KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Belediye'den bayram hazırlığı

Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşların kurbanlarını rahat bir şekilde ve hijyenik ortamlarda kesmesi için Bingöl Belediyesi kurban satış ve kesim yerlerindeki çalışmalarına devam ediyor.

Belediye`den bayram hazırlığı
30 EYLÜL 2014 SALI 21:45
0
1763
0
AA aa

 Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi halkın huzur ve düzen içerisinde bayram geçirebilmesi için hazırlıklarını tamamladı. Belediyenin diğer birimleri ile ortak bir çalışma içinde bulunan Zabıta Müdürlüğü ekipleri yetki ve sorumluluk alanlarındaki denetimlerine devam ediyor.

Bayram süresince diğer birimlerle de koordineli bir çalışma içinde bulunacak zabıta ekipleri 2 vardiya halinde 8 personel 24 saat esasına göre hizmet verecek. Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, bayram öncesi yetki ve sorumluluk alanlarında, kurban kesim yerlerinde gerekli denetim ve kontrolleri yaparak, vatandaşların kurbanlarını görüntü ve çevre kirliliği yaratmadan dini vecibelerine uygun kesebilmeleri için gerekli düzenlemeleri yaptıklarını kaydetti.

Zabıta ekipleri 5326 sayılı Kabahatlar Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunu ve 3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıta Kanununa istinaden İl genelindeki denetim ve kontrollerini bayram sonuna kadar sürdürecek. Halk sağlığına tehdit oluşturacak her türlü faktöre izin vermeyeceklerini belirten Zabıta Müdürü Mehmet Erdem, bayram öncesi başlayıp bayram sonrasına kadar sürecek özellikle unlu mamuller ve tatlı satışı yapan iş yerlerine yönelik denetimlerinde sıkı bir şekilde sürdüğünü kaydetti.

NÖBETÇİ BİRİMLER 24 SAAT HİZMET VERECEK

Bayram süresince atıkların toplanıp, kesim yerlerinin hijyenik koşullarda temizlenmesi için temizlik ekipleri görev başında olacak. Ayrıca İtfaiye, Zabıta, Su arıza, Fen İşleri ekipleri Kurban Bayramı süresince hizmet verecek.

Vatandaşların, kurban bayramı süresince dilek ve sıkıntıları için belediyenin 213 12 18 ve Alo 188 nolu telefonlarına başvuru yapabilecekler.

2014 YILI KURBAN BAYRAMI KURBAN SATIŞ YERLERİ

Bingöl Merkez İl Mezbahanesi Kültür Mah. Kavşağı Tlf: 0426 213 12 18 Fax: 0426 213 11 24

Bingöl Merkez Aşağı Çarşı Spor Sahası Yanı Aşağı Çarşı

KURBAN KESİM YERLERİ

Bingöl Merkez Et-Süt Kurumu Kaleönü Mah.Et ve Süt Kurumu Tlf: 0426 232 70 10 Fax:0426 232 70 08

Bingöl Merkez İl Mezbahanesi Kültür Mah.Kavşağı Tlf: 0426 213 12 18 Fax: 0426 213 11 24

Bingöl Merkez Hicret Camii Yanı Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın