KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Belediye Uyardı; Çatılara DİKKAT!

Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar nedeniyle çalışmalarını sürdüren Bingöl Belediyesi, çatılarda oluşan buz sarkıtlarını temizlerken bir de uyarıda bulundu; 'Çatılarda biriken ve tabanı buzlanan kar kütlelerine ve buz sarkıtlarına karşı hem yayaların hem de araç sahiplerinin tedbirli olmasını diliyoruz'.'

Belediye Uyardı; Çatılara DİKKAT!
05 ŞUBAT 2023 PAZAR 17:10
0
1560
0
AA aa

Kuraklık çığlıklarının yükseldiği günlerde etkisini gösteren ve kent merkezinde 50 santimetreyi bulna kar, yükseklerde 1 metreye kadar çıkıyor. Besicilerin ve kırsaldaki vatandaşların zorluk yaşamasına neden olan kar, çiftçinin de umudu oldu.

Kent merkezlerinde ve şehirler arası ulaşımda aksamalar yaşanıp yer yer trafik kazalarına neden olan kar, yaya trafiğini de güçleştiriyor. Bingöl merkezde karla mücadele çalışmalarını sürdüren ve yer yer uygunsuz araç parkları nedeniyle güçlük yaşayan Bingöl Belediyesi, çatıda biriken buz kütlelerini de temizlerken yayalara yönelik uyarıda da bulundu.

Çatılarda biriken yoğun kar kütlelerinin havanın yumuşaması ve kar yağışının devam etmesiyle birlikte dökülmeye başladığına dikkat çeken Bingöl Belediyesi; “Çatılarda biriken ve dondurucu soğuk nedeniyle tabanı buzlanan kar kütleleri ve oluşan buz sarkıtlarını İtfaiye ekiplerimiz öncülüğünde temizliyoruz. Ancak yine de yayalarımızın dikkatli olmasını bekliyor, ayrıca araç sahiplerinin de bu riski göz önünde bulundurarak araçlarını, kar düşmesi ihtimali yüksek olan alanlara park etmemelerini önemli rica ediyoruz. Yaşanabilecek kazalara karşı lütfen tedbirli ve hassas olalım” duyurusunda bulundu.

Öte yandan, karla mücadele çalışmalarında kapalı olduğu bildirilen yerlerle ilgili de planlama yapıldığı, ana arterlerin öncelikli olmak kaydıyla mahalle aralarında da çalışmaların yoğunlaştırılacağını, kar yağışının devam etmesi nedeniyle yaşanan bir dizi aksamalar nedeniyle de vatandaşlardan anlayış beklendiği kaydedildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın