KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Belediye, 12 dalda meslek edindirme kursu açacak

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun 16 Nisan 2010 tarihinde almış olduğu karar gereği Bingöl Belediyesi 12 alanda İş-Kur İl Müdürlüğü ile ortaklaşa meslek edindirme kursu açacak.

Belediye, 12 dalda meslek edindirme kursu açacak
23 TEMMUZ 2010 CUMA 08:33
0
2245
0
AA aa
İş-Kur işbirliği İle başlatılan meslek edindirme programları kapsamında 12 alanda meslek edindirme kursu açmayı planlayan Bingöl Belediyesi, 12 Temmuz 2010 tarihinde Belediye Gençlik Merkezi'nde Satış Elemanı Kursu'nu açtı.

12 meslek dalında kurs açacaklarını belirten Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, amaçlarının kalifiye elemanlar yetiştirmek olduğunu kaydetti.
Satış Elemanı kursunu İş-Kur ile ortaklaşa düzenleyen Bingöl Belediyesi, Bilgisayar Operatörlüğü, Peyzaj Bahçıvanı, Çocuk Bakıcısı, Aşçılık Mesleği, Web Tasarımı kurslarını 2 Ağustos 2010 tarihinde Belediye Gençlik Merkezi'ndeki sınıflardan istifade edilerek faaliyete geçirecek.
Halkla İlişkiler Kursu'nu 15 Ağustos'ta açacaklarını ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı Kursu ile Büz İmalat ve Döşeme İşçiliği Kursları'nın da Eylül ayının ilk haftasında açılacaklarını söyleyerek, “ Oto Bakım ve Onarım Kursu, Su Sayacı Okuma Kursu ile İş Makinesi Operatörlüğü Kurslarını da ileriki tarihlerde açmayı hedefliyoruz. Bingöl  Belediyesi ilk defa meslek edindirme kursu adı altında kurslar açıyoruz. Şu an 20 öğrencimiz var. Bu kurs, İş-Kur, Halk Eğitim Merkezi ve Bingöl Belediyesi olarak birlikte yaptığımız bir proje. Katılımcılar kursa katıldıkları zaman günlük olarak 15 liralık bir katkı kendilerine yapılacak. Tüm kursiyerlere başarılar diliyorum” diye konuştu.
Meslek edindirme kursları ile vatandaşların kendilerini geliştirmeleri ve meslek sahibi olabilmeleri için faydalı olduğuna dikkat çeken Bingöl Belediye Başkanı Atalay, kurslar hakkında şu görüşlere yer verdi:

“Belediyemiz vasıflı iş gücünü arttırmak amacıyla iş Kur işbirliği ile kurslar açıyor. Kurslardan para talep edilmediği gibi kursa katılan katılımcılara günlük 15 TL para verilmektedir. Kurslara kayıt yapabilmek için İş-Kur İl Müdürlüğü'ne başvuru yapılması gereklidir. Kurs günleri hafta içidir. Kurs sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgesi verilecektir. Kurslar 120 saatten başlayıp 560 saate kadar devam etmektedir. Kurslara devam etme zorunluluğu vardır.”
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın