KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Beraberlik için dua ettiler

Bingöl’de sabah namazında Hacılar caminde bir araya gelen vatandaşlar, Hz Muhammed (S.A.V) yapılan hakareti kınayarak, dünya Müslümanların beraberliği ve kardeşliği için dualar etti.

Beraberlik için dua ettiler
19 OCAK 2015 PAZARTESİ 21:25
0
1692
0
AA aa

 Peygamber Efendimize salâvatı şerifler getiren cemaat, dünya Müslümanların vahdeti ve kardeşliği hep birlikte ellerini duaya kaldırdı.

Sabah namazından sonra konuşan vatandaşlar, Fransa'daki Charlie Hebdo mizah dergisinin Hz Muhammed(S.A.V)'e hakaretini tepki göstererek, sert bir dille kınadı.

“İŞBİRLİKÇİLERİ KINIYOR VE LANETLİYORUZ”

Bir araya toplanmalarının nedeninin Fransa'da son dönemde yaşanan olaylar olduğunu belirten Eğitim Bir- Sen Bingöl şube Başkanı Yunus Kava: “İslam dünyasındaki şuan ki sıkıntılar, bölünmüşlük, parçalanmışlık ve Müslümanlar arasındaki sıkıntılar, gördüğümüz gibi birilerinin cesaretlenmesine sebep oluyor. Âlemlerin kendisi için yaratıldığı Peygamber Efendimize hakarete varacak kadar, onların haysiyetsizleşmelerine ve terbiyesizleşmelerine neden oldu. Bingöl'deki Müslümanlar ve sivil toplum kuruluşları olarak, Efendimize yapılan hakareti lanetlemek üzere bu sabah namazında bir araya geldik” dedi.

Kava: “Eğitim bir- sen olarak, Fransa da yaşanan terbiyesizliği Türkiye'ye sokmaya çalışan cumhuriyet gazetesine de dava açtık. Dolayısıyla, bu olayın Ülkemizdeki işbirlikçilerini de kınıyor ve lanetliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Tarih boyunca İslam Peygamberlerine yönelik saldırılar hep olduğunu ifade eden Eğitimci Öğretmen Hamdullah Dargın, bu saldırıların Efendimiz Hz Muhammed(A.S) döneminde de devam ettiğini söyledi.

Dargın: “Özelikle bazı Yahudi şairleri tarafından Efendimize yönelik iftiralar ve küçük düşürücü sözler, şiirler yazılmıştı. Bunlar zaman zaman devam etmiştir. Son zamanlarda gerek ülkemizde ve gerekse dışarıda Kuran yakmalar oldu. Fransa'daki olay sonrasında dünya genelinde Müslümanlar terörist ilan edilmeye başlanıldı. Avrupa'da da Müslümanlar şuanda linç edilmeye çalışılıyor. Bu provokasyon Cumhuriyet gazetesi vesilesiyle Türkiye'ye taşınmaya çalışıldı. Fransa'da Charlie Hebdo mizah dergisi tarafından yayınlanan karikatürü Cumhuriyet gazetesi kendi gazetelerinde de yayınlayarak İslam düşmanlığını yapmıştır. Bu hareketlerini lanetliyoruz. Müslüman her yerde olduğu gibi Burada da bu çirkinliklere tepkisiz kalmadı ve kalmayacaktır. Bu sabah namazında da bir araya geldik ve Peygamber Efendimizin yanında olduğumuzu gösterdik” şeklinde konuştu.

“NEFRETLE KINIYOR VE LANETLİYORUZ”

Sosyolog Vahit Eser ise: “Peygamber efendimizin âşıkları onu ne derece sevdiklerinin bir göstergesi olarak bu sabah namazında bir araya geldiler. Bu sabah, Efendimiz için buraya gelenlerden, Allah razı olsun. Peygamber Efendimize yapılan her tülü hakareti nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Herkes şunu bilsin ki, hiçbir güç Efendimiz kötüleyerek ve hakaret ederek bir yere varamamıştır. Tarihte buna en iyi şahittir” dedi.

Bingöl İHH Derneği Başkanı Muhittin Gili ise şunları söyledi: “Bu kış sabahında buraya gelmemizin sebebi Peygamber Efendimize yapılan hakareti telin ve lanetlemek içindir. Bu sabah burada Efendimize salât ve selam getirdik. Ayrıca dünya genelinde zulüm altında olan Müslümanlara dualarda bulunduk. Efendimize yapılan hakaretlerde sesiz kalmayacağız ve tepkilerimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Bu tür hakaretler, tepkisiz kalınca şımarıyorlar. Allah buraya gelen herkesten razı olsun.”

Efendimizin, âlemlere rahmet olarak geldiğini anımsatan Bayram Girişen de: “Batı devletleri ve küfür, Peygamberimize ve İslami değerlere saldırmasının altındaki nedenin İslam'a yönelmeleri önlemektir. Dolayısıyla İslama ve Peygamberimize hakaret edenleri şiddetli bir şekilde kınıyor ve lanetliyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.05.2025
23:06
Bingöl Balı özel konferansta ele alındı
Bingöl Balı özel konferansta ele alındı
Bingöl Balı'nın Avrupa Birliği Coğrafi İşaret tesciliyle uluslararası düzeyde kazandığı koruma, arı sağlığı, iklim değişikliği ve çevre dostu üretim modelleri gibi konuların çok boyutlu olarak ele alındığı konferansa kamu, akademi ve özel sektörden uzman isimler katıldı.
20.05.2025
23:05
Bingöl`de üreticilere hibeli tohum desteği
Bingöl'de üreticilere hibeli tohum desteği
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde 'Yedisu Horoz Kuru Fasulyesinin Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi' çerçevesinde çiftçilere yüzde 75 hibeli 8 ton Yedisu horoz kuru fasulye tohumu dağıtıldı.
20.05.2025
23:03
Bingöl`de 83 firari şahıs yakalandı!
Bingöl'de 83 firari şahıs yakalandı!
Bingöl'de emniyet ve jandarma ekiplerince son 15 gün içerisinde düzenlenen uygulamalarda 176 bin 274 kişi sorgulandı. Uygulamalarda haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile araması bulunan 83 şahıs yakalanırken, ayrıca uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi.
20.05.2025
23:02
Bingöl merkez KÖYDES üye seçimi tamamlandı
Bingöl merkez KÖYDES üye seçimi tamamlandı
Bingöl'de KÖYDES komisyonunda görev yapacak il encümeni ve muhtar temsilcileri seçimi için sandık kuruldu. 91 kişinin oy kullandığı seçimde kazanan isimler şunlar oldu;
20.05.2025
23:01
MHP Solhan İlçe Başkanlığı`na yeni atama
MHP Solhan İlçe Başkanlığı'na yeni atama
MHP İl Başkanı Baran; 'Yeni İlçe Başkanımız Sayın Hayati Hocaoğlu'na görevinde üstün başarılar diliyor, kendisine güvenimizin tam olduğunu kamuoyuyla paylaşıyoruz' dedi.
20.05.2025
23:00
Bingöllü genç yüzücü Türkiye finalinde
Bingöllü genç yüzücü Türkiye finalinde
Bingöllü sporcu Abdullah Burulday, Rize'de düzenlenen yarı final müsabakalarında elde ettiği başarılı derecelerle Türkiye Finalleri'ne katılmaya hak kazandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın