KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2026 Cuma
°C

Belediyenin başı dertte

Bingöl Belediyesi'nde çalışan 170 işçinin tasarruf teşvik alacakları ödenmediği gerekçesiyle belediyenin banka hesaplarına haciz konulduğunu öğrenildi

Belediyenin başı dertte
28 EYLÜL 2007 CUMA 11:04
0
1208
0
AA aa
Bingöl Belediyesinde Çalışan 170 işçinin Tasarruf Teşvik alacakları ödenmediği gerekçesiyle belediyenin banka hesaplarına haciz konulduğu bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, Bingöl Belediyesinde çalışan 170 İşçinin alacaklı olduğu 900 bin YTL tutarındaki Tasarruf Teşvik alacağının ödenmesi için 3417 ve 4853 Sayılı yasalar gereği Bingöl Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Hizmet-İş Sendikası Hukuk Müşaviri Avukat Hüseyin Öz aracılığıyla dava açıldı. Dava sonrası mahkeme tarafından verilen karara istinaden icra takibi başlatıldı.
Konu ile ilgili bilgi veren Hizmet-İş Sendikası Hukuk Müşaviri Avukat Hüseyin Öz, icra takibi başlatıldıktan sonra takibe konu alacakların taksitler halinde ödenmesi için Belediye yetkilileriyle protokol imzaladıklarını söyledi.
Öz; “Protokol gereği işçi alacaklarının 1'nci taksiti gecikmeli ödendiği için belediyenin banka hesaplarına haciz koyduk” dedi.
Belediyenin hesaplarına haciz konulmasının ardından sendika yetkilileri ve sendika avukatıyla görüşen belediye başkanı ve başkan yardımcıları, 30 Eylül veya en geç 1 Ekim 2007 tarihine kadar işçilerin 2'nci taksitlerini ödeyecekleri konusunda taahhütte bulundular. Bunun üzerine belediyenin hesaplarına konulan haciz kaldırıldı. Ancak işçilerin alacaklı olduğu 2'nci taksit belirtilen tarihte ödenmemesi durumunda Hizmet-İş Sendikası tarafından Belediye hesaplarına yeniden haciz konulacağı öğrenildi.  


Bingol Online Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın