KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Besiciler zor günler yaşıyor

Karlıova’daki besiciler, Diyarbakır İl Mera Komisyonu’nun aldığı karardan dolayı hayvanlarını bu yıl sıcak bölgelere götürememenin sıkıntısını yaşıyor.

Besiciler zor günler yaşıyor
28 EKİM 2016 CUMA 20:56
0
2005
0
AA aa

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan besiciler, kış aylarının gelmesiyle birlikte büyük sıkıntılar yaşıyor.

Karlıova'da kış aylarının uzun ve büyük zorluklarla dolu olmasından dolayı her yıl hayvanlarını Diyarbakır iline götüren Tekin Yıldırak adındaki besici, bu yıl Diyarbakır İl Mera Komisyonunun aldığı karardan dolayı hayvanlarını götüremediklerini ifade etti.

Yıldırak,  Diyarbakır İl Mera Komisyonu meralarının kendilerine yetmediği için aldığı bir kararla dışarıdan hayvanların Diyarbakır'a girmelerini yasakladığını ifade etti.

Diyarbakır'a hayvanlarını götüremedikleri takdirde kış aylarında hayvanların Karlıova'da durmasının imkânsız olduğunu söyleyen Taşlıçay köylüleri böyle giderse hayvanlarını satmak zorunda kalacaklarını ifade ettiler.

Tarım Bakanlığının hayvancılığı teşvik paketleri adı altında çıkardıkları projelerin besiciliğe yönelik güzel hamleler olduğunun altını çizen besici Tekin Yıldırak, bu teşviklerin en önemlisinin hayvanlarını rahatlıkla besleyecekleri meraların kendilerine tahsis edilmesi olduğunu söyledi.

Mera bulamadıkları takdirde yapılan bütün teşviklerin kendilerine yarar sağlayamamağını sözlerine ekleyen Yıldırak, “Karlıova ilçemiz hayvancılık konusunda besiciliğin en önemli merkezlerinden biridir. İlçemizde 250 bin ile 300 bin arası küçükbaş hayvanı mevcuttur. Yaz aylarında başka illerden ilçemize gelerek buradaki meralardan yararlanan birçok besici vardır. Dışarıdan gelen besicilerin rahatlıkla hayvanlarını otlatacakları meralar konusunda kendilerine yardımcı oluyoruz. Son bahar aylarında bu besiciler kendi memleketlerine giderek besiciliklerine orada devam ediyor. Karlıova ilçesindeki kış şartlarının olumsuzluklarından dolayı bizler de hayvanlarımızı Diyarbakır ve Urfa gibi illere götürerek besiciliğimizi buralarda yapıyorduk. Fakat bu yıl Diyarbakır İl Mera Komisyonu'nun aldığı kararla bizim Diyarbakır'a gitmemizi yasakladıklarını öğrendik. Yaklaşık yüz bin koyunumuz ile ortada perişan bir halde kaldık. Şimdi kara kara düşünüyoruz bu hayvanlarla burada kışın ne yapacağız, biz de bilmiyoruz. Tarım Bakanlığı ve Diyarbakır'daki yetkililerden yardım bekliyoruz. Böyle giderse hepimiz hayvanlarımızı satmak zorunda kalacağız.” diyerek duruma tepki gösterdi.

60 yıldır hayvancılıkla uğraşan Taşlıçay köylüleri, besiciliğe başladıkları günden itibaren hayvanlarını kış aylarında Diyarbakır'a bağlı köylere götürdüklerini dile getirdi. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın