HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş ve il teşkilatı, Bingöl'de PKK tarafından 25 Kasım 1993 yılında Köklü (Törek) köyündeki medreseye düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Süleyman Berdibek ile Ziya Kaylı'yı kabirleri başında andı.
Herkesin ölümü tadacağına dikkat çeken Tasalı, "Ancak İslam davası uğruna mücadele edenler, şehid olanlar ve bu uğurda hayatlarını şehadetler taçlandıranların ölümleri biraz farklı olur. Şehid Ziya ve Süleyman kardeşlerimizin İslam için şehid olduklarına şahitlik ediyoruz. Kardeşleri olarak yollarını ve bıraktıkları davalarını sürdüreceğimizi burada bir kez daha ilan ediyoruz. Allah için şehid olanlar asla unutulmazlar, onlar hatıralarıyla yaşıyorlar. Dolayısıyla onları unutmamız mümkün değildir. Cenab-ı Allah onların bıraktığı yolu ve mücadeleyi sürdürmeyi bizlere nasip etsin." ifadelerini kullandı.
İslam için mücadele verip de şehid olan şahsiyetlerin örnek alınması gerektiğini dile getiren Tasalı, her bir Müslümanın İslam davası için gayret etmesi ve bedel ödemesi gerektiğini sözlerine ekledi.
her türlü örgüt ismi ne olursa olsun dinimiz.inancımız için tehlikedir ALLAH Bunlara fırsat vermesin inşaalah rabbim devletimize ve güvenlik güçlerimize güç kuvvet versin.
Allahu Teala rahmet eylesin. Allah-u Teala İsrail, Abd, Yahudi, Hristiyan, Pkk, İsid, Feto, Pyd, Ypg, Dhkpc, Jitem vb. Islanın ve insanlığın başına bela olmuş örgüt ve sebekelere ve insanlara firsat vermesin. İslah olacakları da islah eylesin. Bütün kötülükler imansizliktan ve cehaletten gelir.
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
21.08.2026
21:01
Uyuşturucuya havadan takip: 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de drone destekli operasyonda 80 kök Hint keneviri, 1 kilo 906 gram esrar ve seri numarası silinmiş otomatik pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın