KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Belediyeden yapılandırma uyarısı

Vatandaşın başta vergi borçları olmak üzere Belediye’ye borçlarını yapılandırabileceği başvuru için tanınan 2 aylık süre devam ediyor. Torba Yasa’dan faydalanarak su bedeli, emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi borçlarını yeniden yapılandırmak isteyen vatandaşlar için son gün 1 Aralık 2014.

Belediyeden yapılandırma uyarısı
18 KASIM 2014 SALI 07:03
0
1649
0
AA aa

Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 30 Nisan 2014 tarihine kadar tahakkuk edilip ödenmeyen su bedeli, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi gibi alacaklarını ödemeyen vatandaşların 01 Aralık 2014 mesai bitimine kadar yazılı dilekçe ile Bingöl Belediyesi'ne müracaatta bulunulması istendi.

2014 Torba Yasası kamu alacaklarının yapılandırılması gibi bazı köklü değişiklik içerirken, yasa ile farklı taksit ve vade seçeneklerinin bulunduğu yapılandırma planıyla vergi borcu bulunan vatandaşlar kendilerine en uygun taksit ve vade seçeneğinden faydalanabilecek. İki ayda bir ödemenin öngörüldüğü yeniden yapılandırmada belediyeye borcu olan mükelleflere 6 ila 18 arasında değişen çeşitli taksitlerle ödeme kolaylığı sunuluyor.

Yapılandırma kolaylığından yararlanmak isteyen vatandaşlar borçlarını ister peşin ve isterlerse katsayı oranına göre 6,9, 12 ve 18 taksitte ödeyebilecekler. Peşim ödemelerde gecikme zammı alınmayacak. Borçların taksitlendirilmesi halinde ise tefe-tüfe oranında cüzi oranda gecikme zammı uygulanacak.

Açıklamada: “Bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki 6552 sayılı ( Kamuoyunda torba yasa olarak bilinen ) Kanun, 11.09.2014 tarih ve 6552 mükerrer sayıda resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. 30 Nisan 2014 tarihine kadar tahakkuk edilip ödenmemiş olan su bedeli, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi gibi alacakların Bingöl Belediyesi'ne, en geç 01 Aralık 2014 tarihine kadar yazılı müracaat etmek kaydıyla peşin veyahut taksitler halinde ödeme kolaylığı sağlanmış bulunmaktadır” denildi.

Açıklamada, belirtilen süre içerisinde borç yapılandırma amacıyla Bingöl Belediyesi'ne başvurulmaması halinde borçlular hakkında icra takibinin yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca; Cumartesi ve Pazar günleri 09.00 ila 16.00 saatleri arasında yapılandırma birimi ve veznelerin açık olduğu belirtildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın