KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Şubat 2026 Cumartesi
°C

Becerikli; 'Beyaz Baston Yasası çıkarılmalı'

15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Güvenlik Günü münasebetiyle yaptığı açıklamasında görme engellilerin haklarına dikkat çeken ve bu hakların teslimi çağrısında bulunan Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerikli; 'Ülkemizde de bir 'Beyaz Baston Yasası' çıkarılarak bu hakların yasal güvenceye kavuşturulmasını talep ediyoruz' dedi.

Becerikli;
14 EKİM 2025 SALI 12:04
0
781
0
AA aa

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerikli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Güvenlik Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Beyaz bastonun, görme engelliler için yalnızca bir baston değil; özgürlüklerinin, bağımsızlıklarının ve güvenliklerinin bir sembolü olduğunu belirten Becerikli; “Elimizdeki beyaz baston, yol arkadaşımız, rehberimiz ve gözümüzdür” dedi.

Açıklamasında toplumdan, yerel yönetimlerden ve hükümetten beklentileri de paylaşan Becerikli, şunları söyledi;

“Toplumun her kesiminden dileğimiz; yollarda, kaldırımlarda ya da toplu taşıma alanlarında beyaz baston kullanan birine rastladığınızda, saygılı ve duyarlı davranmanız, gerekiyorsa kendinizi tanıtarak yardım teklif etmenizdir.

Sürücülerimizden ise, beyaz bastonlu bir yayanın yola indiğini gördüklerinde yavaşlamalarını ve öncelik hakkına saygı göstermelerini istiyoruz.

Ne yazık ki şehirlerimizdeki kaldırımlar, çukurlar, zincirler, panolar ve yanlış düzenlemeler bizler için büyük tehlike oluşturmaya devam etmektedir. Bu nedenle yerel yönetimleri ve yetkilileri, kentlerimizi herkes için erişilebilir hale getirmeye davet ediyoruz.

Ayrıca; Toplu taşıma araçlarında sesli durak anons sistemlerinin aktif hale getirilmesini, elimizdeki engellilerin toplu taşıma haklarının geri iade edilmesi

Kamu kurumları ve özel işletmelerin erişilebilirlik standartlarına uygun hale getirilmesini,

Braille yönlendirme levhaları ve sesli sistemlerin yaygınlaştırılmasını,

Beyaz bastonların ücretsiz karşılanmasını,

Ve nihayetinde ülkemizde de bir “Beyaz Baston Yasası” çıkarılarak bu hakların yasal güvenceye kavuşturulmasını talep ediyoruz.

Bağımsız, güvenli ve erişilebilir bir yaşam; herkes gibi biz görme engellilerin de temel hakkıdır.

Bu anlamlı günde, tüm duyarlı vatandaşlarımızı ve yetkilileri empatiye, dayanışmaya ve farkındalığa davet ediyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.02.2026
03:10
'28 Şubat'la tam hesaplaşma sağlanmalı'
28 Şubat'ın 29. yılında açıklama yapan Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, askeri unsurların yargı önünde hesap verdiğini ancak sürecin sivil ve bürokratik ayağının bütünüyle ortaya çıkarılamadığını kaydetti.
28.02.2026
03:09
Ortaçanak`ta Zorlu Kurtarma
Ortaçanak'ta Zorlu Kurtarma
Yoğun kar ve tipiye rağmen göğüs ağrısı ve solunum sıkıntısı yaşayan hasta, UMKE ve 112 ekiplerince paletli ambulansla alınarak Bingöl Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.
28.02.2026
03:09
Solhan SYDV`den Ramazan`da Hassasiyet Vurgusu
Solhan SYDV'den Ramazan'da Hassasiyet Vurgusu
Yardımların doğru ve adil şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşması için titizlikle çalıştıklarını vurgulayan SYDV Müdürü Dumlu, kurumun, Ramazan boyunca gıda, nakdi yardım ve diğer sosyal destek programlarını belirlenen kriterler çerçevesinde sürdürdüğünün altını çizdi.
28.02.2026
03:07
15 yaş altına sosyal medya kısıtlaması
15 yaş altına sosyal medya kısıtlaması
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesine ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirterek Meclis'in, sundukları yasanın değerlendirilmesini beklediklerini ifade etti.
28.02.2026
03:06
Bingöl`de aranan 10 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 10 şahıs yakalandı
Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan 1 haftalık çalışmalarda, çeşitli suçlardan hapis cezası bulunan 10 şahıs yakalandı.
28.02.2026
03:04
Bingöl`de aç tilki ilçe merkezine indi
Bingöl'de aç tilki ilçe merkezine indi
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kızıl tilki yiyecek bulmak için ilçe merkezine indi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın