KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mart 2026 Pazartesi
°C

Belediyeden öğrencilere kiralık ev anonsu

Ardahan Üniversitesi'ni kazanan ve kalacak yeri olmayan bazı öğrencilerin ''kiralık ev'' sıkıntısı, belediyeden yapılan anonsla giderilmeye çalışıyor.

Belediyeden öğrencilere kiralık ev anonsu
30 EYLÜL 2010 PERŞEMBE 12:26
0
2389
0
AA aa

Farklı illerden kente gelen öğrencilerin kalacak yer sorununu çözmek isteyen Ardahan Belediyesi, ''Ardahan'daki ev sahiplerine duyurulur. Üniversite öğrencilerine ev vermek isteyen ev sahiplerinin belediye başkanlığına başvurmaları, ev arayan öğrencilerin de belediyemize müracaat etmeleri önemle rica olunur'' şeklinde anons yaptı.

Belediyeden yapılan anonsla, farklı illerden üniversitede okumak için kente gelen ve kalacak yer sorunu yaşayan 12 öğrenciye, kiralık ev bulundu.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan'a bu yıl 2 binin üzerinde üniversite öğrencisinin geldiğini, birçok öğrencinin kalacak yer sorunu ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

Öğrencilerin kalacak yer sorunu yaşamaması için belediye olarak yaptırdıkları anonsla ev bulmaya çalıştıklarını ifade eden Köksoy, uygulamadan iyi sonuç aldıklarını söyledi.

ANONSLA, 12 EV KİRAYA VERİLDİ

Henüz yeni bir üniversite olmalarına rağmen, üniversiteye kayıt yaptıran öğrenci sayısının 2 bini geçtiğini belirten Köksoy, şunları kaydetti:

''Çeşitli nedenlerden dolayı bazı öğrenciler ev bulmada sorun yaşadı. Bu sorun bana dolaylı olarak iletilince, ben de yapılan anonsların verimli olacağına inanarak, bir hafta boyunca günde iki kez anons yapılmasını istedim. Şuan ilk günde yapılan 2 anonsla, 12 öğrencimizi ev sahipleriyle buluşturarak evlerine kavuşturduk. Bu hem ekonomik bir gelir oluyor, hem de mağduriyet gideriliyor.''

Belediyeden yapılan anons üzerine belediyeye gelen ev sahibi Suat Aydın, durumdan etkilendiğini belirterek, ''Benim de evim vardı. Kiraya verilmesinde çok ısrarcı değildim. Ama böyle bir durumla karşılaşınca, hem belediyemize, hem de öğrencilerimize yardımcı olmak amacıyla belediye gelerek, öğrencilerimize evimi verdim'' diye konuştu.

Ardahan Üniversitesi İşletme Bölümü 2. sınıf öğrencisi Oktay Coşkun ise belediyenin duyarlı davranışından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İktisat Bölümü öğrencisi Sefa Şen, uygulamanın kendilerine çok yararlı olduğunu ifade ederek, ''Vatandaş bize evini vermekte tereddüt ediyor. Ama böyle bir uygulamayla vatandaşa güven geliyor. Dolayısıyla belediyenin bu uygulamasının son derece verimli olacağına inanıyoruz. Çünkü 12 arkadaşımız ev buldu. Biz de bulacağımıza inanıyoruz'' şeklinde konuştu.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.03.2026
00:38
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı!
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı!
Bir süredir sert soğukların etkili olduğu Bingöl'de hafta sonu kuvvetli yağmur bekleniyor. Oluşabilecek su baskınları ve olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.
14.03.2026
00:37
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.
14.03.2026
00:36
Bingöl`de Aranan 13 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de Aranan 13 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerinin son bir haftada gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 13 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi.
14.03.2026
00:34
Gülbahar Barajı umutları yeşertti
Gülbahar Barajı umutları yeşertti
Bingöl'de geçen yıl kuraklık ve bilinçsiz sulama nedeniyle su seviyesi büyük ölçüde düşen Gülbahar Baraj Gölü, kış aylarında etkili olan kar ve yağmurların ardından yeniden dolarak eski görünümüne kavuştu.
14.03.2026
00:32
Dikkatsiz sürücü keçi sürüsüne daldı! 10 hayvan telef oldu
Dikkatsiz sürücü keçi sürüsüne daldı! 10 hayvan telef oldu
Muş-Bingöl karayolunda SUV tipi aracın keçi sürüsüne çarpması sonucu 10 keçi telef oldu. Kaza nedeniyle karayolu kısa süreliğine trafiğe kapandı.
14.03.2026
00:31
Fırat EDAŞ Arama Kurtarma Timi Göreve Hazır
Fırat EDAŞ Arama Kurtarma Timi Göreve Hazır
Elâzığ AFAD yerleşkesinde düzenlenen deprem tatbikatında enkaz altında kalan kişilerin kurtarılmasına yönelik senaryoları uygulamalı olarak gerçekleştiren Fırat EDAŞ Arama Kurtarma Ekibi, Bingöl'ün de içinde bulunduğu sorumluluk bölgesinde afetlere hazırlık çalışmalarını sahada pekiştirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın