KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Haziran 2025 Pazar
°C

Belediye dilencilere geçit vermiyor

Bingöl Belediyesi Zabıta Ekipleri, dün çarşı merkezinde yaptığı operasyonda Diyarbakır, Malatya, Batman ve Elazığ nüfusuna kayıtlı 6 dilenci ve küçük yaştaki çocuklarıyla birlikte yakalayarak şehir dışına gönderdi.

Belediye dilencilere geçit vermiyor
26 MART 2010 CUMA 08:50
0
1909
0
AA aa
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından insanların duygularını istismar ederek dilenenlere yönelik olarak sürdürdüğü operasyonları devam ediyor. Belediye Zabıta ekipleri tarafından Genç Caddesi, Ulu camii mevkii, Hacı Hıdır camii mevkii ve mahallelerde vatandaşları rahatsız eden dilencilerin yakalanması için operasyon düzenlendi. Zabıta ekipleri yaptıkları operasyonda 6 kadın dilenci ve küçük yaştaki çocuklarıyla birlikte yakaladı. Zabıta ekiplerince yakalanan dilenciler zabıta merkezine götürülerek, kabahatler kanunu kapsamında idari para cezaları uygulandı.
Zabıta olarak gelen şikâyetler doğrultusunda dilencilik yapan kişilere yönelik yapılan denetimleri artırdıklarını ifade eden Zabıta Müdürü Yunus Börü, “Bu tip kişiler insanlarımızın duygularıyla oynuyor. Bu insanlara yönelik yaptığımız uygulamalarla bu tür durumlara müsaade etmemeye çalışıyoruz” dedi. Börü, “Şehir dışından gelip Bingöl'de çadır kurarak çoluk çocuk dilenen çok sayıda aile bulunuyor. Şehir dışından Bingöl'e gelen dilenciler özellikle çocukları kullanıyorlar. Şehir dışından ailece gelen ve şehir merkezinde dilenen çok sayıda dilenci, rahatça insanlara duygu sömürüsü yaparak dilenebiliyorlar. 3 gün içerisinde 7 guruba kabahatler kanunu kapsamında idari para cezası kestik. Çevre illerden geldikleri tespit edilen dilencileri araçlarla illerine gönderdik” şeklinde konuştu.
Dilencileri yönelik olarak yapılacak operasyonların devam edeceğini belirten Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, halkın dini duygularını sömüren dilencilere fırsat vermemesi çağrısında bulundu. Zabıta Noktası'na götürülen dilencilerin üst aramaları yapılarak şehir dışına gönderildi.
Şikâyetleriniz için Alo 153 Zabıta veya 2131045 nolu telefondan bu kişi veya kişileri ihbar edebilirsiniz.
 
Bingölonline Haber Servisi
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2025
22:54
Turhan`dan Bingöl`e vefa! İki okul yaptıracak
Turhan'dan Bingöl'e vefa! İki okul yaptıracak
Bingöl'de birçok alanda destek sunan Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan, bu kez eğitime sunduğu büyük katkıyla adından söz ettirdi. Turhan, Bingöl'de anne ve babası adına iki okul yaptıracak. Protokol sonrası Turhan'a teşekkür eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Okullarımızın Bingöl'ümüze ve evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
20.06.2025
21:35
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl`e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl'e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK Birinci Dairesi'nin hâkim ve cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucu hazırlanan kararname, Kurulun internet sitesinde yayımlandı. Kararname kapsamında Bingöl geneli 22 isimin yeri değişti. İşte Bingöl'e gelenler ile Bingöl'den gidecekler…
20.06.2025
18:17
Bingöl`de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Bingöl'de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Konuyu uzmanına sorduk ve fiyat yüksekliğinin sebepleri, diğer illerle fiyat farklığının sebepleri, kurumsal çerçevenin kamuoyunda yanlış yorumlanışı ve dahil edilmeyen konutların akıbetini tek tek açıkladı. Fiyatı yüksek bulan uzman isim, yapılacakları ise şöyle sıraladı;
20.06.2025
17:02
Bingöl`de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı ve işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.
20.06.2025
16:54
Bingöl`de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 farklı noktada toplam 19 bin 513 kök skunk bitkisi ele geçildi.
20.06.2025
16:37
Bingöl`de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl'de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette tarihi geçmiş süt, tavuk ve açıkta bırakılmış kıyma ürünleri tespit etti. Denetim sonrası markete 21 bin TL ceza kesildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın