KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Belediye Uyardı; Çatılara DİKKAT!

Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar nedeniyle çalışmalarını sürdüren Bingöl Belediyesi, çatılarda oluşan buz sarkıtlarını temizlerken bir de uyarıda bulundu; 'Çatılarda biriken ve tabanı buzlanan kar kütlelerine ve buz sarkıtlarına karşı hem yayaların hem de araç sahiplerinin tedbirli olmasını diliyoruz'.'

Belediye Uyardı; Çatılara DİKKAT!
05 ŞUBAT 2023 PAZAR 17:10
0
1453
0
AA aa

Kuraklık çığlıklarının yükseldiği günlerde etkisini gösteren ve kent merkezinde 50 santimetreyi bulna kar, yükseklerde 1 metreye kadar çıkıyor. Besicilerin ve kırsaldaki vatandaşların zorluk yaşamasına neden olan kar, çiftçinin de umudu oldu.

Kent merkezlerinde ve şehirler arası ulaşımda aksamalar yaşanıp yer yer trafik kazalarına neden olan kar, yaya trafiğini de güçleştiriyor. Bingöl merkezde karla mücadele çalışmalarını sürdüren ve yer yer uygunsuz araç parkları nedeniyle güçlük yaşayan Bingöl Belediyesi, çatıda biriken buz kütlelerini de temizlerken yayalara yönelik uyarıda da bulundu.

Çatılarda biriken yoğun kar kütlelerinin havanın yumuşaması ve kar yağışının devam etmesiyle birlikte dökülmeye başladığına dikkat çeken Bingöl Belediyesi; “Çatılarda biriken ve dondurucu soğuk nedeniyle tabanı buzlanan kar kütleleri ve oluşan buz sarkıtlarını İtfaiye ekiplerimiz öncülüğünde temizliyoruz. Ancak yine de yayalarımızın dikkatli olmasını bekliyor, ayrıca araç sahiplerinin de bu riski göz önünde bulundurarak araçlarını, kar düşmesi ihtimali yüksek olan alanlara park etmemelerini önemli rica ediyoruz. Yaşanabilecek kazalara karşı lütfen tedbirli ve hassas olalım” duyurusunda bulundu.

Öte yandan, karla mücadele çalışmalarında kapalı olduğu bildirilen yerlerle ilgili de planlama yapıldığı, ana arterlerin öncelikli olmak kaydıyla mahalle aralarında da çalışmaların yoğunlaştırılacağını, kar yağışının devam etmesi nedeniyle yaşanan bir dizi aksamalar nedeniyle de vatandaşlardan anlayış beklendiği kaydedildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
14.07.2026
13:42
Bingöl`de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti.
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estare`ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın