KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Belediyearaç parkını güçlendirdi

Bingöl Belediyesi kurum çalışmalarını daha etkin hale getirmek amacıyla 34 yeni araç aldı. Alınan araçlar düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Belediyearaç parkını güçlendirdi
31 MAYIS 2011 SALI 08:48
0
1702
0
AA aa

Bingöl Belediyesi tarafından alınan yeni araçlarla şehir turu atıldı. Şehir turunun ardından Bingöl Belediyesi Hizmet Binası önünde görkemli bir açılış gerçekleştirildi.Belediye Makine İkmal Parkına kazandırılan araç ve iş makinelerinin hizmete sunulması için dün saat 11.00'da belediye hizmet binası önünde tören düzenlendi.

 
Düzenlenen programa Devlet Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Belde Belediye Başkanları, Bingöl Belediyesi Belediye Meclis Üyeleri, Kamu Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Muhtarlar, Belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Bingöl'e daha güzel hizmeti hedefliyoruz
Belediye olarak artık hiçbir araç kiralamaya gitmeden satın almak suretiyle daha avantajlı bir konuma geldiklerini söyleyen Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl'e güzel hizmetleri hedeflediklerini belirterek, “Bugün Belediyemiz adına çok güzel bir programı gerçekleştiriyoruz. 2010 yılı sonunda 4 milyon TL,eski parayla 4 trilyon liraya satın aldığımız 33 araç ve 1 jeneratör. 25 tanesini bugün hizmete sunuyoruz. Şuanda 6 tane kamyonumuz da yapım aşamasında. Onlarda bir hafta ongüne kadar gelecek ve bir traktör bir itfaiye aracıda inşallah bir hafta on güne kadar gelmiş olacak. Toplam 8 aracımız gelecek, 25 aracımızda burada. Belediyemizin makine parkında toplam 57 aracı var. Bunların yaklaşık 20 tanesi bir hayli eski. Toplam 35 civarında verimli kullanabileceğimiz aracımız vardı. Biz bunlara bir o kadar da araç katmış oluyoruz. İhtiyacımız olan alanlarda bütün araçlarımızı temin etmiş olduk. Belediye olarak artık hiçbir araç kiralamaya gitmeden satın almak suretiyle daha avantajlı bir şekilde bu araçları teslim almış olduk. Bu 4 milyon TL'nin yaklaşık 2 milyon 200 bin TL'sini İller Bankası kredisiyle karşıladık. 1milyon 600 bin TL'sini nakit olarak devlet malzeme ofisinden çıkardık. 200 bin TL'ye yakın olan iki tane çöp aracını da Çevre ve Orman Bakanlığı hibesi olarak aldık. Bu araçların alımı esnasında Kültür Bakanlığı'ndan 1 milyon nakit para hibesini sağlayan ve Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan Bingöl Yerel Yönetimleri Çevre Hizmetleri Birliği (BİNÇEVBİR) adına iki adet çöp aracının hibe olarak belediyelerimize verilmesini sağlayan Sayın Devlet Bakanımız Dr. Cevdet Yılmaz beyede teşekkür ediyorum. Bu araçlarla inşallah Bingöl'e daha güzel hizmeti hedefliyoruz. Makine parkı olmadan belediyede yeterli hizmeti sunmak mümkün değil. Belediyecilikte günlük işlerin yürütülmeside makine pakı çok önemli. İnşallah gelecek olan 8 aracımızla, 6 kamyon 1 traktör ve 1 itfaiye aracı olmak üzere toplam 33 araçlarımızla makine parkımız 90 araca çıkmış oluyor ve bu 90 araçla da Bingöl'e inşallah güzel hizmetleri hedefliyoruz.Ben buraya kadar teşrif edip geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu araçların memleketimize ilimize, belediyemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Şehrimize kazandırılan bu hizmet araçlarından dolayı büyük mutluluk duyuyorum
Bingöl'de yaşayan bir ailenin ferdi olarak ve hizmetlerden yararlanacak bir Bingöllü olarak çok mutlu olduğunu ifade edenBingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer,“Bingöl için özel bir mutluluk vesilesi teşkil eden bu anı sizlerle paylaşmış olmaktan dolayı bizler ve hemşerilerimiz çok mutluyuz. Bizler büyük bir aileyiz. Bu büyük ailenin adı Türkiye'dir. Bingöl'de 255 bin yaşayan, Bingöl dışında da yaklaşık 400 bin yaşayan hemşerilerimizle burada daha küçük bir ailenin her birimiz birer temsilcisiyiz. Ben artık kendimi Bingöllü olmuş sayıyorum. Bingöl'de yaşayan bir ailenin ferdi olarak, dolayısıyla bu hizmetlerden yararlanacak bir Bingöllü olarak, aynı zamanda pek çok sorunun, ihtiyacı kendi uhdesinde toplandığı bir il yöneticisi olarak bugün belediyemizin yüksek katkılarıyla şehrimize kazandırdığı bu hizmet araçlarından dolayı hem şahsım hem de hemşerilerim adına çok büyük mutluluk duyuyorum. Eğer bir teşekkür borcumuz varsa öncelikle bu borcumuz her şeyin en iyisine, çok daha güzeline layık olan sevgili Bingöllü hemşerilerimizdir” dedi.
 
Alınan araçlar sayesinde hemşerilerimizin ihtiyaçlarına çok daha çabuk, çok daha etkili ve verimli ulaşılabilecek
Güvençer, “Adını devlet koyduğumuz o büyük teşkilat bu teşkilatın bir parçasını teşkil eden Valilik, Valiliğe bağlı kamu kuruluşları, Belediye Başkanlığı, yalnız ve yalnız sizlerde aldığı güçle ve sizin için hizmet etmek gayretinde. Birinci teşekkürü hemşerilerimize yapmakla birlikte, bu araçların ilimize kazandırılmasında birinci derecede etkisi ve katkısı olan Belediye Başkanımıza, Belediye Başkanımızın şahsında tüm belediye çalışanlarımıza, Belediye meclis Üyelerimize de teşekkür etmeliyiz. Bingöl'e her ne yapılıyor ise Bingöllünün içinden çıkmış saygıdeğer ve sevgili Devlet Bakanımız Dr. Cevdet Yılmaz Bey efendiye mutlak surette kayda değer bir katkısı var. Bir yandan belediye kaynakları kullanılırken diğer yandan merkezi yönetimin finans desteğinin Bingöl'ümüze ulaştırılmasında Devlet Bakanımızın çok büyük katkıları oldu. Sayın Bakanımıza Belediyemize yaptığı katkılarından dolayı Bingöllü hemşerilerimiz adına şükranlarımı arz ediyorum. Bu araçlar sayesinde değerli hemşerilerimizin ihtiyaçlarına çok daha çabuk, çok daha etkili ve verimli ulaşılabilecek. Hepimize hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Şehrimizin güzelleşmesi ve gelişmesi bakımından belediyeler son derece önemlidir
Merkezi idare'nin ve yerel yönetimin birbirini tamamladığını belirten Devlet Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, SUKAP Projesiyle il, ilçe ve belde belediyelerine destek olacaklarını söyleyerek, “Gerçekten çok güzel bir manzara. Hizmet araçlarının açılışını yapıyoruz. Bir kısmı da kısa bir süre sonra ilimize gelecek ve ilimizin hizmetine girecek inşallah. Öncelikle bu hizmet araçlarının alımını planlayan, projelendiren, bu konuda çaba sarf eden Belediye Başkanımıza, Encümenlerimize, yöneticilerimize ve belediye çalışanlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Hizmet araçları her şeye daha fazla layık olan Bingöl halkının hizmetinde. Önümüzdeki yıllarda güzel, hayırlı hizmetler yapmasını temenni ediyorum. Belediyeler son derece önemli. Merkezi idare ne yaparsa yapsın, şehrimizin güzelleşmesi ve gelişmesi bakımından belediyeler son derece önemlidir. Bizim anlayışımız şudur; merkezi idare ve yerel yönetim birbirini tamamlamalı. İkisi de belirli bir bütünlük içinde vatandaşa hizmet etmeli. Bu amaçla önümüzdeki dönemde Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi(SUKAP) ile gerek il merkezlerinde gerekse ilçe ve belde belediyelerimize destek olacağız inşallah. Bingöl'ün belirli bir altyapısı var. Ancak o altyapıyı modernize etmemiz, gelişen, büyüyen Bingöl'e uyumlu hala getirmemiz lazım. Bunun için gerek içme suyu, gerek yağmur suyu, gerekse kanalizasyon, her üç alandaki çalışmaları da bütünleştiren programımıza yakın bir zamanda başlıyoruz. Projelerimiz bitti. Merkezi idare olarak Başbakanımızın imzası ile bundan sonra önümüzdeki dönem İller Bankası ile Belediyemiz ortaklaşa bunun ihalesini gerçekleştirecekler. Birkaç teknik hazırlıktan sonra ihale sonunda Bingöl'ümüz yeni bir altyapıya kavuşacak. Gelecek nesillere hizmet edecek bir altyapıya kavuşacak” dedi.
 
Bu manzarayı görmekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum
Alınan araçların yeni olduğuna vurgu yapan Bakan Yılmaz, araçların hayırlı hizmetlere vesile olması temennisinde bulundu. Yılmaz, “ Eski araçlar bakım, onarım ve yakıtı yüzünden pahalıya geliyor. İnşallah onlarda zamanla tavsiye edilir. Çok daha güçlü bir araç parkına kavuşur Bingöl Belediyesi. Ben bu manzarayı görmekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Bingöl'ümüze, Bingöl halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Değerli belediye Başkanımızı, Encümenlerimizi, İdarecilerimizi, çalışanlarımızı, tüm belediye camiamızı tekrar tekrar tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Yapıla konuşmaların ardından Bingöl Belediyesi tarafından alınan araçların açılışına geçildi. Açılış kurdelesini birlikte kesenDevlet Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz,Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay ve konuklar dualarla kurdeleyi kestiler.
 
Devlet Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz ve Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay açılışı yapılan araçların birine binerek temsili fotoğraf çektirdi. Program sonunda Devlet Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Belediyesi'ni ziyaret etti.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2024
18:06
Üniversite öğrencilerinden Gazze`ye destek
Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki ve Filistinlilere destek amacıyla kampüste nöbet eylemi başlattı. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak da öğrencilere destek verdi.
08.05.2024
18:05
Bingöl`de trafik standı açılıp halk bilgilendirildi
Bingöl'de trafik standı açılıp halk bilgilendirildi
Bingöl'de trafik etkinlikleri çerçevesinde jandarma ve polis ekipleri tarafından kurulan trafik stantlarında hem bilgilendirme yapıldı hem öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.
08.05.2024
13:11
İlik nakli bekleyen Çınar Eymen için öğrenciler etkinlik düzenledi
İlik nakli bekleyen Çınar Eymen için öğrenciler etkinlik düzenledi
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan ve birkaç yıldır ilik nakli bekleyen Çınar Eymen Çakar için Solhan Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri etkinlik düzenledi.
08.05.2024
13:09
Bingöl`de görenleri şaşırtan devasa mantar
Bingöl'de görenleri şaşırtan devasa mantar
Bingöl'de mantar toplamaya giden vatandaşlar 2 kilogram ağırlığında mantar buldu.
08.05.2024
12:30
'Mahzen-40' operasyonu! 127 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 49 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik düzenlenen 'Mahzen-40' operasyonlarında 127 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
08.05.2024
12:24
DİKKAT! Sağanak yağış geri geliyor
DİKKAT! Sağanak yağış geri geliyor
Türkiye, hafta sonu yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Batı bölgelerden başlayarak artan hava sıcaklıkları hafta sonu yeniden mevsim normalleri civarına düşecek. Bingöl'de hafta sonu plan yapacaklar bir daha düşünsün...!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın