KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Eylül 2026 Perşembe
°C

Ben zazayım zaza türksüz olmaz

Kiğı'da birlik ve beraberlik mesajı veren Eğin: &';Ben Kürdüm Kürt Zazasız olmaz, ben Kürdüm Kürt Türkiyesiz olmaz, ben Zazayım Zaza Kürtsüz olmaz, ben Zazayım Zaza Türksüz olmaz, ben Türküm Türk Kürtsüz olmaz, ben Türküm Türk Zazasız olmaz” dedi.

Ben zazayım zaza türksüz olmaz
09 TEMMUZ 2012 PAZARTESİ 04:12
1
10343
2
AA aa

Bingöllü iş adamı Cemal Eğin tarafından restore edilen Seyyit Kasım Türbesi'nin açılışında, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Açılış törenine, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl eski Milletvekili Yusuf Coşkun, Kiğı Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Genç Kaymakamı Muammer Köken, Kiğı Belediye Başkanı Coşkun Güven, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, Bingöl İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, belde belediye başkanları, kurum ve daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

2200 Rakımlı Seyyit Kasım Dağı'nda restore edilen türbe açılışı için Kiğı ilçesinde bir araya gelen mülki erkân ve davetliler, ilk olarak İlce Kaymakamlığı tarafından yapılan SODES finansmanlı fitnes salonu ve hayırsever bir iş adamı tarafın yapılan Gençlik Evi'nin açılışına katıldılar. Açılışların ardından Kiğı'daki halı sahada bir dostluk maçı düzenlendi. Bingöl için birlik ve beraberlik rüzgârının estiği dostluk maçı 3-3 beraberlik ile sonuçlandı.

Halı saha maçının ardından Kiğı ilçe merkezinde düzenlenen 4. Kiğı Seyyid Kasım Doğa Kültür ve Bal Festivali açılışına katılan mülki erkan ve davetliler burada birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından heyet, onlarca araçlık konvoy ile 2200 Rakımlı Seyyid Kasım Dağı'na çıktı. Burada bir konuşma yapan iş adamı Cemal Eğin: “Vatandaşlarımızın türbe ziyaretlerinde daha rahat etmelerini sağlamak için uzak bir mesafeden türbe alanlarına su çektik. Bay ve bayan lavabolarının yanı sıra, insanlarımızın kurbanlarını rahat kesebilmeleri için kurban kesim alanları, ziyaretçiler için piknik alanları ve beton masaların olacağı oturma alanları oluşturduk. Türbe manzarasının kapanmaması için de türbeyi çevreleyen duvarların belli bir kısmını demir ferforje yaptık. Büyük bir önemle yapmış olduğumuz çalışmalarımız memleketimize hayırlı olsun" dedi.

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Eğin: “Ben Kürdüm Kürt ezansız olmaz, ben Kürdüm Kürt Zazasız olmaz, ben Kürdüm Kürt Türkiyesiz olmaz, ben Zazayım Zaza ezansız olmaz, ben Zazayım Zaza Kürtsüz olmaz, ben Zazayım Zaza Türksüz olmaz, ben Türküm Türk ezansız olmaz, ben Türküm Türk Kürtsüz olmaz, ben Türküm Türk Zazasız olmaz, ben Türküm Türk Bayraksız olmaz, ben Türküm Türk vatansız olmaz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
umut (@Misafir_8938)
11 Temmuz 2012 Çarşamba 20:33
helal olsun sn eğin
zaza (@Misafir_8922)
09 Temmuz 2012 Pazartesi 11:04
menfaatci cahiller ! BINGÖLÜ HAKETMIYORSUNUZ
03.09.2026
02:07
Motorine 8,24 TL zam geliyor!
Motorine 8,24 TL zam geliyor!
Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına 4 Eylül Cuma günü itibarıyla 8,24 TL zam bekleniyor. Artışın gerçekleşmesi halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 92 TL'yi aşacak. 50 litrelik deponun dolum maliyeti ise 412 TL artacak.
03.09.2026
01:29
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 3 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 3 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 bin 73 gram esrar, 10 adet sentetik ecza ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli, 'uyuşturucu madde ticareti' suçundan tutuklandı.
03.09.2026
01:28
Ketenalp, aday olmayacağını açıkladı
Ketenalp, aday olmayacağını açıkladı
Bingöl Barosu Başkanı Av. Yusuf Ketenalp, gelecek ay yapılacak 17. Olağan Genel Kurul öncesinde başkanlığa yeniden aday olmayacağını açıkladı. Ketenalp, iki dönem yürüttüğü görevini 'Şimdi bu onurlu sorumluluğu devretme zamanı' sözleriyle bırakacağını duyurdu.
02.09.2026
02:14
Bingöl`de 350 dönümlük tarihi dönüşüm başlıyor
Bingöl'de 350 dönümlük tarihi dönüşüm başlıyor
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı. Protokol dışında şartsız olarak belediyeye devredilen 20 dönümlük alanda çalışmalar başlarken, alanın üçte ikisinin yeşil ve sosyal alanlardan oluşacağı proje, Bingöl Cumhuriyet tarihinin en büyük şehir dönüşümlerinden biri olacak.
02.09.2026
02:13
Sıcak asfaltta ilk serim Garip Köyü`nde
Sıcak asfaltta ilk serim Garip Köyü'nde
Geçtiğimiz günlerde hizmete alınan İl Özel İdaresi Asfalt Plenti ilk üretimini gerçekleştirirken, yeni finişerle sıcak asfalt seriminin ilk adresi Garip Köyü oldu. Finişerin başına geçen Vali Cahit Çelik, 4 kilometrelik yolda yapılacak çalışmayı başlattı.
02.09.2026
02:11
Bingöl Balı dünya bilim literatüründe!
Bingöl Balı dünya bilim literatüründe!
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu. Uluslararası hakemli European Food Research and Technology dergisinde yayımlanan araştırmada Bingöl Balının bileşimi, antioksidan kapasitesi ve biyolojik aktiviteleri kapsamlı şekilde incelendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın