KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2025 Cuma
°C

Berrak'ın 'AŞK VE İSYAN MEKTUPLARI' eseri çıktı

Berrak: 'Gurbete sürüklenen insan, ayrılık nedenlerine olan öfkelerini her geçen gün içinde büyütür ve sonunda öfkeler isyana dönüşür. Bu eser de, içimde büyüyen öfkenin ve isyanın bir haykırışıdır' dedi.

Berrak`ın `AŞK VE İSYAN MEKTUPLARI` eseri çıktı
25 EKİM 2022 SALI 11:53
3
1927
3
AA aa

Hayatının gurbette geçen yıllarında kaleme aldığı ‘AŞK ve İsyan Mektupları' adlı şiir kitabı yayınlanan 1968 Bingöl merkez Kılçadır Köyü Özlüce Mezrası nüfusuna kayıtlı hemşehrimiz Sedat (Sedri) Berrak'ın, Platanus Puplishing Yayın Evi'nden çıkan Kültür Bakanlığı bandrollü eseri satışa sunuldu.

Genel Yayın Yönetmenliğini Do. Dr. Atilla Atik'in, Yayın Koordinatörlüğünü Arzu Betül Çuhacıoğlu'nun yaptığı eserin dijital satış platformlarında yerini aldığını belirten Sedat Berrak, eserinde Norveç'te yaşadığı yıllarda kaleme aldığı 180 şiir ile 10 mektubun bulunduğunu ifade etti.

SILA HASRETİ, GURBETTE AŞKA DÖNÜŞÜR

‘Anneme, babama ve çocuklarıma armağanımdır' notuyla çıkan esere ilgili görüşleri alınan Berrak; “Hasret ve özlem yüklü duygulara kimi zaman isyan çığlıkları da eşlik eder. Gurbete sürüklenen insan, ayrılık nedenlerine olan öfkelerini her geçen gün içinde büyütür ve sonunda öfkeler isyana dönüşür. İşte, benim gurbetten sılaya gönderdiğim mektuplarımın satır aralarında büyük isyanlar var. Hasret ve özlem var, aşk var, aşk… Sıla hasreti, gurbette aşka dönüşür, insanda olağanüstü aşk duygularını besler; kainata, gezegenlere, yıldızlara, güneşe, aya, dünyaya ve dünya üzerindeki her şeye, herkese bir anda aşık oluverirsiniz. Anneme-Babama olan aşkım, oğluma ve kızıma olan aşkım, dostlarıma ve vatanıma olan aşkım dünyanın uzak coğrafyalarında daha da büyüdü ve bu kitapta can buldu. Kimi zaman şiirlerle, kimi zaman da düz yazı olarak dile getirdiğim, gerçek duygularımı yansıtan en özel mektuplarımı siz değerli okuyucularla paylaşmak benim için onurdur. Yadırgamadan ve yargılamadan okuyacağınızı ümit ediyorum. Herkese teşekkürlerimi sunuyorum”

Berrak'ın, 9 ay önce de hayat hikâyesini özetlediği “Yaşanmışlığın Kalemi” adlı romanı yayınlanmıştı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96256)
28 Ekim 2022 Cuma 07:08
Bravo Sedat deza devamke
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96210)
25 Ekim 2022 Salı 23:00
Yüreğine sağlık sedat bey çok dokunaklı bir kitap olmuş
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96209)
25 Ekim 2022 Salı 22:50
Hemşehrimizle gurur duyuyoruz teşekkürler.
02.05.2025
18:13
'Basın özgürlüğü yoksa, adaletin kalan yolu kapalıdır'
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Tiryaki, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklamasında; 'Fikir özgürlüğüne kelepçe vurmak isteyenler, bu milletin ufkunu karartmak isteyenlerdir. Farklı düşünceler bu ülkenin zenginliğidir. Her eleştiri bir tehdit değil, bir uyarıdır. Özgür bir toplum, ancak özgür fikirlerle var olabilir. Basın bu özgürlüğün taşıyıcısıdır' dedi.
02.05.2025
17:56
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Sendikaların amacının tüm bankaları ihaleye sevk edip rekabet ortamı oluşturmak olması gerektiğini belirten Cebba: 'Buradan tüm sendikalara açık çağrımızdır! Gelin, yeni bir hüsrana birlikte engel olalım. Hep birlikte eğitim camiası için buluşup ortak bir karar verelim. Bu yönde bütün gücümüzü eğitim çalışanları için kullanalım.'
02.05.2025
17:33
Bingöl`de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
02.05.2025
00:02
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs`ta verdi
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs'ta verdi
Toplu iş sözleşmesine yüzde 40 oranında zam yaptıklarının müjdesini veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Emeği ve alın teriyle çalışan tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olsun.'
01.05.2025
23:56
Bingöl`de rüzgâr ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de rüzgâr ortalığı birbirine kattı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı uyarı sonrası Bingöl'de akşam üstü etkili olan kuvvetli rüzgâr birçok noktada çatıları uçurdu. Yeşilyurt Mahallesi'nde 5 katlı bir apartmanın fırtınada uçan çatısı, sitenin bahçesindeki çocuğun üzerine düştü.
01.05.2025
23:55
Sağlık Bakanlığı Bingöl`e kaç işçi alacak?
Sağlık Bakanlığı Bingöl'e kaç işçi alacak?
Sağlık Bakanlığı, Bingöl de dahil olmak üzere Türkiye genelinde toplam 3.658 sürekli işçi alımı gerçekleştirecek. Başvurular, 5-9 Mayıs 2025 tarihleri arasında İŞKUR üzerinden yapılacak. Bingöl'e ayrılan kontenjan ve görev tanımları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın