KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Besiciler, sivil toplum örgütü oluşturması gerekiyor

Besiciler için düzenlenen seminerde konuşan Et ve Balık Kurumu Müdürü Eşref Eser, besicilerin sivil toplum örgütü oluşturması gerektiğine vurgu yaptı.

Besiciler, sivil toplum örgütü oluşturması gerekiyor
29 OCAK 2010 CUMA 08:26
0
1406
0
AA aa
Dün saat 11.00'da Bingöl Et ve Balık Kurumu'nda besicilere eğitim seminer verildi. Seminere Vali Yardımcısı Ahmet Odabaş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, Et ve Balık Kurumu Müdürü Eşref Eser, İş-Kur Müdürü Fesih Güler, kurum amirleri ve besiciler katıldı.
Seminerde Avrupa'daki ve Bingöl'deki hayvan barınaklarını karşılaştırarak konuşmasına başlayan Et ve Balık Kurumu Müdürü Eser, aradaki farkın verime yansıdığına dikkat çekti.
BESİCİLERİN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ OLUŞTURMASI GEREKİYOR
Bingöl de besicilerle birebir görüştüklerini dile getiren Eser, “Bölgemizdeki besicilerin sosyal, kültürel konumunu görmek için bilirkişi ekibi oluşturduk. Bu ekip vasıtasıyla Bingöl deki hayvan barınaklarını gezdik ve bunları getirip masaya yatırdık. Bingöl'ün iki ana sorununun olduğunu anladık. 1 hayvan barınaklarının fiziki yetersizliğidir. Bu hayvan barınaklarında yeterli düzeyde verim almamız mümkün değildir. 2 besici arkadaşlarımızın besicilikle ilgili yeterli bilgiye ve donanıma sahip olmamaları. Bu iki eksikliğin bize kaybettirdiği yüzde 25 gibi bir oran. Peki, bu zararı nasıl giderebiliriz? İşte sorunda burada, zararın birkaç noktasını belirteyim sizlere sizlerin beslediği hayvan normal olarak 6 ay gibi bir süre beslendikten sonra 360 ile 400 kilo arasında et vermesi gerekiyor. Biz 260 ile 300 kilo arası et alıyoruz. Yaklaşık 100 kilo bir hayvanda zarar ediyoruz. Bu zararı nasıl giderebiliriz, düşüncesiyle ne yapabileceğimize baktık. Öncelikle bölgenin sorunlarını tab edebilecek sorunları ortaya çıkarabilecek ve giderecek projeleri yetkililerden talep edeceğiz. Bunu nasıl yapacağız? Öncelikle besicilerin Sivil Toplum Örgütü (STÖ) oluşturması gerekiyor. Besiciler Birliği'ni kurarsanız ben bütün gücümle desteğimle sizlerin yanında olurum. Size bu arazide 2 Bin metrekare alan veririm, binanızı yapın diye. Bölgede ki bu vahim durumun ortadan kalkması için yapacağınız projenin Ankara'da kabul edilmemesi için bir sebep yok” dedi.
BÖLGEDE İŞLETİLMEKTE OLAN 100 CİVARINDA HAYVAN BARINAĞI VAR
Bölgede işletilmekte olan 100 civarında hayvan barınağı olduğuna dikkat çeken Eser, “Her bir hayvan barınağında 50 hayvan olursa 5 Bin hayvan eder. Hayvan barınaklarının kötü olması ve besicilerimizin bu işi tam bilmemesinin ortaya çıkardığı zarar yüzde 25 ve buda bölgede yılda 10 Milyon TL etmektedir. Bunu projelendirip Ankara'ya sunarsak bu zararın önüne geçebiliriz” şeklinde konuştu.
Seminer sonrası besiciler birliği kurulması için toplanan besiciler birliğinin kurulmasını kararlaştırarak geçici yönetimi oluşturdu.

Bingolonline Haber Servisi

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.02.2026
17:38
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı`ndan Dolandırıcılık Uyarısı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Dolandırıcılık Uyarısı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, son dönemde artış gösteren dolandırıcılık suçlarında öğrenciler ve ekonomik durumu kötü vatandaşların banka hesapları ve GSM hatları üzerinden suçlara dahil edildiğini belirterek, ciddi hukuki sonuçlara dikkat çekti.
02.02.2026
17:39
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigaraya bir zam daha geleceğini duyurdu.
02.02.2026
16:58
ÖNDER`den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER'den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Türk Kızılay iş birliğiyle 'İyilik Kanımızda Var' sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı kampanyası başlatırken, Bingöl'deki bağış etkinliğinin 03–04 Şubat 2026 tarihlerinde Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapılacağını duyurdu.
02.02.2026
15:08
Bingöl Belediyesi`nden
Bingöl Belediyesi'nden 'Karla Mücadele' Açıklaması
Bingöl Belediyesi, DEM Parti Belediye Meclis Gurubunun, 'Belediyenin karla mücadelede yetersiz kaldığı' iddialarına yanıt verdi. Çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü ve tüm imkânların sahaya yansıtıldığının vurgulandığı açıklamada 'çatı ve saçakların bina sorumluluğunda olduğu' vurgulanırken, yapılan eleştirilerin çözüm üretmediği ve sahadaki emeği yok saydığı ifade edildi.
02.02.2026
14:43
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) için geri sayım devam ediyor. Sistemin 2026 yılında hayata geçirilmesi bekleniyor. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi, çalışanlara maaş kesintileriyle ek emeklilik geliri oluşturuyor. İşte tüm detaylar...
02.02.2026
14:42
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nin düzenlediği konferansta konuşan Prof. Dr. Halis Aydemir, modern dünyanın insanı hız, haz ve sürekli meşguliyetle kuşatarak kulluk bilincinden uzaklaştırdığını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın