorunuza gidiyor değil mi? Yapacak bir şey yok. Öğretmene laf yetiştirmek yerine çalışıp öğretmen olabilirdiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80781)
17 Ocak 2021 Pazar 03:58
İkinisde çok değerli ve kıymeyli insanlarsıniz Rabbim sizlere evladinızla bir ömür mutlu huzurlu sağlıklı yaşamayı nasip etsin güzel insanlar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80743)
16 Ocak 2021 Cumartesi 11:47
Rabbim size ve ailenize tekrar hayırlı şifalar versin inşallah
18.11.2025
15:56
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören; 'Halkımız ve sivil toplum kuruluşlarını etkinliğe güçlü bir katılım göstermeye davet ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:50
Bingöl`ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl'ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi alan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ün faydasına olan her işte elini taşın altına koyan bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:28
Bingöl`de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de bir haftada yapılan asayiş uygulamalarında uyuşturucu maddeler, silahlar ele geçirildi; aranan 27 firari yakalandı. Vali Usta; 'Görevlerini kararlılıkla sürdüren Jandarma ve Emniyet mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum' dedi.
18.11.2025
10:06
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Yaka Kamerası Projesi kapsamında Bingöl'de trafik ekiplerine 90 yeni yaka kamerası tahsis edildi. Bingöl Valisi Usta; 'Vatandaşımızın devlete olan güvenini sağlamak, kolluk kuvvetlerimizin de şefkatini göstermek amacıyla çok önemli diye değerlendiriyorum' dedi.
18.11.2025
09:52
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, isteyen ve başarılı olan öğrencilerin üniversiteyi 3 yılda bitirebilmesine ilişkin uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı.
16.11.2025
19:51
IBAN`a para transferinde yeni dönem!
IBAN'a para transferinde yeni dönem!
Artan banka dolandırıcılıklarının ardından IBAN transferleri ve çevrim içi ödemelerde yeni güvenlik adımları devreye giriyor. Meclis'e sunulan ve aralık ayı itibarıyla yasalaşması beklenen 11. Yargı Paketi kapsamında mobil bankacılığa biyometrik doğrulama eklenerek para transferlerinde ses, parmak izi, yüz ve göz taramasıyla onay süreci zorunlu hale gelecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın