KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Nisan 2024 Salı
°C

Belediye'nin sbs başarısı

Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Okuma Salonları, Seviye Belirleme Sınavı(SBS)'nda 356 kişiden 229 kişi çeşitli tercihli liselere yerleşerek büyük başarı elde etti.

Belediye`nin sbs başarısı
03 AĞUSTOS 2011 ÇARŞAMBA 01:00
0
1727
0
AA aa

2009 yılı içerisinde devralınan Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi'nde bin öğrenciye ücretsiz dershane hizmeti veren Bingöl Belediyesi, eğitim alanındaki hizmetlerine devam ediyor. Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Okuma Salonları, Seviye Belirleme Sınavı(SBS) 8. sınıflarda 1. Etap yerleştirmede 356 kişiden 229 kişi çeşitli tercihli liselere yerleşerek büyük başarı elde etti. SBS 2-3 ve 4.etap yerleştirmelerde ise yaklaşık 70 kişinin yerleşmesi bekleniliyor. Toplamda 300 öğrenci çeşitli okulları kazanmış olacak.

SBS'de elde edilen bu başarının Okuma Salonlarındaki düzenli ve gayretli çalışmaların bir sonucu olduğunu belirten Belediye Başkanı Serdar Atalay, “Okuma Salonlarında SBS'ye giren her yüz öğrenciden 64'ü sınavı kazanmış durumda. Yüzde 64'lük bir başarımız var. Okuma Salonlarımız Seviye Belirleme Sınavı(SBS) 8. sınıflarda 1. Etap yerleştirmede 356 kişiden 229 kişi çeşitli tercihli liselere yerleşerek büyük başarı elde ettiler” dedi.

Atalay, “Bunun yanı sıra öğrencilerimizden 11 kişi Fen Lisesi'ni, 4 kişi Özel Kolejleri Burslu olarak kazandı. 15 kişi Anadolu Öğretmen Lisesi'ni, 136 kişi Anadolu Lisesi, 2 kişi Adalet Lisesi, 16 kişi Sağlık Meslek Lisesi, 28 kişi Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 17 kişi de çeşitli meslek liselerini kazandı. 450 ve üzeri puan alan 17 öğrencimiz var. 400 puan ve üzeri ise 40 kişi var” dedi.

Amaçlarının eğitime katkı sunmak olduğunu ifade eden Başkan Atalay, öğrencilerimizi daha iyi yetiştirebilmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

Okuma Salonu'nda gençlere yönelik yapılan çalışmaları aktaran Atalay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu başarılarımızın arkasında öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin programlı çalışmaları var. Gençlerimize yönelik moral, motivasyon seminerleri, 2. dönemde haftalık 1 deneme sınavı, Şubat tatil programı, yıl sonu hızlandırılmış ders çalışma programı, yıl içerisinde çeşitli piknik ve geziler yapılmıştır. Bu gezilerde gençlerimiz Elazığ, Mardin ve Diyarbakır illerini gezerek moral kazandılar. Sınava bir ay kala her gün deneme sınavı ve çözümleri yapılarak sınava hazır hale getirildiler” şeklinde konuştu.

229 öğrenciden 100 tanesini Türkiye'nin en seçkin illerine gönderdiklerini vurgulayan Bingöl Belediyesi Okuma Salonları Müdürü Murat Öztürk, Ankara, İstanbul, Samsun, Çorum ve Sivas gibi Türkiye'de söz sahibi olan okullara gönderdiklerini belirtti.

Bingöl Belediyesi Okuma Salonları Müdürü Murat Öztürk, toplam bin öğrenciye SBS kursu verdiklerini ifade ederek, “Öğrencilerimiz buraları ücretsiz kazanarak 4 yıl boyunca özel eğitimden geçecekler. Buradaki öğrencilerimiz sadece liseyi kazandı oldu biti demiyoruz. Liseden üniversiteye kadar onların yanında olacağız ve onları en güzel yerde görmek istiyoruz. Başta memleketimize, Bingöl'ümüze ve ailelerine hayırlı evlatlar olmalarını diliyoruz. Okuma Salonları ile Bingöl'ün çehresi değişti. Okuma Salonları ile Bingöl ciddi manada bir eğitim atağına geçti. Şuanda Bingöl'de gitmediğimiz köy kalmadı. Sancak'tan, Ilıcalar'dan, çevre köylerden öğrencilerimiz var. Şuanda bu yerlerden kazanıp ta yerleşen öğrencilerimiz var. Normalde burada okuyan öğrencilerimizin böyle bir hayali yoktu. Okuyayım da bir meslek sahibi olayım gibi düşünce içerisinde değillerdi. Belediyemizin yaptığı çalışmalarla okuma salonlarımız bu gençler için bir umut ve bir ışık oldu. Desteklerinden dolayı Başkanımıza teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

7. sınıf SBS'de 350 ve üzeri puan alan öğrencilerin kayıtlarının yapılmaya devam edileceğini ifade eden Öztürk, diğer kontenjanlarının dolduğunu söyledi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2024
01:53
AK Parti değişim için düğmeye basıyor
AK Parti değişim için düğmeye basıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, değişim ve yaz dönemi çalışmaları ele alınacak. Seçim sonuçlarının değerlendirme analizleri neticesinde de yeni yol haritasının belirlenmesi bekleniyor. Ayrıca değişime İl Başkanları'ndan başlanacağı belirtiliyor. Bingöl'de değişim olacak mı? İşte detaylar…
30.04.2024
01:34
Bingöl Valisi Usta:
Bingöl Valisi Usta: 'Suçlulara göz açtırmayacağız'
Haftalık asayiş raporunu açıklayan Vali Usta: 'Hemşehrilerimin bilmesini isterim ki; ne büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerine göz açtırmayacağız. Bu yapıları çökertmek ve adalete teslim etmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz' dedi.
29.04.2024
17:29
Bingöl`de zehir tacirleriyle mücadele! 17 gözaltı
Bingöl'de zehir tacirleriyle mücadele! 17 gözaltı
Güvenlik birimlerini tebrik eden Vali Usta; 'Operasyonları başarıyla gerçekleştiren kahraman Emniyet ve Jandarma ekiplerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle...' açıklamasında bulundu.
29.04.2024
15:56
IBAN`la ödeme alan esnaf 3 bin 400 TL ceza ödeyecek
IBAN'la ödeme alan esnaf 3 bin 400 TL ceza ödeyecek
Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN yoluyla yapılan ödemeleri sıkı bir şekilde denetleyerek vergi kaybını önlemeye çalışıyor. Bu doğrultuda artık fiş kesmeyenlere her bir fiş için 3 bin 400 TL özel usulsüzlük cezası kesilecek.
29.04.2024
14:54
Başkan Özturan`dan sitem dolu açıklama!
Başkan Özturan'dan sitem dolu açıklama!
3. Lige yükselen Yozgat Bozospor'a 'kupanızın hikayesi kapkaranlıktır' diyen Başkan Özturan, şehrin sahipsizliğine de işaret etti; 'Ne yazık ki rakibimiz kadar şehrimize, gençlerimize, hayallerimize, bu işe harcanmış maddi manevi değerlere sahip çıkılmadı... Sesimiz, 'Canımız yanıyor, hakkımız yeniyor' feryatlarımız duyulması gereken mecralar tarafından bir türlü duyulmadı... Onların sözü, siyasi gücü birçok masada bizi ezdi geçti... Bir itirazımıza bile olumlu bir dönüş alma gücünü arkamızda hissedemedim, hissedemedik...'
29.04.2024
14:52
Bingöl`de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Bingöl'de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Doğumların 315'nin sezaryenle, 291'inin ise normal doğum yoluyla gerçekleştiği belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın