KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

Belediyeden imza atmayanlara tebligat!

Kentsel Dönüşüm Projesi'nin uygulanacağı İnönü Mahallesi'ndeki hak sahiplerinin 18 Haziran 2012 tarihine kadar imza atmaları konusunda tebligat gönderildi.

Belediyeden imza atmayanlara tebligat!
13 HAZİRAN 2012 ÇARŞAMBA 01:08
0
2210
0
AA aa

TOKİ ve Bingöl Belediyesi tarafından yürütülen İnönü Mahallesi'ndeki Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında iki katlılarda ve üç katlılarda muvafakat sözleşmesi imzalamayan 81 kişi kaldı. Bingöl Belediyesi muvafakat sözleşmesi imzalamayan kişilere tebligat gönderdiği gibi yerel basına da tebligat ilanı ve muvafakat sözleşmesi imzalamayan kişilerin isimlerini yayınladı.

18 Haziran'a kadar muvafakat sözleşmesi imzalamayan kişilerin taşınmazlar ile ilgili kamulaştırma çalışmalarına başlanacağı ifade edilen tebligatta, şunlar kaydedildi:

“Bingöl Merkez İnönü Mahallesi sınırları dâhilinde Toplu Konut İdaresi ile Belediyemiz arasında imzalanan protokol çerçevesinde yapılan hak sahipliği görüşmeleri sonucunda muvafakat sözleşmesi imzalamayan, vatandaşların en geç 18.06.2012 tarihine kadar muvafakat senedi imzalaması gerekmektedir. Aksi halde belediyemizce söz konusu taşınmazlar ile ilgili kamulaştırma çalışmalarına başlanacaktır. Ayrıca hak sahipliği görüşmeleri sırasında muvafakat sözleşmesini imzalayan ancak en kısa zamanda tapu devrini yapmayan hak sahiplerinin taşınmazları da kamulaştırılacaktır. İlgililere ilanen duyurulur.”

“FİYATI TAMAMEN TOKİ BELİRLİYOR”

Daha önce konu ile ilgi gazetelere açıklama yapan Belediye Başkanı Serdar Atalay, fiyatlandırmanın TOKİ tarafından yapıldığını belirterek, “Bingöl Belediyesinin buradaki görevi koordinasyonu sağlamaktır. Fiyatı tamamen TOKİ belirliyor. Biz vatandaşlarla zaman zaman toplantı yaptık, bunları belirledik vatandaşın taleplerini TOKİ'ye intikal ettirdik. Metrekareye Bin TL'nin dışında herhangi bir bedel ödeyemeyeceğini belirten TOKİ yetkilileri, Türkiye geneli en yüksek bedeli Bingöl'de ödediğini söylüyorlar. Dolayısıyla bizde bir şey diyemiyoruz. Bu şartlarda da iki katlıların yüzde 60'ı, yani nerdeyse 3'te 2'si imzaladı. Mahkemeye verenler daha yüksek bir bedel veya daha düşük bir bedel alabilirler. Şimdi burada yeni çıkan affet riski altındaki yapıların la kanunla bunu karıştırılmaması lazım bizim yaptığımız bir kentsel dönüşüm bu yasada çok önce başladığımız bir işlem bakanlar kurulu kararı da ondan önce onayladı. Dolayısıyla biz kentsel dönüşüm yapıyoruz, zaten burası affet riski altında 40 senelik yapılar yani dolayısıyla burada artık herkesin kendine düşen fedakârlığı yapıp bunu bir an önce imzalaması gerekir” ifadelerini kullandı.

“EV ALMA HAKKI KALMIYOR”

Mahkeme yolunu tutanların hak kaybına uğrayacaklarına dikkat çeken Atalay, “Mahkeme yolunu tutanlar, konut alma haklarında vazgeçmiş olacaklar, bu hakkı kaybetmiş olacaklar. Bizde bunun olmasını istemiyoruz. Özellikle bilinmesini istiyorum. Burada ev alma hakkı da kalmıyor. Yani iş mahkemeye intikal ettiği anda kişilerin daire alma hakkı kalmıyor. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok sonuçta kentsel dönüşümün prosedür şekli bu. TOKİ'nin verdiği değeri kazanmak için uzun bir süre uğraş verdik. Türkiye'nin hiçbir yerinde bu değeri kabul etmemişler. Vatandaş lehine yapmamız gereken ne varsa yaptık. Artık herkesin imza atması gerekiyor, imza atmayan 100 civarında insan var. Toplamda yüzde 80'in üzerinde imzalayan var. Bu konu Bingöl'ün olmazsa olmazıdır. 3'te 2'ye yakını imzalamış. Allah korusun burada bir deprem olduğunda bunun vebalini kim ödeyebilir. Bizde elimizden gelen her şeyi yaptık. TOKİ bu projeden kesinlikle kar etmiyor, biz hak sahiplerinden destek bekliyoruz. Deprem bölgesinde yaşıyoruz. Bu konuda çok kararlıyız, geri adımımız söz konusu bile olamaz. Biz hemen yıkım ihalesini gerçekleştireceğiz. Kamulaştırma davalarını açacağız. TOKİ ihaleye hazırlanıyor. Bir taraftan yıkımlar yapılırken diğer taraftan ihale çıkılacak. Zaten vatandaşlara 15 Haziran'a kadar zaman vermiştik. Çoğunluk kararını vermiş durumda. Azınlık çoğunluğa uyar, kimsenin bir hak kaybı yok. Herkesin gözü önünde yapılan bir şey” dedi.

Yıkım tarihlerinin belli olmadığını vurgulayan Atalay, En kısa sürede yıkımların yapılabileceğini söyleyerek: “TOKİ'nin önünü açmak bizlere ve hak sahiplerine düşüyor” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın