KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Belediye-firma işbirliği mi?

Bingöl Belediyesi’ne ait iş makinasının, özel firma tarafından yapılan içme suyu hattının yenilenmesi işinde çalışması dikkat çekti. Şoför ‘yoldan geçiyorum’ dedi ancak çevre esnafı ‘Saatlerdir burada çalışıyor’ diyerek sürücüyü yalanladı!

Belediye-firma işbirliği mi?
17 EYLÜL 2013 SALI 22:18
0
3399
2
AA aa

Bingöl Belediyesi tarafından yapılan ihaleyi kazanarak şehir içme suyu hattı yenileme işini yürüten Alken İnşaat firması, Yenişehir Mahallesi Hastane Caddesi güzergâhında boru döşeme işini sürdürüyor ancak dün akşam tanık olunan bir görüntü, vatandaşın kafasında soru işareti oluşturdu.

Şikâyet üzerine çalışma mahalline giden gazeteciler, Bingöl Belediyesi'ne ait bir iş makinasının (greyder), firmanın çalışmalarına eşlik ettiğini görüntüledi.

Şikâyetler üzerine iş makinası operatörüne “Neden buradasınız? Firmanın işine yardımcı mı oluyorsunuz?” sorusunu yönelten gazetecilere “Yol kapalıydı. Yolu açmak için bir iki bıçak vurup gidecektim” yanıtını verdi ancak devamında yolun kapalı olduğu, biraz ileride iş makinalarının çalıştığı dikkat çekti.

Operatörün bu iddiasının gerçekleri yansıtmadığını ileri süren çevre sakinleri: “Buradan geçmiyordu, tam aksine saatlerdir bu iş makinası burada çalışıyor. Belediye bu işi ihale etmiş ve firma parasını alıyor yaptığı iş karşılığında. Hem belediyenin aracını kullanıp, hem de iş karşılığında para alıyorsa burada ciddi bir haksız kazanç söz konusudur. Belediye iş makinasını halkın vergileriyle alıyor. Getirip özel firmanın işinde kullanamaz. Operatörden değil, buna göz yuman belediye yönetimine hesap sormak lazım” açıklamasında bulundular.

Gazetecilerin fotoğraf çekmesinden rahatsız olan greyder operatörün, iş makinasını Serkan Akyaz İlköğretim Okulu ile Devlet Hastanesi Yenişehir Ek Binası arasındaki yola çektiği görüldü. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
serdar yılmaz (@Misafir_15592)
18 Eylül 2013 Çarşamba 14:25
herşey vatan için zorunuza ne gidiyor anlamadım
tarık erdoğan (@Misafir_15577)
18 Eylül 2013 Çarşamba 09:46
09 09 2013 tarihinde yine belediye ye ait greyderin öğretmen evinin önündeki çalışmalarda bulunduğunu yazmıştım. belediye başkanının bdpli encümenlere verdiği cevap yazısının altında yorum yapmıştım. ama firma çalışanlaından biri o kadar ileriye gidip bu makinanın belediyeye değil kendilerine ait olduğunu söylemişti. benim yapamadığım işi gazteci arkadaşlar yapıp belgelemişler. ve firma çalışanı ne kadar haklı olduğunu bu resimlerle ıspatlamıştır. evet makinalarımızda firmanın oldu. durun bakalım. :)
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
05.07.2026
22:30
Karlıova`da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Karlıova'da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde su tankerinin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Ömer Faruk Özçelik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer kişinin tedavisi sürüyor.
05.07.2026
22:29
Bingöl`de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde park halindeki bir tıra çarpan otomobil hurdaya dönerken, meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın