KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Haziran 2024 Pazar
°C

'Ben Fener'i, Fener beni kaybetti'

Fenerbahçe den Real Betis takımına giden Mehmet Aurelio'dan çarpıcı açıklamalar...

`Ben Fener`i, Fener beni kaybetti`
26 TEMMUZ 2008 CUMARTESİ 10:54
0
998
0
AA aa
Mehmet Aurelio, yeni yuvasında Akşam gazetesi yazarı Ömer Güvenç'e ilginç açıklamalar yaptı. Türk Milli Takımı'nın da formasını başarıyla giyen Brezilya asıllı futbolcunun gündem yaratacak açıklamaları şöyle:

Gidişimdeki neden sadece para değil; ben Fenerbahçe'yi paraya değişmem. Ailemi de düşünmem lazım. Sorun inanın ki sadece para değildi. Kulüptekilerin dışında taraftarlar da ailemi sevdi. Ancak ayrılığım söz konusu olunca herkes cephe aldı ve nedenini para olarak yorumladı. Oysa doğru değil bu.

Fenerbahçe'de olduğum sürece tüm gücümle faydalı olmaya çalıştım. Olduğumu da sanıyorum. Çünkü Fenerbahçe'nin büyüklüğünü, formasının önemini kavramıştım. Fenerbahçe'deki tüm oyuncu arkadaşlarımı seviyor, onlar tarafından da seviliyordum. Fakat bazı çalışanlar tarafından saygı görmez oldum. Bu futbol işte; böyle kararlar da almanız gerekebiliyor.

Ne diyeceğimi bilemiyorum... Fakat şunu belirtmeliyim ki seyircimizi asla unutmayacağım. Sorunlara değinmeyeceğim; kimseye kırgın değilim.

Birgün kulüp doktoruyla beraberken başkanla karşılaştım. Bana, ‘Duyduklarım doğru mu? Başka takım var mı? Kaç para teklif edildi?' gibi sorular sordu. Ben de ‘Futbol yaşantısı bu; evet teklifler var' dedim. Zaten duymuştu; ben de doğrulamış oldum.

ZOR KARAR VERDİM

Menajerim Bayram Tutumlu bana teklif geldiğini ilettiğinde düşünmeye başladım. Bayram, benden başka kimseyle konuşmamıştı. Ben de Bayram'a, ‘Bunu hemen duyurma... Kolay değil karar vermek. Çünkü ailemle birlikte Fenerbahçe'de çok mutluyuz' dedim. Fenerbahçe'de teklif edilen paraya yakın rakam teklif edilseydi kalırdım. Çok az fark için bunu yapmazdım. Kısacası Fenerbahçe beni; ben Fenerbahçe'yi kaybettim.

Gerçekten de Fenerbahçe'den kimseye kırgın değilim. Çalışan bir kaç kişi hariç. Aramızda bir iki olay geçti onlarla. Ama bu da olur insan yaşamında; hele de futbolda... Şu anda tüm samimiyetimle söylüyorum ki kimseye kırgın değilim. Çünkü olumsuzlukları unuttum tamamen. Şimdi yeni bir hayat var önümde. Ancak unutulmamalı ki Türkiye'yi, oradaki dostlarımı çok sevdim. Şimdi Fenerbahçe'de ve Türkiye'de olduğu kadar yeni takımımda ve İspanya'da da mutlu olacağımı umuyorum.

En çok sevdiğim Fatih Terim hoca... Samet Aybaba da Trabzonspor'dayken bana kendimi çok iyi hissettirirdi. Daum, Zico... İkisi de mükemmel insanlardı.

YALNIZ FENER'E DÖNERİM

Futbolda hiç bir tahminde bulunamazsınız. Sadece sağlığınız için dua edersiniz. Allah'ın eli hep üstünüzde olsun istersiniz. Betis'le 3 yıllık sözleşmem var. Takımdaki diğer futbolcular gibi ben de elimden geleni yapacağım. Ama bir gün tekrar Türkiye'de oynayacak olursam, bu takım tabii ki Fenerbahçe olacak, olmalı da.

Türkiye'den aklımda hep olumlu şeyler var; anılarım var. Bundan sonraki yaşantımda da Türkiye hep var olacak. Fenerbahçe'de 5 yılım geçti. Bu az bir süre mi? Dostlarım, taraftarlar... 5 koca yıl...

Fenerbahçe'de 5 yıl boyunca çok mutluydum. Fenerbahçe sevgimi anlatamam size... Bütün taraftarları, çalışanları dünyadaki tüm Fenerbahçelileri seviyorum, başarılarımızın onlarla geldiğine inanıyorum.

Benim yerime alternatif Fenerbahçe'de var tabii ki... Selçuk, Deniz, Maldonado... Diğer futbolcular da onlara yardımcı olur tabii...

Semih'i çok beğenirdim... Her sıkışıklıkta ‘Semih girecek gol atacak' derdim. O da beni yanıltmazdı. Yalnız beni değil, seyirciyi de. Onlar da biliyordu gol atacağını.

Aragones Fenerbahçe'ye Avrupa şampiyonu bir hoca olarak geldi. Getirdiği Güiza da milli takımın oyuncusu. Gol krallığı yaşamış biri. Gerçekten kaliteli ve Fenerbahçe'ye çok yardımcı olacak. Fenerbahçe başarılı olacaktır; ben de bunun için hep dua edeceğim.

--------------------------------------------------------------------------------

 Aurelio'yu basiretsizlik kaçırdı
Menajer Bayram Tutumlu, Mehmet Aurelio'nun Fenerbahçe'den ayrılmasının perde arkasını anlattı. İlginç değerlendirmeler yapan Tutumlu'nun açıklamaları şöyle:

Her zaman ‘Fenerbahçe Cumhuriyeti' diyorlar, Benim Fenerbahçe Cumhuriyeti'nden Marco'yu kaçırmam mümkün mü? Herkes çok iyi biliyor; bilmeli; Marco Fenerbahçe'de kalmak istiyordu. Fenerbahçeliler'in basiretsizliği Marco'yu Fenerbahçe'den kaçırdı. Fenerbahçe tek taraflı sözleşmeyi uzattığında bunun geçerli olmayacağını söyledik. Avukatları biliyordu. Hatta Şekip Mosturoğlu, ‘Yeni kanuna göre geçerli değil' dedi.

Aziz Yıldırım, Marco ile konuşmuş; ne konuştuğunu açıklasın. Samet de ordaydı, Volkan Ballı da. Ben de burada büyük başkana lütfen diyorum, o konuşmanın içeriğini açıkla.

Marco'ya milli takıma elçileri göndermek ayıp. Eğer Marco milli takımda konsantre bir şekilde oynamışsa Marco'nun, Terim'in ve benim etkimle olmuştur.

Milli Takım dönüşünde Marco ile tartışacağınıza Marco'ya bir hediye verin, bravo seninle gurur duyuyoruz deyin. Bu işleri Ali Şen yapardı. Uche'nin hanımına Limusin gönderdi İngiltere'de.

Adnan Polat bana hâlâ kırgın; sen niye Marco'yu bana getirmedin diye. Marco'yu herkes istiyor. Beşiktaş istiyor. Ben Aziz Yıldırım'a kötü gününde darbeyi vurmuyorum. Kötü gününde darbeyi Juan Figer vuruyor şu an onunla çalışıyorlar.

Luis babasını soyunma odasına sokmaz. Sokaktaki çobanı oynatır, hoşlanmadığı Maradona'yı oynatmaz. Rahat bırakırlarsa Türkiye'de iyi işler yapar ama.. Yakında bu iş kopma noktasına gelir, çok yakında bu iş patlar.

 --------------------------------------------------------------------------------

 Böyle olsun istemezdik
Real Betis'in sportif direktörü Manola Monparlet, Aurelio, Güiza ve Luis Aragones'i değerlendirdi. Aurelio'nun uzun süredir takip ettikleri bir futbolcu olduğunu belirten Monparlet, “İyi oyunculardan olduğu için bağlantıya geçtik; o da sıcak baktı ve transferi gerçekleşti” dedi. İspanyol spor adamının Real Betis Kulübü'nde Ömer Güvenç'e yaptığı açıklamanın satır başları şöyle:

Tek taraflı sözleşmeler geçerli değil.
Blatter'in bir lafı var; futbolcular köle değil.

Aurelio'nun forma numarası kendisinin istediği gibi 15 olacak. Formasında M.Aurelio yazacak. Bizde Türk olarak oynayacak.

Transferinde 2 milyon 700 bin euro aldı. Takım ilk 4'e girerse 300 bin euro daha kazanacak. Kral Kupası'nı alırsak Aurelio'ya 400 bin euro daha vereceğiz.

Fenerbahçe'ye saygılıyız. Büyük bir kulüp. Luis de orada çalışıyor. Böyle olsun istemezdik.

Luis'i benim anlatmama gerek yok. Neler yapacağını göreceksiniz. İyi bir hoca Luis çok sinirli, Fenerbahçe'de iyi çalışma ortamı olursa çok iyi işler yapar, kimseyi işine karıştırmaz. Onu rahat bırakırlarsa çok büyük başarılara imza atar. Güiza mükemmel bir futbolcu. Saha içinde de, dışında da çok disiplinlidir.

Habertürk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.06.2024
17:00
Bingöl`de düğün konvoyları yasaklandı
Bingöl'de düğün konvoyları yasaklandı
Belirtilen kuralları ihlal edenler hakkında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 14. Maddesi hükümleri, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 66. Maddesi hükümleri ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun ilgili maddeleri gereğince cezai işlem uygulanacağı belirtildi.
15.06.2024
16:59
Bingöl Valiliği uyardı! Hapis cezası var
Bingöl Valiliği uyardı! Hapis cezası var
Valilik açıklamasında; 'Önemsiz tür ve miktarda patlayıcı maddeyi satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi hakkında, kullanış amacı gözetilerek, bir yıla kadar hapis cezasına hükmolunur' vurgusunda bulunuldu.
15.06.2024
16:58
Bingöl`de bayram ulaşımı iki gün ücretsiz
Bingöl'de bayram ulaşımı iki gün ücretsiz
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı'nın ilk iki günü şehir içi toplu taşımanın ücretsiz sağlanacağını duyurdu.
15.06.2024
16:57
Çocuklarımızdan elinizi çekin!
Çocuklarımızdan elinizi çekin!
LGBT Propagandası ve Dayatması tehlikesine dikkat çeken Büyük Aile Platformu (BAP); 'Milletimizin birliğine, değerlerine savaş açanlara karşı da hep birlikte karşı duracağız. Marjinalliğin normalleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Küresel emperyalist lobilerin LGBT propaganda ve dayatması üzerinden yürüttüğü kültür terörüne geçit vermeyeceğiz' açıklamasında bulundu.
15.06.2024
16:56
MEB`den ‘özel eğitim` için sınırlama kararı!
MEB'den 'özel eğitim' için sınırlama kararı!
Millî Eğitim Bakanlığı, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin açılmasına yönelik flaş bir karar aldı. Yeni dönemde bu merkezlerin sayıları ve buralardan eğitim alan öğrencilerle ilgili çok sayıda değişiklik geliyor. İşte ayrıntılar…
15.06.2024
16:54
Komandoların Bingöl halayına büyük beğeni
Komandoların Bingöl halayına büyük beğeni
Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 185'inci yıldönümü nedeniyle Bingöl'de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Programda Bingöl İl Jandarma Komutanlığı komandolarının sergilediği Bingöl yöresi halk oyunları gösterisi izleyenlerden büyük alkış topladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın