KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ocak 2026 Cuma
°C

Besicilere yüzde 80 hibeli boğa desteği

Bingöl’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı desteğiyle besicilere, 80 adet damızlık boğa dağıtıldı.

Besicilere yüzde 80 hibeli boğa desteği
07 NİSAN 2015 SALI 05:24
0
2154
0
AA aa

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014-2018 yılları arasında, Doğu Anadolu Projesi (DAP), Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Konya Ovası Projesi (KOP) ve Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamındaki illerde damızlık, koç, boğa ve teke alımında yüzde 80, yeni kurulacak hayvancılık işletmelerinde yüzde 50 hibe desteği programlarını uygulamaya devam ediyor.

80 BESİCİYE 80 DAMIZLIK BOĞA

Program kapsamında, Bingöl, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından besicilere damızlık boğa dağıtım töreni düzenlendi.

Düzağaç kampusunda düzenlenen dağıtım törenine, Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Vahap Şimşek ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç ile besiciler katıldı.

Dağıtım töreninin ardından bilgi veren İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Vahap Şimşek, Bakanlık desteğiyle DAP kapsamında, vatandaşlara yüzde 80 hibeyle damızlık boğaların dağıtıldığını söyledi.

Törende, 80 besiciye boğa dağıtıldığını kaydeden Şimşek, bu destekle birlikte Bingöl'de hayvancılığın canlanmasının hedeflendiğini belirtti.

VALİ YARDIMCISI ŞİMŞEK: HAYVANCILIK İÇİN GÜZEL BİR KATKI”

Daha önce Bingöl'de DAP kapsamında vatandaşlara keçi ve tekke dağıtımı yapıldığını söyleyen Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek ise, şunları söyledi: “Bugün burada damızlık boğa dağıtımını gerçekleştirdik. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanımız ile İl Müdür Vekilimiz aracılığıyla simenstal ırkı damızlık boğalar tespit edilerek alımları gerçekleştirildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının katkılarıyla DAP kapsamında yüzde 80 hibe desteği ve yüzde 20'sini vatandaşlarımızın karşıladığı bir proje. İnşallah üreticilerimize hayırlar getirir ve bu işten faydalanırlar. İlimizdeki hayvancılığın gelişmesi adına güzel bir katkı. İlimizin gelir kaynaklarından biri olan hayvancılığın, bu tür çalışmalarla inşallah bir nebze de olsa şaha kalkmasını umut ediyorum. 2 bin 700 TL'sini vatandaş, 6 bin 400 TL'sini de devlet karşılıyor.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.01.2026
13:59
Bingöl`de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de yarıyıl tatiliyle birlikte 58 bin 201 öğrenci karne sevinci yaşadı. Vali Usta, karne töreni programına katıldığı okulda uluslararası yarışmalarda dereceye giren iki öğrenciye madalya ve hediyelerini de takdim etti.
15.01.2026
22:33
Vali Usta;
Vali Usta; 'Köylerimizde Önemli Hizmetlere İmza Attık'
Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2024–2025 Çalışmalarını Değerlendirdiği basın toplantısında Köy yollarından içme suyu projelerine, süt toplama araçlarından doğal yaşam alanına kadar birçok hizmeti anlatan Vali Usta, 2026 yılında köylerde şebekeli su ve atık su çalışmalarının hızlanacağını açıkladı.
15.01.2026
20:43
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta`dan Bingöl`e Duygusal Veda
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'dan Bingöl'e Duygusal Veda
Yalova Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Usta, yayımladığı duygu yüklü mesajla Bingöllülere seslendi: 'Bu şehri ve insanını kalbimin en derin yerine koyuyorum. Bu toprakları ve sizleri asla unutmayacağız. Yalova'da sizlere daima açık bir kapınız var.'
15.01.2026
20:18
Hesarek`te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Hesarek'te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Yetersiz yol çalışmaları nedeniyle kayak severler saatlerce yolda mahsur kaldı. Yaşanan sıkıntıların temelinde; kurumlar arası koordinasyon eksikliği, uygun olmayan lastiklere sahip araçların yolu kilitlemesi, kar temizleme çalışmalarının zamanında ve yeterli yapılmaması ve yer yer yalnızca bir araçlık geçiş sağlanması gösteriliyor.
15.01.2026
19:37
BÜ ile Arıcılar Birliği Arasında Önemli İş Birliği
BÜ ile Arıcılar Birliği Arasında Önemli İş Birliği
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği arasında Bingöl balının kalite ve marka değerini artırmaya yönelik üç yıllık protokol imzalandı.
15.01.2026
18:49
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 482 gram metamfetamin ele geçirilirken 1 şüpheli ise tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın