KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Berdibek, müjdeyi verdi!

AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, bedelli askerlikle ile ilgili mağduriyetlerin giderilmesi için yasal çalışmalar yapacaklarını ve Solhan ilçesine önümüzdeki yıl doğalgaz verileceğinin müjdesini verdi.

Berdibek, müjdeyi verdi!
01 HAZİRAN 2020 PAZARTESİ 18:20
24
5887
25
AA aa

Gazetemiz Bingöl Online haftalık olarak gerçekleştirdiği canlı yayının bu haftaki konuğu AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek oldu.

Gazeteci Hakim Bayraktar ve izleyicilerin sorularını samimi bir şekilde yanıtlayan Berdibek, hem müjde verdi hem de bedelli askerlikte mağduriyet yaşayan vatandaşlar için yasal düzenleme çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Yaklaşık 41 bin vatandaş, bedelli askerliği uzaktan eğitim alarak yapmak istemesi talebini için de ilgili bakanlıkla görüşmeler yapılacağını söyleyen Berdibek, meclisin açılmasıyla gündeme getireceklerini aktardı.

Yine 500 bin yoklama kaçağı için af düzenlenmesi görüşmeler olacağını aktaran Berdibek; “Milli Savunma Komisyon ile görüştüm ve mağduriyetleri dile getirdim. Bedelli askerlik yapacak olanlar 14 gün bir pandemi süreci yaşayacak, 14 gün de askerlik yapacak. Bedelli askerlikte uzaktan eğitimi yapanlar için gitmeden yasa çıkarmak gerekir. Yarın, öbür gün Meclis'imiz açılıyor. Bende buradan söz veriyorum. Bu mevzuyu tekrar ele almak konusunda biz Milli Savunma Komisyon üyeleri olarak, bakanımıza bu durumu götüreceğiz. Talep çok, biz de bu mağduriyetin giderilmesi için de gereğini yapacağız. Hali hazırda 500 bin yoklama kaçağı, bakaya bulunmaktadır. Bunların da bedelli askerlikten faydalanmaları için yasal düzenleme gerekmektedir. 6 bin kişi de aftan yararlanmıştır. Evet, rakam az ama inşallah bu konuda çalışmalar yapılacak” dedi.

“ALLAH ŞAHİDİMİZ OLSUN. BU KURADIR VE HİÇBİRİMİZ MÜDAHİL OLMADI”

Öte yandan İşkur alımlarında torpil olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan Berdibek, kuraya hiçbir şekilde müdahale edilmediği söyledi.

Her vatandaşın hakkıyla işe alındığını söyleyen Berdibek: “Vatandaş bu konuda biçare. Vatandaş haklı bir sitem ediyor. Geçen gün İŞKUR vasıtasıyla bir alım oldu. Ben bu tür sitemlerde bulunan vatandaşlarımıza söylüyorum. Genel Başkan Yardımcımız Cevdet Yılmaz beyin bir tanıdığı, bir yakını çıkmışsa, Feyzi Berdibek'in bir yakını çıkmışsa, İl Başkanımızın bir yakını çıkmışsa bana dönüp desinler ki torpili siz yaptınız. Allah şahidimiz olsun bu kuradır ve hiçbirimiz müdahil olmadı. Eğer inanmıyorlarsa bizi Allah'a havale etsinler. Ya da girdikten sonra çıkışlarına bir ay kala bizi arayıp devam ettirilmesini talep ediyorlar. Diyor ki, İŞKUR'un düzeni budur. Ama vallahi diyorlar ki sen istersen yaparsın. İstesek de istemesek de yapamayacağımızı söylüyoruz. Allah aşkına o adamın iki veya daha fazla çalışmasının bana ne zararı var. Aksine mutlu oluyorum. Çünkü o adam oradan ekmek yiyecek ve bu da beni mutlu ediyor.”

SOLHAN'A DOĞALGAZ MÜJDESİ

Genç ilçesine verilen doğalgazın ardından talepte bulunan Solhanlı vatandaşlar, gaz çalışmalarının yapılmasını istedi.

Gaz çalışmalarının önümüzdeki yıl başlayacağının müjdesini veren Berdibek; “Solhan Belediye Başkanı Hakim Yıldız kardeşime teşekkür ederim. Solhan'a doğalgaz çalışmasının olmayacağı günü konuştuk sanki adamın evinden cenaze çıkmış gibi üzüldü. Belediye başkanı, ilçe kaymakamı ve partinin ilçe başkanı ellerinden geleni yapıyor ve duyarlılık gösterdiler. Haksızlık olduğunu kimse düşünmesin. Herkesle görüştük. Bize verilen söz şu, Genç ve Solhan'a müjde verebilirsiniz dediler. Bu yıl biraz ekonomik sıkıntılar oldu herkesin malumu. Genç'e verilmesinin temelinde şu neden yatıyor. Organize Sanayi Bölgesi ve Genç ilçesi arası 8 kilometre. O bölgede ana trafonun olması ve 5 milyonluk bir külfetten kurtardığı için Genç ilçesine verebildiler. Ben bugün program vesilesiyle firma yetkilileriyle görüştüm. Şu söz verdi bize, ekonomik şartlar biraz düzelsin önümüzdeki yıl Solhan'da doğalgaz çalışmalarına başlayacağız. Bu sözü de bugün aldım. Yeter ki dedi ekonomik sıkıntılarımız biraz düzelsin” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59053)
03 Haziran 2020 Çarşamba 19:26
çevreyolu imarında yaptığınız haksızlık cumhurbaşkanına kadar gidecek merak etmeyin ne amaçla kiminle hangi hesaplar içindeyseniz hesap vereceksiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59051)
03 Haziran 2020 Çarşamba 17:17
bingöl merkezde tapumda kültür mahlesi yazıyor önümden çevreyolu geçiyor feyzi bey imara engel oluyor memleketin gelişmesinde vizyonunda en önemli olan bu ticari imar neden yapılmıyor istihdamı ve bingöl ekonomisini geliştireciği net olan imar neden erteleniyor çevreyolu boyunca tarımdışı kullanılabilir izin kararı olmasına rağmen tarım alanı deyip hak sahiplerini neden mağdur ediyorsunuz memleketini seven bir vekil bunu yaparmı insaf yazık bu millete bu memlekete kendi bölgenizi imara açıyorsunuz kör cephe köyü bu kabul edilecek bir durum değil bu millet seçimde size cevabını verecektir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59045)
03 Haziran 2020 Çarşamba 13:12
Kimsenin derdi inanin vatan millet deyil bastan asagi torpil kendi cikarini cebini doldurmak
Aksini söyleyeni ya fetö ya pkk ya hdp deyip Kendi islerini böyle yürütüyorlar cünkü cikarlari Icin herseyi yaparlar
Millete vatanda Allaha emanet bunlardan meded beklemeyin Rica ediyorum kendinize haksizlik edersiniz
Cümlemiz Allaha emanetsiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59044)
03 Haziran 2020 Çarşamba 11:44
Eski yüzler hepiniz yok olacaksınız BIKTIK SİZDEN

YÜZÜNÜZÜ GÖRUNCE TİKSİNİYORUZ ARTIK
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59037)
03 Haziran 2020 Çarşamba 09:00
büyük bir iş başardınız sizi tebrik ediyorum memleketimiz içiin hayırlı olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59032)
03 Haziran 2020 Çarşamba 02:57
Kyk borçları ne oldu. Milyonlarca mezun borçlu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59031)
03 Haziran 2020 Çarşamba 02:56
Neden o zaman hiç kurada biz çıkmıyoruzz. ..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59015)
02 Haziran 2020 Salı 21:59
Görevini hakkıyla yapmayıp vatandaşı magdur edip, akabinde magduriyeti giderip müjdedar kahraman olmak başka hangi kültürde olabilir. Bırakın artık vatandaşın onuru haysiyetiyle oynamayı. Japonllar bu noktada harakiri yaparlar.....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59007)
02 Haziran 2020 Salı 19:13
Bingöllün sadece genç ve solhan ilçesi var kalıova Yedisu Erzurum'a adaklı kiğı yayladere Elazığ'a bağlayın sizde kurtulun bizde kurtulalım ne zaman bu ayrımcılığa son vereceksiniz? Kuzey ilçelerin bu azabına son verin zAten Bingöllü olamadılar hiç bir zaman kabul görmediler bu hizmet alımındada öyle oldu kamuda yıllardır.gençli solhanlı deyilse ekmek Yok. Ispatımı bir zamanlar bir kaç okul müdür vardı kuzey ilçelerden bir gerçekçe olmamak sızın aldılar görevden vatan Milet nerdesiniz emini olun en az sizler kadar vatan severler..!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59005)
02 Haziran 2020 Salı 18:05
Bingöl paris olmus milletinmi haberi yok memleketin hali neyse bingölde ayni yani ne kendinizi nede bingölü kandirin
Zaten 20 yilin faturasini koronaya yikarlar oldu bitti
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59008)
02 Haziran 2020 Salı 19:18
@Misafir Kullanıcı Agzina saglik
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın