KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Aralık 2025 Pazar
°C

Beşinci çan yayla şenlikleri yapıldı

Bingöl'de düzenlenen 5. Çan Yayla Şenlikleri'ne katılan insanlar, hem piknik yaptı, hem de yöresel oyun ve yarışlarla nostaljik bir gün geçirdi.

Beşinci çan yayla şenlikleri yapıldı
10 TEMMUZ 2012 SALI 00:44
0
3773
0
AA aa

Göltepesi Kalkınma ve Dayanışma Derneği (GÖL-DER) tarafından Mergmir Yaylası'nda düzenlene ve geleneksel hale getirilen Çan Yayla Şenlikleri, bu yıl da ilginç yarışmalara ev sahipliği yaptı. Şenliğe katılan yaklaşık 3 bin kişi, kavak ağaçlarından kurduğu çardaklarda piknik yapmanın keyfini yaşarken, mahalli sanatçıların söylediği hareketli müzikler eşliğinde halay çekerek gönüllerince eğlendi.

Şenlik bünyesinde her yıl düzenlenen at yarışı, şel atma, futbol turnuvası, kazı-müftü oyunu, siyer ve halay çekme yarışları, şenliğe renk katarken, ilkel yöntemlerle yapılan ve yörede ''Çıvrık'' olarak bilinen dönme tahterevalliye binen vatandaşlar heyecanlı anlar yaşadı.

Şenlik kapsamında yapılan at yarışında Kadir Polat birinci, İdris Korkmaz ikinci, Bayram Turan üçüncü olurken, Furtbol Turnuvası'nda ise Yukarı Çan takımı şampiyon oldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şel atma yarışında 40 kiloluk taşı en uzağa atan Tahir Kömürkır birinci, Siyer konulu İslam Tarihi bilgi yarışmasında da Ümran Korkutata, Hayrullah Koçak ve Abdulvahap Kavatuk'un oluşturduğu grup birinci oldu. Halk oyunları Govend yarışmasında ise Çukurça Köyü ekibi birinci olurken, Kazı-Müftü yarışmasında da Sıddık Korkutata'nın ekibi birinciliği kazandı.

Şenlikte konuşan GÖL-DER Başkanı Hüsamettin Korkutata, tatil imkânı olmayan yöre insanını bir araya getirerek, onlar arasında kaynaşma, tanışma ve hoşça vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla bu yıl beşincisini düzenledikleri yayla şenliklerinin, özlemi çekilen, birlik ve beraberlik ruhunu pekiştiren güzel bir dayanışma örneği olduğunu söyledi.

Her yıl temmuzun ilk haftasında şenliği düzenlediklerini belirten Korkutata: “Bu şenlik kapsamında yarışmalar düzenliyoruz. Yapılan yarışlarla halkımızı eğlendirmeye, bu güzel ortamda insanları bir araya getirip kardeşçe yaşamaya çalışıyoruz. Amacımız insanları buraya getirip bu güzel havayı teneffüs ettirmek. Bir diğer amacımız buraya aileleri getirmek. Burada herkes kendini pikniğini ve ortamını kursun ve eğlensin. Buraya gelenler, hem piknik yapıyor, halay çekiyor, yöresel oyunlar oynuyor. Güzel bir gün geçiriyoruz. Hedefimiz, şu anda günübirlik olarak kutlanan şenliğin süresini uzatmaktır. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor'' diye konuştu.

Göltepesi Köyü Muhtarı Bahattin Küçüköner de, şenlik kapsamında yapılan yöresel oyun ve yarışların vatandaşların büyük ilgisini çektiğini ifade etti.

Özellikle at yarışına katılmak için çevre köylerden de çok sayıda yarışmacının geldiğini anlatan Küçüköner: “Buraya gelen insanlar yarışmalara katılıyor, halay çekiyor, eğleniyor, piknik yapıyor ve güzel bir gün geçiriyor'' dedi.

GÖL-DER Genel Sekreteri Veysi Zengin de, şenliğin gerçekleşmesinde katkısı bulunan kişi ve kurumlara teşekkür ederek, ''Şenliğimize katılarak bizi yalnız bırakmayan bütün hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Hep birlikte güzel bir gün geçirdik. Bir dahaki şenlikte görüşmek üzere tekrar herkese teşekkür ediyorum. Bu arada şenliğimize verdiği desteklerden dolayı eski milletvekilimiz ve Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hüsamettin Korkutata'ya, derneğimizin ilk başkanı Sayın Ahmet Karagöl'e, Binmak ve Katılım Hipermaperket Müdürü Sayın Osman Kocabay'a ve diğer sponsorlarımıza ayrıca teşekkür ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Şenlik yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.12.2025
17:24
Bingöl`e 5 yeni ambulans ve 2 UMKE aracı tahsis edildi
Bingöl'e 5 yeni ambulans ve 2 UMKE aracı tahsis edildi
Bingöl'deki ambulans sayısının 44'e yükseldiği bilgisini paylaşan Vali Usta, tahsis edilen 5 ambulanstan üçünün 4x4, ikisinin ise 4x2 özellikte olduğunu belirtti. Vali Usta, program sonunda test sürüşü de yaptı.
05.12.2025
16:55
Vali Usta`dan Sert Uyarı:
Vali Usta'dan Sert Uyarı: 'Böyle gelmiş böyle gitmeyecek!'
Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki toplantıda sağlık yöneticilerine adeta ültimatom veren Vali Usta, aksaklıkların bizzat takipçisi olacağını söyledi. Ciddi şikâyetler ve yönetim zafiyetlerini masaya yatıran Vali Usta, tüm sağlık yöneticilerine net bir uyarı yaptı: 'Görevler eksiksiz yerine getirilecek!''
05.12.2025
16:32
Bingöl Havalimanı İhalesi Dördüncü Denemede Sonuçlandı
Bingöl Havalimanı İhalesi Dördüncü Denemede Sonuçlandı
Pist ve PAT sahalarındaki bozulmalar nedeniyle üç kez iptal edilen Bingöl Havalimanı onarım ihalesi, dördüncü kez yapılan süreçte tamamlandı. Toplam 15 firmanın yarıştığı ihalede en avantajlı teklifi veren ortaklık, 'muhtemel kazanan' oldu.
05.12.2025
10:35
Bingöl Arıcılar Birliği`ne
Bingöl Arıcılar Birliği'ne 'Birinci Derece Tarımsal Örgüt' Belgesi
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2025 yılı derecelendirme sonuçlarına göre Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği, Türkiye'de bu belgeyi alan 7 birlikten biri oldu. Birliğin bu başarısı arıcılara kovan başına 28 TL ek destek sağlayacak.
05.12.2025
09:58
30 bin TL seyyanen zam iptal edildi
30 bin TL seyyanen zam iptal edildi
Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen ve kamuda yönetici-uzman pozisyonundaki personelin maaşına 30 bin TL seyyanen zam yapılmasını öngören düzenleme tepkilerin ardından geri çekildi.
04.12.2025
23:59
Vergi Paketi Genişliyor! Kritik Maddeler Meclis`te Kabul Edildi
Vergi Paketi Genişliyor! Kritik Maddeler Meclis'te Kabul Edildi
TBMM'de kabul edilen düzenlemelerle tapu işlemlerinde ceza artırılıyor, noter ve ruhsat harçları genişletiliyor; kuyum, araç ve taşınmaz ticareti gibi alanlarda yıllık harç dönemi başlıyor. Teklifin kabul edilen maddeleri, milyonlarca vatandaş ve binlerce işletmeyi doğrudan etkileyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın