KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Belediye Bütçesi Görüşüldü

Bingöl Belediyesi'nin Plan Bütçe Komisyonunun hazırladığı 2018 yılı kesin hesabı oy çokluğuyla yeni Belediye Meclisi tarafından kabul edildi. İtirazlar, hayali fatura iddiaları da gündemdeydi.

Belediye Bütçesi Görüşüldü
15 MAYIS 2019 ÇARŞAMBA 19:10
5
3914
8
AA aa

Bingöl Belediyesinin Plan Bütçe Komisyonunun hazırladığı 2018 yılı kesin hesabı oy çokluğuyla yeni Belediye Meclisi tarafından kabul edildi. HDP grubu adına komisyonda yer alan Canan Baraç'ın şerh koyduğu bütçe raporda; “Özel Kalem Müdürlüğünün temsil ve tören giderlerinin birçoğu Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün bütçesinden ödendiği, yapılan harcamaların birçoğunun hayali faturalara dayandığı yapılan hizmetlerin iş tanımları açık olarak yazılmadığı ucu açık faturalar kesildiği tespit edilmiştir. İmar ve şehircilik kentsel dönüşüm alanı, alt yapı ihalesi gibi, kesin detay hesap incelendiğinde birçok çarpık uygulamalara rastlanması mümkündür. İmar uygulamaları kişiye özel düzenlemeler yapılıp çarpık kentleşmeye neden olmuştur. Yukardaki nedenlerden dolayı Plan Bütçe Komisyon üyesi olarak ret yönünde görüş bildiriyorum” ifadelerine yer verildi.

2018 yılındaki meclis toplantılarında hayali fatura ile Özel Kalem ve Eğitim Kültür gibi müdürlüklerinin harcamalarını gündeme getirdiklerini söyleyen HDP Grup Sözcüsü Aydın Bürçün: “Eğitim ve Kültür Müdürlüğü 4 ay içerisinde 6 milyon 800 bin TL bir harcama yapmış. Bunları önergelerle sorduk ve aldığımız cevaplarda gıda, yiyecek ve içecek alımı gibi alımlar yapılmış, hatta Antalya seyahat harcaması gibi faturalar karşımıza çıkarıldı. Özel Kalem Müdürlüğü tarafından son üç ayda kesilen 95 faturanın hayali olduğuna inanıyoruz. Yılan hikâyesine dönen Kentsel Dönüşüm Projesinin Altyapı İhalesi bile o dönemde yapıldı” şeklinde konuştu.

Belediye'nin geçtiğimiz yıllarda ve halen AFAD, Üniversite, Gençlik Spor İl Müdürlüğü gibi kurumlarla ortak projeler yürüttüğünü söyleyen Belediye Başkanı Erdal Arıkan ise “Belediye şehirdeki birçok kurum ve projeyi destekliyor. Bu projelerde malzeme alımları ve seyahat masrafları gibi giderler oluyor. Kültürel ve sportif faaliyetlere yapılan harcamalar belli aylarda belediyenin diğer gider kalemlerinden fazla görülebilir” cevabını verdi.

Kayıp ve kaçak sularla ilgili komisyon kurulduğunu, su faturasını uzun süre yatırmayanlarla ilgili borç tahsil edilmediği takdirde su kesintisine kadar yaptırımlar uygulanabileceğini söyleyen Başkan Arıkan, faturasını ödemeyenlere yaptırım uygulanmazsa, faturasını düzenli ödeyenlere hakaret olacağını söyledi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44472)
17 Mayıs 2019 Cuma 08:31
belediyede mesailer saat kaçta başlıyor öğrenebilirmiyim. hangi birime giderseniz gidin müdür yok yarın gelin. müdür gelince de bakıyorsunuz yapılan iş müdürlük değil. bir memur hallediyor evrağı elinize veriyor. bu evrağın verilmesi için illa müdürün koltuğuna oturması mı lazım. bu ancak bizim memleketimizde oluyor. bu birimler niye var. bu memurlar ne iş yaparlar. her masada beş altı memur. ama iş çıkmaz.iş yapılmaz. erdal beyden ricamız birimlere çeki düzen vermesidir. insan kaynaklarını düzeltmesidir.. iş yükü kendiliğinden P azalacaktır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44466)
16 Mayıs 2019 Perşembe 23:44
Belediye halk otobüsü almasını istiyoruz yeter bu bu özel sektorden ya allah aşkına tek kullanımlık kart nasil olurda 3tl olur el insaf erdal başkanımız bu konuya el atsın istiyoruz en kısa zamanda
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44462)
16 Mayıs 2019 Perşembe 20:26
Bütçe raporunda bunca şaibe ve bütçe açığı varken siz su faturalarının peşine düşün. Bu milletin malını sonuna kadar inceleyip israf edenleri yargılatmazsanız hakkımızı sizede helal etmiyoruz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44445)
16 Mayıs 2019 Perşembe 10:00
2003depreminde bu yana sanki belediyenin malıymıs gibi cebri el konuldu evlerimize şimdide altından cıkamıyor ev sahiplerini mağdur etmek hosunuzamı gidiyor tam 16 yıldır kıradayım kendi evimle rezil oldum allah sabır versin halkımıza.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44443)
16 Mayıs 2019 Perşembe 09:02
En yüksek harcamalardan biri Kültür ve sosyal işler ile Zabta müd.lüklerinde yapılmış.Belediyenin en işlevsiz bu iki biriminde bu kadar para nereye harcanmış? Erdal başkandan hesap sormasını bekliyoruz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44428)
15 Mayıs 2019 Çarşamba 22:26
Eğer bld şeffaf ise açıklama yapsın yapılan harcamaları açıklasınlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44448)
16 Mayıs 2019 Perşembe 11:47
@Misafir Kullanıcı şefafdır çünkü belediyenin kestiği tüm faturalar elden ele dolaşıyor. Hiç bir başkan yücel bey gibi şefaf olmadı olamazda. HDP lilerin tüm işi çamur at izi kalsın muhabeti.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44423)
15 Mayıs 2019 Çarşamba 20:44
Kültür mah kentsel dönüşüm projesi ne olacak?950 hak sahibi AİLE cevap bekliyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44494)
17 Mayıs 2019 Cuma 17:28
@Misafir Kullanıcı Bunu bir zahmet Yücel AĞA (!) ya sorun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44420)
15 Mayıs 2019 Çarşamba 19:33
Kültür mah mağdurları acilen çözüm bulun
06.08.2026
18:03
Yeni Okul İnşaatından ürküten görüntü!
Yeni Okul İnşaatından ürküten görüntü!
Genç ilçesinde yapımı süren 16 Derslikli İnönü Ortaokulu inşaatından gönderilen fotoğraflarda, bazı betonarme taşıyıcı elemanlarda boşluklar ve açığa çıkan donatı demirleri görülüyor. Görüntüler, yapı kalitesine ilişkin soru işaretleri oluştururken, yetkili kurumların teknik inceleme yapması çağrısı yapıldı.
06.08.2026
17:39
Bingöl`de Alzheimer Hastalarına Akıllı Takip Desteği
Bingöl'de Alzheimer Hastalarına Akıllı Takip Desteği
Bingöl'de kaybolma riski taşıyan Alzheimer hastalarına yönelik başlatılan proje kapsamında ilk etapta 65 kişiye akıllı takip cihazı teslim edildi. Mobil uygulamayla anlık konum takibi yapılabilecek cihazların, olası kayıp vakalarında hastalara daha kısa sürede ulaşılmasını sağlaması hedefleniyor.
06.08.2026
17:28
Bingöl`de Zincirleme Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Zincirleme Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl-Muş karayolunda üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
06.08.2026
17:04
Arıkan:
Arıkan: 'Konforlu Ulaşım, Güçlü Altyapı İçin Çalışıyoruz'
Kent genelinde devam eden asfalt çalışmalarını sahada inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 'Vatandaş yapılan çalışmayı değil, o çalışmanın hayatına kattığı konforu hatırlar' diyerek, ulaşım yatırımlarında kalıcı ve güvenli çözümleri öncelediklerini söyledi. Arıkan, bu sezon yaklaşık 40 bin ton asfalt serimi gerçekleştirileceğini belirtti.
06.08.2026
16:54
Sigaraya bir ZAM daha!
Sigaraya bir ZAM daha!
Sigara fiyatlarındaki artış sürüyor. Ağustos ayının ilk haftasında JTI grubuna yapılan zammın ardından bu kez PM grubu sigaralara 10 TL zam geldi. Güncellemeyle gruptaki en ucuz sigara 120 TL, en pahalı sigara ise 140 TL'ye yükseldi.
06.08.2026
15:42
Bingöl`de Otomobil Takla Attı: 4 Yaralı
Bingöl'de Otomobil Takla Attı: 4 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 4 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın