KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Besicilere sağım makinesi dağıtıldı

Bingöl'de yüzde 70 hibeli olarak besicilere 200 adet süt sağım makinesinin dağıtımı gerçekleştirildi.

Besicilere sağım makinesi dağıtıldı
04 ARALIK 2019 ÇARŞAMBA 17:21
2
1762
3
AA aa

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, kentteki besicilere 200 adet süt sağım makinesinin dağıtımı gerçekleştirildi.

Dağıtım törenine DAP Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, birlik başkanları ve besiciler katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, yem bitki üretiminde artış olduğunu vurguladı.

Bahadır; “İlimizin en önemli geçim kaynaklarından biri hayvancılıktır. İlimiz nüfusunun yaklaşık yüzde 32'lik gibi kısmı tarım geçimini sağlamaktadır. Bu da 107 bin kişiye takabil etmektedir. Hal böyle olunca tarım ve hayvancılık ilimiz açısından büyük önem arz etmektedir. Sütaş entegre tesislerinin ilimizde kurulacak olması, gerek hayvansal üretimde gerekse bitkisel üretimde değişikliklere sebebiyet verdi. Yani üretimlerde ciddi artışlar meydana geldi. Sadece 2019 yılını düşündüğümüzde yem bitkilerinin yaygınlaştırılması projesi kapsamında 7 bin dekarlık yem bitkileri alanımız arttı. Bu makineler işleri kolaylaştıracak, daha az emek sarf edeceksiniz, daha hijyen bir süt elde edeceksiniz. Gıda güvenliğine de bu anlamda katkı sunacaksınız. Ancak bu süt sağım makinelerini doğru bir şekilde kullanırsanız Sütaş'a kaliteli süt verme imkanına kavuşursunuz” dedi.

“GİDİN, TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜNÜZÜN KAPISINI AŞINDIRIN”

DAP Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ise; “Hayvancılıkta en önemli unsurlardan bir tanesi yemdir. Yem olmadan süt üretmemiz mümkün değildir. Hayvancılığın iki çıktısı vardır, biri süt bir diğeri ettir. Hayvan başına bizim 10-25 litreye süt almamız lazım. Çünkü 25 litre süt var olan bir durumdur, hayali değildir. Hayvan başına süt miktarını arttırmak içinde yeterli miktarda, uygun kalitede yem bitkisini vermemiz lazım. Tarım il müdürlüğüyle birlikte yem bitkisi üretimini arttırmamız lazım. Yem bitkilerini uygun zamanda ekip uygun zamanda hasadını yapmamız lazım. Ot olmadan süt olmaz. Çiftçilerimizden ricam, gidin tarım il müdürlüğünüzün kapısını aşındırın” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53237)
05 Aralık 2019 Perşembe 10:13
Sütün hijyenliğinin sağlanması adına güzel bir destek olmuş,emeği geçenlere teşekkür eder alanlarada hayırlı olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53224)
04 Aralık 2019 Çarşamba 22:30
Takdir ediyorum, iste kamu kurumlarindan beklenilen hizmetler bunlardir. Nihayet seytanin bacagi yavas yavas kiriliyor. Darisi diger kamu kurum yoneticilerine..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53221)
04 Aralık 2019 Çarşamba 22:10
Bingol damizlik sigir yetiştiricileri Birliğinin emeğine yok saydanız sizleri kınıyorum
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın