KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Ağustos 2026 Salı
°C

Besiciler dikkat!

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Bingöl il sınırları içindeki demiryollarında 26-27-28 Mayıs tarihlerinde ray kenarlarında ilaçlama çalışması yapılacağını belirterek, besicilerin hayvanlarını o bölgelerde otlatmamaları gerektiği konusunda uyardı.

Besiciler dikkat!
23 MAYIS 2019 PERŞEMBE 20:59
0
2655
1
AA aa

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından özellikle hayvan besicilerini ilgilen önemli bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, 22 Mayıs ve 2 Haziran 2019 tarihleri arasında otla mücadele kapsamında ilaçlama çalışmasının yapılacağı bildirildi.

Açıklamanın devamında; “İnsan Ve Hayvan Sağlığı Açısından Tehlike Oluşturan İlaçlama Nedeniyle, Belirtilen Demiryolu Hat Kesimleri İle İstasyonların Çevresinde Vatandaşların Dikkatli Olmaları Gerekmektedir. Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Batman, Siirt, Kahramanmaraş, Adıyaman, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Sivas il sınırları içindeki demiryolu hat ve istasyonlarında 22 Mayıs-02 Haziran 2019 tarihleri arasında otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacaktır. Mücadelede kullanılan ilaçlar, insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıdığından; Demiryolu güzergâhı ve yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden itibaren on gün boyunca vatandaşların ilaçlama yapılan sahaya yaklaşmamaları ve dikkatli olmaları, belirtilen yerlerde hayvanlarını otlatmamaları, ot hasadı yapmamaları önemle duyurulur” denildi.

İlaçlama Programı ise şu şekilde açıklandı:

“22-23 Mayıs 2019 tarihlerinde Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya il sınırları içerisindeki Narlı - Malatya istasyonları arası hat kesimi ve istasyon sahaları.

24-25-26 Mayıs 2019 tarihlerinde Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Batman, Siirt il sınırları içerisindeki Malatya-Diyarbakır ve Kurtalan istasyonları arası hat kesimi ve istasyon sahaları.

26-27-28 Mayıs 2019 tarihlerinde Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis il sınırları içerisindeki Yolçatı- Tatvan istasyonları arası hat kesimi ve istasyon sahaları.

30-31 Mayıs 2019 tarihlerinde Van il sınırları içerisindeki Van- Kapıköy istasyonları arası hat kesimi ve istasyon sahaları.

02 Haziran 2019 tarihinde Malatya, Sivas il sınırları içerisindeki Malatya-Çetinkaya istasyonları arası hat kesimi ve istasyon sahaları.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44643)
25 Mayıs 2019 Cumartesi 00:02
isin kolayina bakiyorsunuz sehirlerde kazalarda ekip kurmayi iscilerle istihdam saglamayi bilmezsiniz ancak zehirlersiniz bu uyari ney benden günah gitimi yani
10.08.2026
23:07
Terörsüz Türkiye Yasası TBMM`den geçti
Terörsüz Türkiye Yasası TBMM'den geçti
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda 468 oyla kabul edildi.
10.08.2026
23:04
Bingöl Üniversitesi TEKNOFEST`te Türkiye ikincisi oldu
Bingöl Üniversitesi TEKNOFEST'te Türkiye ikincisi oldu
Bingöl Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, 2026 TEKNOFEST Mimari ve Görsel Tasarım Yarışması'nda 2 bin 118 proje arasından sıyrılarak Türkiye ikinciliğini kazandı.
10.08.2026
23:03
Genç`te Murat Nehri kıyısında dönüşüm başladı
Genç'te Murat Nehri kıyısında dönüşüm başladı
Genç Belediyesi tarafından hayata geçirilen Murat Nehri Sahil Düzenlemesi 1. Etap Projesi'nde çalışmalar başladı. Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasındaki alan, park, seyir ve dinlenme alanlarıyla ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri haline getirilecek.
10.08.2026
23:02
Bingöl`de 6 hükümlü yakalandı
Bingöl'de 6 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin son bir haftada yürüttüğü çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu ve silah da ele geçirildi.
10.08.2026
22:42
Pir`e Hanuku`da ilk cem töreni düzenlendi
Pir'e Hanuku'da ilk cem töreni düzenlendi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde bulunan Pir'e Hanuku İnanç Merkezi'nde ilk kez cem töreni gerçekleştirildi. Erzincan, Tunceli ve Yedisu'dan gelen vatandaşların katıldığı tören, yoğun ilgi gördü.
10.08.2026
22:40
Seven;
Seven; 'Türkiye Yüzyılı yürüyüşü sürecek'
AK Parti'nin kuruluşunun 25'inci yıl dönümü dolayısıyla Bingöl'de düzenlenen programda konuşan İl Başkanı Yılmaz Seven, çeyrek asırlık hizmet yolculuğunu değerlendirerek, 'İlk günkü aşkla ve aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Milletimizle birlikte çıktığımız bu yolda, Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda yürümeyi sürdüreceğiz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın