KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ekim 2026 Çarşamba

‘’Belediye ilgisiz esnaf mağdur”

Kamyon garajı alanı depremzede esnaflara tahsis edildi ancak belediye arsayı boşaltmayınca 2 yıldır inşaat ödeneği bekletiliyor. Sezon başında para kullanılmazsa geri gönderilecek!

‘’Belediye ilgisiz esnaf mağdur”
22 NİSAN 2008 SALI 09:57
0
1439
0
AA aa
Depremde iş yerleri yıkılan esnaflar, Bayındırlık ve İskân Bankalığı tarafından kendilerine tahsis edilen arsanın boşaltılmasını bekliyor. Yetkililerin ilgisizliğine tepki gösteren Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (ESOB) Başkanı Ali Bayram, inşaat sezonunda inşaata başlamamaları durumunda gelen ödeneğin geri gideceğini vurguladı.
Bingöl'de 1 Mayıs 2003'te meydana gelen depremde işyerleri yıkılan ve ağır hasar gören esnafların bir araya gelerek kurdukları S.S Esnaflar ve Tüccar Toplu İşyeri Yapı Kooperatif üyeleri, Bayındırlık Bakanlığı tarafından kendilerine tahsis edilen arsanın boşaltılmasını bekliyor.
Depremde yaşanan mağduriyetlerin ardından yapılan çalışmaların olumlu gittiğini ancak arsa tahsisi konusunda Bingöl Belediyesi'nin engel çıkardığını aktaran ESOB Başkanı Ali Bayram, arsanın boşaltılmamasının, mağduriyetleri devam ettirdiğini kaydetti.
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Düzağaç bölgesi Toptancılar Sitesi karşısında bulunan 726 ada, Pafta 2'de bulunan 26 bin dönümlük arsanın, depremde işyerleri yıkılan esnaflara tahsis edildiğini belirten Bayram, arsa tahsisinin ardından kooperatif üyeleri tarafından hazırlanan projenin Bakanlık onayından geçtiğini ancak buna rağmen belediyenin arsayı boşaltmadığını vurguladı.
Bayram: “Esnaflarımıza tahsis edilen arsa, Belediye encümen kararıyla kamyon garajı ve odun deposu işletmecilerine verilmiş. Arsanın boşaltılması için kooperatif başkanlığı ile Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından belediye başkanlığına yazı yazdık. Bu yazıya ve Bakanlığın kararına rağmen, belediye başkanı ‘Bizden önceki belediye başkanı arsayı vermiş, konu bizi bağlamıyor' şeklinde bize açıklama yapıyor. Başkanın büyük bir ilgisizliği ve sorumsuzluğuyla karşı karşıyayız. Bu arsa bize teslim edildiği an inşaat sezonunda çalışmaya başlayacağız. Esnaflarımızın daha fazla mağdur olmasını istemiyoruz” dedi.
Bu işyerleri için Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nce 1 Milyon 80 bin YTL ödenek verildiğini kaydeden Bayram, 2 yıl önce gelen bu ödeneği, arsa boşaltılmadığı için kullanamadıklarını vurguladı.
‘Burası bir kanun devletidir' diyen Bayram: “İşgallerle ilgili kanunlar olmasına rağmen yetkililer duyarsız kalıyor. Biz hizmet yapmak istiyoruz, yatırım yapmak istiyoruz. Ancak burada özelikle belediyenin duyarsızlığı esnaflarımızı fazlasıyla mağdur etmiştir” şeklinde konuştu.






BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.10.2026
12:55
Engelli bakım merkezlerinde yeni dönem: Şartlar baştan sona değişti
Engelli bakım merkezlerinde yeni dönem: Şartlar baştan sona değişti
Resmî Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle engelli bireylere yönelik özel bakım merkezlerinin açılış, personel, ödeme, denetim ve çalışma şartları yeniden düzenlendi. Düzenleme, Bingöl'deki özel bakım merkezlerini de ilgilendiriyor.
07.10.2026
12:43
Bingöl`de okul güvenliği masaya yatırıldı
Bingöl'de okul güvenliği masaya yatırıldı
Bingöl'de öğrencilerin güvenli ve huzurlu bir eğitim ortamında eğitimlerini sürdürebilmeleri amacıyla Okul Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda okul çevreleri, trafik güvenliği, giriş-çıkışlarda alınacak önlemler ve bağımlılıkla mücadele başlıkları ele alındı.
06.10.2026
18:55
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, Gazze ve Filistin'de yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası topluma adalet çağrısında bulundu. Kava, 'Uluslararası hukuk herkes için varsa İsrail için de vardır. Savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar kim tarafından işlenirse işlensin soruşturulmalı, sorumlular bağımsız ve adil mahkemeler önünde hesap vermelidir' dedi.
06.10.2026
18:28
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
AK Parti, fonların tasfiyesi ve yatırımcılara yapılacak ödemelerin çerçevesini belirlemek amacıyla yaklaşık 10 maddelik kanun teklifini TBMM'ye sunmaya hazırlanıyor. Düzenlemede 1 milyon liranın altında yatırımı bulunan yaklaşık 355 bin yatırımcı için tam ödeme mekanizması, daha yüksek tutarlar için ise kademeli ödeme planı öngörülüyor.
06.10.2026
15:57
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2,1 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2,1 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, Eylül ayında kentteki ihtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler için 1 milyon 536 bin 29 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye yapılan 566 bin 350 TL'lik destekle birlikte derneğin aylık toplam yardım tutarı 2 milyon 102 bin 379 TL'ye ulaştı.
06.10.2026
15:04
Meclis`e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
Meclis'e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle hususi damgalı pasaportun kapsamının genişletilmesi gündemde. Teklifin yasalaşması halinde belirli şartları taşıyan muhtarlar, mali müşavirler, eczacılar, doktorlar, mühendisler ve mimarlar yeşil pasaport alabilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın