KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Mart 2026 Pazartesi
°C

Ben zazayım zaza türksüz olmaz

Kiğı'da birlik ve beraberlik mesajı veren Eğin: &';Ben Kürdüm Kürt Zazasız olmaz, ben Kürdüm Kürt Türkiyesiz olmaz, ben Zazayım Zaza Kürtsüz olmaz, ben Zazayım Zaza Türksüz olmaz, ben Türküm Türk Kürtsüz olmaz, ben Türküm Türk Zazasız olmaz” dedi.

Ben zazayım zaza türksüz olmaz
09 TEMMUZ 2012 PAZARTESİ 04:12
1
9956
2
AA aa

Bingöllü iş adamı Cemal Eğin tarafından restore edilen Seyyit Kasım Türbesi'nin açılışında, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Açılış törenine, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl eski Milletvekili Yusuf Coşkun, Kiğı Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Genç Kaymakamı Muammer Köken, Kiğı Belediye Başkanı Coşkun Güven, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, Bingöl İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, belde belediye başkanları, kurum ve daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

2200 Rakımlı Seyyit Kasım Dağı'nda restore edilen türbe açılışı için Kiğı ilçesinde bir araya gelen mülki erkân ve davetliler, ilk olarak İlce Kaymakamlığı tarafından yapılan SODES finansmanlı fitnes salonu ve hayırsever bir iş adamı tarafın yapılan Gençlik Evi'nin açılışına katıldılar. Açılışların ardından Kiğı'daki halı sahada bir dostluk maçı düzenlendi. Bingöl için birlik ve beraberlik rüzgârının estiği dostluk maçı 3-3 beraberlik ile sonuçlandı.

Halı saha maçının ardından Kiğı ilçe merkezinde düzenlenen 4. Kiğı Seyyid Kasım Doğa Kültür ve Bal Festivali açılışına katılan mülki erkan ve davetliler burada birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından heyet, onlarca araçlık konvoy ile 2200 Rakımlı Seyyid Kasım Dağı'na çıktı. Burada bir konuşma yapan iş adamı Cemal Eğin: “Vatandaşlarımızın türbe ziyaretlerinde daha rahat etmelerini sağlamak için uzak bir mesafeden türbe alanlarına su çektik. Bay ve bayan lavabolarının yanı sıra, insanlarımızın kurbanlarını rahat kesebilmeleri için kurban kesim alanları, ziyaretçiler için piknik alanları ve beton masaların olacağı oturma alanları oluşturduk. Türbe manzarasının kapanmaması için de türbeyi çevreleyen duvarların belli bir kısmını demir ferforje yaptık. Büyük bir önemle yapmış olduğumuz çalışmalarımız memleketimize hayırlı olsun" dedi.

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Eğin: “Ben Kürdüm Kürt ezansız olmaz, ben Kürdüm Kürt Zazasız olmaz, ben Kürdüm Kürt Türkiyesiz olmaz, ben Zazayım Zaza ezansız olmaz, ben Zazayım Zaza Kürtsüz olmaz, ben Zazayım Zaza Türksüz olmaz, ben Türküm Türk ezansız olmaz, ben Türküm Türk Kürtsüz olmaz, ben Türküm Türk Zazasız olmaz, ben Türküm Türk Bayraksız olmaz, ben Türküm Türk vatansız olmaz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
umut (@Misafir_8938)
11 Temmuz 2012 Çarşamba 20:33
helal olsun sn eğin
zaza (@Misafir_8922)
09 Temmuz 2012 Pazartesi 11:04
menfaatci cahiller ! BINGÖLÜ HAKETMIYORSUNUZ
30.03.2026
03:12
TKDK`dan 241 Milyon Avroluk Destek
TKDK'dan 241 Milyon Avroluk Destek
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III Programı kapsamında 2026 yılı çağrı takvimini duyurdu. Toplam 241 milyon avro bütçeli destek programına 81 ilden başvuru yapılabilecek. Arıcılığın destek dışı bırakıldığı belirtildi.
30.03.2026
03:10
Bingöl`de Stratejik Alanlarda Ortak Çalışma Protokolü
Bingöl'de Stratejik Alanlarda Ortak Çalışma Protokolü
Bingöl Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında; kuantum teknolojileri, savunma sanayii için ileri malzeme geliştirme, otonom İHA yazılımları, yapay zekâ algoritmaları ve akıllı tarım uygulamaları gibi kritik alanlarda ortak projeler yürütülmesi hedefleniyor.
30.03.2026
03:09
Bingöl Esentepeliler İlk ve Yeni Muhtarını Seçti
Bingöl Esentepeliler İlk ve Yeni Muhtarını Seçti
Bingöl merkezin 16. mahallesi olarak kuruluşu ilan edilen Esentepe Mahallesi, ilk seçimini yaptı. Mahalle Muhtarlığı için sandığa giden Esentepelilerin tercihi Gafur Ulcay oldu.
30.03.2026
03:08
Genç Murat Aslanları`ndan büyük başarı
Genç Murat Aslanları'ndan büyük başarı
Türkiye Kano Federasyonu tarafından Munzur Çayı'nda düzenlenen şampiyonada Bingöl temsilcisi Genç Murat Aslanları Spor Kulübü, Türkiye ikinciliği elde ederek kente gurur yaşattı.
30.03.2026
03:06
12 Bingölspor`da Şampiyonluk İçin Son Viraj!
12 Bingölspor'da Şampiyonluk İçin Son Viraj!
12 Bingölspor, deplasmanda Niğde Belediyespor'u 1-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda kritik bir galibiyet aldı. Yeşil-beyazlı ekip, kalan 3 haftada sadece 1 puanla şampiyonluğunu ilan edebilecek.
30.03.2026
03:04
Atıl alan Gençlik Yaşam Merkezi`ne dönüştürüldü
Atıl alan Gençlik Yaşam Merkezi'ne dönüştürüldü
Bingöl Üniversitesi bünyesinde atıl alanın yeniden dizayn edilmesiyle hayata geçirilen Gençlik Yaşam Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Merkez, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sunmayı hedefliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın