KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Mayıs 2025 Salı
°C

Beklentimizin üstünde bir büyüme

TÜİK'in 2013 yılına ilişkin GSYH sonuçlarını değerlendiren Bakan Yılmaz: “2013'ün son çeyreğinde 4,4 bir büyüme sağlandı. Türkiye ekonomisinde bununla birlikte tüm yıl olarak yüzde 4'lük bir büyüme gerçekleşti. Kurdaki gelişmelere rağmen kişi başına gelirimiz 11 bin 700 dolar civarına yükselmiş oldu. Beklentimizin üstünde, tahminlerimizin üstünde bir büyüme söz konusu” dedi.

Beklentimizin üstünde bir büyüme
01 NİSAN 2014 SALI 06:36
0
1292
0
AA aa

Yerel seçimler nedeniyle Bingöl'de bulunan Bakan Yılmaz, seçimde Türkiye'nin siyasi istikrarının pekiştiğini, siyasi istikrarın ekonomiye de olumlu yansıyacağını söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2013 yılına ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) sonuçlarını değerlendiren Bakan Yılmaz, seçim haberiyle birlikte güzel bir haberin de ekonomiden geldiğini aktardı.

Bakan Yılmaz, şunları söyledi: “2013'ün son çeyreğinde 4,4'lük bir büyüme gerçekleşti. Bununla birlikte tüm yıl olarak baktığımızda Türkiye ekonomisinde yüzde 4'lük bir büyüme gerçekleşti. Kurdaki gelişmelere rağmen kişi başına gelirimiz 11 bin 700 dolar civarına yükselmiş oldu. Bu gerçekten sevindirici bir rakam. Dünyadaki küresel ekonomik ortamı düşündüğünüzde, bölgemizde yaşanan gelişmelere baktığımızda, ülkemizin sağladığı bu büyüme gerçekten önemli bir gelişmedir.”

“TAHMİNLERİMİZİN ÜSTÜNDE BİR BÜYÜME SÖZ KONUSU”

Hazırladıkları orta vadeli programda büyüme hızını 3.6 olarak tahmin ettiklerini anlatan Bakan Yılmaz, şöyle dedi:

“Beklentimizin üstünde, tahminlerimizin üstünde bir büyüme söz konusu. Bu son derece sevindirici. 2014 yılı için yine yüzde 4 büyüme öngörümüz vardı. İnşallah 2014'te de ivmenin devam etmesini bekliyoruz. Tabi 2014'te siyasi istikrara çok ciddi vurgu yapıyoruz biz. Bu seçimlerle Türkiye'nin aslında siyasi istikrarı pekişmiş oldu. Mevcut siyasi istikrarımız pekişmiş oldu. Bunun ben ekonomiye de olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Çünkü ekonomik istikrarın ön koşulu siyasi istikrar. Bugüne kadar Türkiye bu kadar başarı sağladıysa ekonomide, bunu siyasi istikrar ve güven ortamıyla sağladı. Aynı politikalarımıza devam edeceğiz. 2014 yılında yine Avrupa'dan nispi olarak daha iyi bir ortam görünüyor. Bu bizim ekonomik büyümemiz açısından dış konjonktürel açısından olumlu bir durum.”

Bakan Yılmaz, 2014'te büyüme kalitesinde de artış beklediklerini ifade ederek, “Kaynakları itibariyle bir kayma olacağını düşünüyoruz. İhracatımız da yine şubat ayında iyi bir performans gösterdi. Yani sadece iç taleple değil, dış taleple de büyüyen, dengeli bir şekilde büyüyen bir Türkiye ekonomisi göreceğimizi düşünüyoruz. Zaten orta vadeli programımızı bu perspektif içinde hazırlamıştık. Politikalarımızı da bu çerçevede yürütüyoruz” diye konuştu.

“İSTİHDAM DOSTU BÜYÜME”

Türkiye'de son yıllarda büyüme ile birlikte “istihdam dostu bir büyüme” göründüğüne işaret eden Bakan Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bunun da yine devam ettiğini görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. 2013'te olduğu gibi 2014'te de inşallah bu istikrarın artmasını bekliyoruz. Küresel ortam, epey bir süredir olumsuz seyrediyor. Buna rağmen Türkiye ekonomisi yoluna devam ediyor. Büyümeye devam ediyoruz, istihdam üretmeye devam ediyoruz, ihracatımızı artırmaya devam ediyoruz. Küresel şartlardaki nispi düzelme ve Türkiye'nin 2014'teki bu siyasi takvimini gerçekleştirmesiyle 2015'le başlayan dönemin Türkiye için ikinci bir hızlı büyüme ve reform dönemi olacağına ben inanıyorum. Özelikle 2015-2019 döneminde inşallah ekonomimiz yeni bir atılım içerisine girecektir. Yapacağımız reformlarla, izleyeceğimiz politikalarla siyasi ve istikrar ortamında Türkiye 2023 hedefine doğru emin adımlarla yoluna inşallah devam edecektir. 2014'ün yüzde 4 büyümesi hayırlı olsun.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.05.2025
17:56
Feci Kaza: 1 Ölü, 2 Ağır Yaralı
Feci Kaza: 1 Ölü, 2 Ağır Yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda tır ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi de ağır yaralandı.
27.05.2025
17:44
Öğretmenler dikkat! Başvurular 28 Mayıs`ta başlıyor
Öğretmenler dikkat! Başvurular 28 Mayıs'ta başlıyor
Millî Eğitim Bakanlığınca, kadrolu öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları 28 Mayıs-2 Haziran 2025 tarihleri arasında alınacak. Atamalar ise 3 Haziran'da gerçekleşecek.
27.05.2025
17:29
Bingöl HEM`den yılsonu sergisi
Bingöl HEM'den yılsonu sergisi
Emeği geçenleri tebrik eden Bingöl Valisi Usta: 'Ben bu ürünlerde kültür dünyamızı, insanımızın yaratıcı zekasını, dün ve bugünü bir araya getirebilme yeteneğini görüyorum. Bu programlarda Selçukludan Osmanlıya örf ve adetlerimizi, üretim ve sanata ait müktesebatı inovatif yaklaşımlarla güncel hayatın içine taşımamız, yeni nesillere aktarmamız gerekiyor dedi.
27.05.2025
17:02
Bakanlık duyurdu: Anne sütü satışı yasaklandı
Bakanlık duyurdu: Anne sütü satışı yasaklandı
Ticaret Bakanlığı, aldığı kararla anne sütünün perakende ticarete ve e-ticarete konu edilerek satışının yasaklandığını duyurdu.
27.05.2025
15:53
Sigaraya bir zam daha geldi!
Sigaraya bir zam daha geldi!
JTI grubuna ait Winston ve Camel gibi markaların fiyatları 75 TL'den başlayıp 91 TL'ye kadar yükseldi. Tekel Bayileri Derneği Başkanı Erol Dündar, 'Bir maliyet zammı da sigaraya' diyerek yeni fiyatları duyurdu.
27.05.2025
00:11
Bingöl Valisi Usta`dan orman yangınları için önemli uyarı!
Bingöl Valisi Usta'dan orman yangınları için önemli uyarı!
'Önemli olan yangını söndürmek değil, çıkmasına fırsat vermemektir' diyen Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bir izmarit, bir cam parçası, bir anlık dalgınlık; binlerce dönüm ormanı ve yılların emeğini yok edebilir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın