Kiğı'da birlik ve beraberlik mesajı veren Eğin: &';Ben Kürdüm Kürt Zazasız olmaz, ben Kürdüm Kürt Türkiyesiz olmaz, ben Zazayım Zaza Kürtsüz olmaz, ben Zazayım Zaza Türksüz olmaz, ben Türküm Türk Kürtsüz olmaz, ben Türküm Türk Zazasız olmaz” dedi.
Bingöllü iş adamı Cemal Eğin tarafından restore edilen Seyyit Kasım Türbesi'nin açılışında, birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Açılış törenine, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl eski Milletvekili Yusuf Coşkun, Kiğı Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Genç Kaymakamı Muammer Köken, Kiğı Belediye Başkanı Coşkun Güven, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, Bingöl İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, belde belediye başkanları, kurum ve daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
2200 Rakımlı Seyyit Kasım Dağı'nda restore edilen türbe açılışı için Kiğı ilçesinde bir araya gelen mülki erkân ve davetliler, ilk olarak İlce Kaymakamlığı tarafından yapılan SODES finansmanlı fitnes salonu ve hayırsever bir iş adamı tarafın yapılan Gençlik Evi'nin açılışına katıldılar. Açılışların ardından Kiğı'daki halı sahada bir dostluk maçı düzenlendi. Bingöl için birlik ve beraberlik rüzgârının estiği dostluk maçı 3-3 beraberlik ile sonuçlandı.
Halı saha maçının ardından Kiğı ilçe merkezinde düzenlenen 4. Kiğı Seyyid Kasım Doğa Kültür ve Bal Festivali açılışına katılan mülki erkan ve davetliler burada birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından heyet, onlarca araçlık konvoy ile 2200 Rakımlı Seyyid Kasım Dağı'na çıktı. Burada bir konuşma yapan iş adamı Cemal Eğin: “Vatandaşlarımızın türbe ziyaretlerinde daha rahat etmelerini sağlamak için uzak bir mesafeden türbe alanlarına su çektik. Bay ve bayan lavabolarının yanı sıra, insanlarımızın kurbanlarını rahat kesebilmeleri için kurban kesim alanları, ziyaretçiler için piknik alanları ve beton masaların olacağı oturma alanları oluşturduk. Türbe manzarasının kapanmaması için de türbeyi çevreleyen duvarların belli bir kısmını demir ferforje yaptık. Büyük bir önemle yapmış olduğumuz çalışmalarımız memleketimize hayırlı olsun" dedi.
Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Eğin: “Ben Kürdüm Kürt ezansız olmaz, ben Kürdüm Kürt Zazasız olmaz, ben Kürdüm Kürt Türkiyesiz olmaz, ben Zazayım Zaza ezansız olmaz, ben Zazayım Zaza Kürtsüz olmaz, ben Zazayım Zaza Türksüz olmaz, ben Türküm Türk ezansız olmaz, ben Türküm Türk Kürtsüz olmaz, ben Türküm Türk Zazasız olmaz, ben Türküm Türk Bayraksız olmaz, ben Türküm Türk vatansız olmaz” şeklinde konuştu.
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti: 'Belediye başkanına baskı uygulanıyor'
Milletvekillerinin bazı taleplerinin karşılık bulmaması halinde belediye başkanını kamuoyu önünde yıpratmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu vurgulayan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, bu sürecin siyasi hesaplaşmaya dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı.
26.04.2026
20:27
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl için uyardı! Pazartesi gök gürültülü sağanak uyarısı yapılan Bingöl için hafta içinde sağanak etkisinin süreceği vurgulanırken, sel ve yüksek kesimlerdeki çığ riskine karşı da tedbirli olunması çağrısında bulundu.
26.04.2026
20:23
Bingöl'de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları ve yüksek kesimlerde erimeyen kar nedeniyle besiciler yaylalara çıkamadı. Hayvanlar bu yıl ahırlarda besiye alındı.
26.04.2026
20:22
Yedisu Depremi Sonrası Uzmanlar İkiye Bölündü
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından uzman isimlerden dikkat çeken açıklamalar geldi. Prof. Dr. Naci Görür 'büyük depremi tetikleyebilir' derken, Prof. Dr. Osman Bektaş daha temkinli konuştu.
26.04.2026
20:15
Bingöl'de Deprem! Olumsuzluk yok, tarama sürüyor
Sabah saatlerinde Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem paniğe neden olurken, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. Valilik, saha tarama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
26.04.2026
20:12
Genç Muratspor'dan 5 Gollü Galibiyet
Ligde kalma mücadelesi veren Genç Muratspor, deplasmanda Bulanık Kopspor'u 5-2 mağlup ederek kaderini son haftaya taşıdı. Kritik Doğubeyazıt maçı öncesi kentte birlik çağrısı yapıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın