KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

Belediye projelerine tam destek

Bingöl'ün öncelikli hizmetleri ve kentin ihtiyaç duyduğu tesislere ilişkin Bakan Kurum'a brifing veren Başkan Arıkan, projelerine tam destek aldı. Yolların kalitesini arttırmak için asfalt plenti, Bingöl'ün 2050 yılına kadar ihtiyacını karşılayacak yeni atıksu arıtma tesisi ile Türkiye'nin ilk millet vadisi projesi hayata geçirilecek.

Belediye projelerine tam destek
24 EKİM 2019 PERŞEMBE 19:17
13
3486
8
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Bingöl ziyareti sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Kurum başkanlığında gerçekleştirilen il değerlendirme toplantısında kentin ihtiyaç duyduğu yatırımları sunduğunu belirten Başkan Arıkan, birçok konuda destek aldıklarını söyledi.

Kentsel Dönüşüm Projesi

Bakan Kurum ve ekibiyle birlikte kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulunduklarını, akabinde hak sahipleriyle bir araya geldiklerini kaydeden Başkan Arıkan, “Kültür Merkezi'nde düzenlediğimiz programla mevcut durumu değerlendirerek, hak sahiplerimizi dinledik. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, projeyi sahiplendi ve hak sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi noktasında gerekli tüm desteği vereceğini belirtti. Bakanlığımız, valiliğimiz, vekillerimiz ve hak sahiplerimizle birlikte ortak akıl çerçevesinde tüm sorunlarımızı aşacağız İnşallah” ifadelerini kullandı.

Yeni Atıksu Arıtma tesisi projesi

Atıksu arıtma tesisinin kapasitenin üzerinde çalıştığını ifade eden Başkan Arıkan, “Mevcut yerleşim alanlarımıza eklenen yeni yerleşim alanlarıyla hane sayımız 32 bin 328'ye yükseldiğini, tesisimizin kapasitenin çok üzerinde çalıştığını, mevcut yerleşim yerleriyle, imara yeni açılan yerleşim yerlerini de kapsayacak şekilde yeni bir arıtma tesisine ihtiyaç duyduğumuzu bakan beye ilettik ve bu hususta desteğimizi aldık. İller Bankası Genel Müdürlüğümüzün sağlayacağı hibe ve kredi desteğiyle ilimizin 2050 yılına kadar ki ihtiyacını karşılayacak yeni bir arıtma tesisi inşa edeceğiz” diye konuştu.

“Asfalt plenti projesi

Yolların kalitesini yükseltmek, üstyapı hizmetlerini kaliteli ve düşük maliyetle yürütmek için asfalt plenti desteği aldıklarını kaydeden Başkan Arıkan, şunları söyledi: “Tesisin kurulması kapsamında 4 Milyon TL hibe, 4 Milyon TL ise İller Bankası'ndan düşük faizli kredi desteği alacağız. Asfalt plenti projemizi hayata geçirmemiz halinde hem düşük maliyetle kaliteli iş yapacağız hem de üstyapı hizmetlerimizi planlı ve hızlı yürüteceğiz.”

İlk Millet Vadisi projesi

Bingöl için stratejik öneme sahip olan Çapakçur Vadisi'nde hayata geçirmeyi planladıkları projeye dair Bakan Kurum'a etraflıca bilgi verdiğini kaydeden Başkan Arıkan, şunları söyledi: “235 hektarlık alana sahip vadimizi etaplar halinde düzenleme kapsamında, gerekli kamulaştırma işlemleri için 20 Milyon TL destek alacağız. Bu desteğin 10 Milyon TL'sini TOKİ, 10 Milyon TL'sini ise İller Bankası Genel Müdürlüğü sağlayacak. Sayın Bakanımızın desteğiyle Türkiye'de ilk millet vadisi projesi Bingöl'de hayata geçirilecek.”

Riski yapıların dönüştürülmesi projesi

Saray ve Karşıyaka mahallelerinde bulunan ve depremsellik açısından risk teşkil eden 2 bin konutu kentsel dönüşüm projesi kapsamında dönüştürmek için destek aldıklarını kaydeden Başkan Arıkan, “30 yıla aşkın bir süredir inşa edilen, 2003 depreminde hasar gören ve zamanla birçoğu boşaltılan konutları dönüştürme talebimiz olumlu karşılık gördü. Bakanlığımız ve belediyemiz bünyesinde oluşturulacak ortak bir ekip, hak sahibi vatandaşlarımızla görüşmeler yapacak ve vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde dönüşüm projesini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Bakan Kurum'a teşekkür

Bakan Kurum'un, Bingöl'deki incelemeleri esnasında gerek belediye gerekse kamu kurumlarınca yürütülen projelere olumlu tepkiler verdiğini kaydeden Başkan Arıkan, “ İlimize göstermiş olduğu ilgi, alaka ve hassasiyetinden dolayı Sayın Bakanımız Murat Kurum ve ekibine sonsuz teşekkür ediyorum. Halkımıza hizmet yolunda hayata geçireceğimiz projelerimizin ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52057)
25 Ekim 2019 Cuma 20:07
Çok gerekli bir proje maşallah. Bingöl'deki işsizlik bitecek, evler aş dolacak. Başkan kaldırım işgaline de el atsan. Kalium avm dem aşağı bir yürü Allah aşkına. Adamlar manavı kaldırıma kurmuş sen uyu kardeşim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52055)
25 Ekim 2019 Cuma 20:05
VADİ PROJESİ KARIN DOYURMUYUR KARDEŞİM MİLLET AÇ, İŞSİZ GÜÇSÜZ SOKAKTAYIZ KİRA ÖDÜYEMİYORUZ VALLAHİDE BİLLAHİDE .KİRALAR OLMUŞ 1000 TL İNSAF YAHU NE OLUYOR MEMLEKETİMİZE.ŞİMDİ KALSIN LÜTFEN BU PROJENİZ REKLAM YAPMAYIN.SİZ ÖNCELİKLE KÜLTÜR MAH KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNE BAŞLAYIN 5 YILA GİRİYORUZ HAKKIMIZI İSTİYORUZ 1000 KİŞİ MAĞDURUZ BİZİMLE DALGAMI GEÇİLİYOR..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52048)
25 Ekim 2019 Cuma 14:26
Allahın izniyle hepsini başaracaksınız biz yanınızdayız başkanım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52021)
24 Ekim 2019 Perşembe 21:14
bunların hepsi bir protesto sonrasında oldu.
Millet huylayınca ne yapacaklarını şaşırdılar Ankarayı sıkıştırdılar.
Bingöllüler bugüne kadar hep kişisel menfaat için konuştu bugun kişisel menfaat çoğunluğun ortak menfaati olunca ses gür çıktı siyasilerede balyoz gibi vurdu.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52020)
24 Ekim 2019 Perşembe 21:09
Allah yar ve yardımcınız olsun..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52018)
24 Ekim 2019 Perşembe 20:40
Y.l.nında bi ad.bı olur yahu 4. Belediye başkanınız bu yahu 16 senedir aynı tiyatro izlemekten usandım artık
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52017)
24 Ekim 2019 Perşembe 20:22
Sayın Başkanım ,Millet Vadisi Projesi çok güzel ve Bingöl için çok anlamlı bir proje olur.Kentsel dönüşüm geciktirilmemelidir. Kentsel dönüşüm mağdurlarının mağduriyeti çok acil bir şekilde giderilmelidir.Bunlar yapıldığında Bingöl için iyi bir hizmet olur. İnşaAllah muvaffak olursunuz.Allah yar ve yardımcınız olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52084)
26 Ekim 2019 Cumartesi 20:14
@Misafir Kullanıcı Başkanımız kentsel dönüşüme öncelik verilmesini
06.05.2024
15:10
Bingöl`de deprem çalıştayı
Bingöl'de deprem çalıştayı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Bingöl genelinde 2 bin 544 yapının yıkılarak dönüşümü gerçekleştirilmiştir' dedi. Bingöl Valisi Usta ise '6 Şubat depremlerinden sonra Bingöl'de hasar tespit çalışmalarında toplam 29 bin 26 adet başvuru alınıp incelenmiştir' bilgisini paylaştı. İşte açılış konuşmalarından öne çıkan başlıklar…
06.05.2024
14:44
Bingöl Havalimanı`nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanı'nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanında valizlere zulalanmış şekilde 37 kilo 200 gram skunk esrar ele geçirildi. 2 şüpheli şahıs yakalanarak tutuklandı.
06.05.2024
14:27
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre benzin ve motorin grubuna salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,5 liralık indirim bekleniyor. İşte Bingöl'deki güncel akaryakıt fiyatları ve indirim sonrası oluşacak fiyat tablosu…
06.05.2024
13:47
Karlıova Mayıs`ta beyaza büründü
Karlıova Mayıs'ta beyaza büründü
Baharı yaşarken bir anda hava sıcaklığında yaşanan düşüşle birlikte Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, yüksek kesimler ve köylerinde kar etkili oldu. Dağlar ve köyler beyaza büründü.
06.05.2024
13:46
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl ve çevresinde yağışların süreceğini bildiren Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.
06.05.2024
13:45
Bingöl`de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de bulunan 49,7 MW'lık Metafor Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) ve Ağrı'da bulunan 33,6 MW'lık Yakaağzı RES, İş Enerji bünyesine dahil oldu. İş Enerji, bu alımla birlikte toplam kurulu gücünü 1000 MW'a çıkardı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın