KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mayıs 2025 Salı
°C

'Ben tükürdüğümü yalamam'

Başbakan Erdoğan net konuştu: "2011'de son milletvekilliği adaylığım olacak"

`Ben tükürdüğümü yalamam`
07 KASIM 2009 CUMARTESİ 11:24
0
1266
0
AA aa
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 yılında yapılacak seçimde milletvekilliğine son kez adaylığını koyacağını söyledi. "Ben tükürdüğümü yalamam" diyen Erdoğan, "Gereğini yaparım, birileri gibi orada çakılıp kalmam." dedi. Erdoğan, "Millete hizmet etmek sadece politikada olmuyor. Vakfın başına geçersiniz oradan da hizmet edersiniz. Yapılır bunlar yapılmaz diye bir şey yok. Dünyada bunun örnekleri var mı var. Ne yazık ki bizde yok. Bakıyorusunuz, kıyıda köşede rahat durmuyorlar." şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte İstanbul Turizm Ödülleri törenine katıldı. İstanbul Kongre Merkezi'ndeki törene Erdoğan'ın yanısıra Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Muammer Güler, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve turizm sektörü temsilcileri katıldı. Törende, ''Etkinlik'' dalında ödüle değer görülen Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Nazan Ölçer'e ödülünü, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan verdi. Suna ve İnan Kıraç, ''Onur Ödülü''ne layık görülürken, İnan Kıraç, ödülünü Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın elinden aldı. İstanbul Valisi Muammer Güler, ''Özel Ödül''e değer görülen THY Genel Müdürü Temel Kotil adına Mahmut Kahraman'a ödülü verirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise ''Yaratıcı Proje'' dalında Nedret Butler'e ödülünü sundu. Törende, Kültür ve Turizm Bakanı Günay, turizme katkılarından dolayı Başbakan Erdoğan'a şükran plaketi verdi.
Törende bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, "Biz bu gün varız yarın yokuz. Kimler geldi kimler geçti?" diyerek bulundukları görevin geçiciliğini anlattı. Önemli olanın ülkeye hizmet olduğunu söyleyen Erdoğan bu konuda büyük çaba sarfettiğine işaret etti. Koltuğuna yapışan bir zihniyetle görev almadığına dikkat çeken Erdoğan, bu doğrultuda milletvekilliğine son kez aday olacağını açıkladı. Erdoğan, "Allah ömür verirse benim son milletvekilliği adaylığım 2011 yılında olacak. Ben tükürdüğümü yalamam onu da söyleyeyim. Partimin tüzüğünde de bu böyledir. Gereğini yaparım ve birileri gibi orada da çakılıp kalmam. Millete hizmet etmek sadece politikada olmuyor. Vakfın başına geçersiniz oradan da hizmet edersiniz. Yapılır bunlar yapılmaz diye bir şey yok. Dünyada bunun örnekleri var mı var. Ne yazık ki bizde yok. Bakıyorusunuz kıyıda köşede rahat durmuyorlar." şeklinde konuştu.

GALATAPORT İÇİN YEN İHALE SÜRECİ BAŞLAYACAK
Başbakan Erdoğan konuşmasında Galataport ve Haydarpaşaport projelerinin engellenmesine de büyük tepki gösterdi. "Paylaşmak zorundayım. 'Ama siz başbakansınız' demeyin." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Bizim bir Galataport sorunumuz olmuştu. Galataport sorununda bize yapmadıkları, takmadıkları yafta kalmamıştı. Bizim bir Haydarpaşaport sorunumuz olmuştur. Takmadıkları yafta söylemedikleri söz kalmamıştır. Eğer şu Galataport başlasaydı, şu anda bitmiş olacaktı. O Tophane böyle olmayacaktı. Oradaki mezbelelik temizlenecek ve ortaya bambaşka tarihi bir Tophane ortaya çıkacaktı. Ben onu engelleyenleri tarihe havale ediyorum. Ama ümitsiz değilim. Biz gene bura ile ilgili ihale çalışmalarımızı hazırlıyoruz." şeklinde konuştu. Turizmcilere, "Siz ne güne duruyorsunuz?" diye soran Erdoğan, "Sizlerin de sahip çıkarak destek vermeniz lazım. Oraya yaklaşacak kruvazör gemilerin içinde gelenler ülkeye bırakacağı ekonomik desteği düşünün. Gelen paralı turist olacak. Oradaki tarihi eserler otele dönüşecek. Bu görevimiz ama önümüzde bariyerler var. İnanıyorumki İstanbul sevdalısı olanlarla birlikte bu sorunu aşacağız." dedi.
Haydarpaşaport için de aynı süreci yaşadıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Kimseye bireysel tahsis yok. 'Galataport'u Yahudi sermayesine veriyorlar' dediler. Paranın milleti ırkı dini milliyeti olmaz. Benim ülkeme gelip bir çivi çakıyor. Burada Ahmet, Mehmet, Hüseyin çalışacak." dedi.
haberturk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.05.2025
00:33
Ankara BİNYAR`da seçim! Zazaoğlu güven tazeledi
Ankara BİNYAR'da seçim! Zazaoğlu güven tazeledi
Dernek faaliyetlerinin yalnızca yönetim kurulu üyeleriyle sınırlı olmadığını belirterek tüm Bingöllülerin desteğine ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Başkan Yakup Zazaoğlu: 'Bu dernek hepimizin. Tüm hemşerilerimiz derneğimizin doğal üyesidir. Yeni dönemde projelerimizi daha da çeşitlendirecek, Bingöl kültürünü ve dayanışmasını Ankara'da daha görünür hale getireceğiz' dedi.
12.05.2025
17:33
Baran:
Baran: 'Bu topraklarda kardeşlik çiçek açmıştır'
PKK'nın silah bırakma kararıyla ilgili 'Aziz milletimizin yıllardır beklediği bir sürecin önemli bir eşiği olarak görülmektedir' sözleriyle yorumlayan MHP Bingöl İl Başkanı Osman Zeki Baran: 'Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin liderliğinde, Türk milletinin her bir ferdine sabırla, kararlılıkla ve fedakârlıkla ekilen huzur tohumları artık yeşermiş, umutla sulanan bu topraklarda kardeşlik çiçek açmıştır' dedi.
12.05.2025
16:59
Seven: `Yeni bir dönemin kapısı açılacaktır`
Seven: 'Yeni bir dönemin kapısı açılacaktır'
PKK, 5-7 Mayıs'ta topladığı kongresinin ardından fesih kararını ve silah bıraktığını açıkladı. Açıklamanın ardından değerlendirmesini paylaşan AK Parti Bingöl İl Başkanı Seven: 'Ülkemiz ve bölgemiz için bir milattır. Deklare edilen kararın somut olarak ve eksiksiz hayata geçmesi bir dönüm noktası olacak, terörün tamamen bitmesi halinde yeni bir dönemin kapısı açılacaktır' dedi.
12.05.2025
16:30
Aktaş:
Aktaş: 'Süreç şeffaf ilerlemeli, gizli hesaplar olmamalı'
PKK'nın kendini fesih ilanı sonrası konuyu görüşleri alınan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Başkanı Hasan Aktaş, alınan kararı 'Çok önemli, ülkemize hayırlı olsun' sözleriyle değerlendirdi ve 'Hepimiz barışa hasretiz ama altında farklı şeyler gizlenmemeli. Süreç şeffaf ilerlemeli ve perde arkasında gizli hesaplar yapılmamalı' dedi.
12.05.2025
15:03
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, uyuşturucuyla mücadelenin ve zehir tacirlerine yönelik çalışmaların devam edeceği vurgulandı.
12.05.2025
13:29
PKK feshedildi! Bundan sonra ne olacak?
PKK feshedildi! Bundan sonra ne olacak?
PKK, fesih kararını açıkladı. 12 Mayıs 2025 itibariyle terör örgütü PKK artık yok. Peki bundan sonra ne olacak? Silahlar nasıl teslim edilecek? Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Mustafa Karasu, Sabri Ok, Bese Hozat, Helin Ümit gibi PKK terör örgütü yöneticileri ne olacak? Cevabı en çok merak edilen bir diğer soru da İmralı'da yatan Abdullah Öcalan'ın durumunda bir değişiklik olup olmayacağı. İşte sürece dair öngörüler ve bilgiler…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın