KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Beştaş: 'HDP halktır, siz halkı yenemezsiniz'

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, halktan daha büyük gücün olmadığını belirterek, 'halk istediğini indirir oradan. Bu nedenle biz HDP'yi saf dışı bırakmak isteyenlere karşı şusu söylüyoruz; HDP halktır, siz halkı yenemezsiniz' diye konuştu.

Beştaş: `HDP halktır, siz halkı yenemezsiniz`
28 KASIM 2021 PAZAR 17:46
51
2896
7
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü tarafından ‘Adalet, Demokrasi ve Özgürlük Şöleni' etkinliği düzenledi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir'in katıldığı programda, sanatçılar Ayfer Düzdaş ve Kadir Çat sahne aldı.

Programda konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, halkın partisi olduklarını söyledi.

HDP olarak güçlerini haklılıklarından aldıklarını ifade eden Beştaş, “Biz Kürt halkının, Türkiye'de yaşayan diğer bütün halklarla birlikte eşit ve özgür koşullarda yaşamasını savunuyoruz. Biz kimsenin diğerinden fazla hakkının olmamasını savunuyoruz. Kimsenin kimseden üstün olmadığını söylüyoruz. Biz bütün inançların, bütün dillerin, bütün kimliklerin eşit ve özgür olmasını savunuyoruz” diye konuştu.

Ülkede hiç olmadığı kadar yoksulluk ve işsizliğin olduğunu belirten Beştaş, şunları söyledi: “İnsanlar pazara, markete, manava gidemiyor. Ne diyorlar; porsiyonlarınız küçültün. Onlar saraylarda yaşasın, günde 1 milyon TL sarayın gideri olsun, ama vatandaşa gelince diyorlar ki; 1 kilo domates alma 2 domates al. Aç kalın diyorlar aç. Halk buna cevap verecek. Halk bunu görüyor. Yakında her kes ameliyat olsun midesini küçültsün derler ama kendi mideleri oldukça büyük.”

Halktan daha büyük gücün olmadığını ifade eden Beştaş, “halk istediğini indirir oradan. Bu nedenle biz HDP'yi saf dışı bırakmak isteyenlere karşı şusu söylüyoruz; HDP halktır, siz halkı yenemezsiniz” diye konuştu.

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir ise, Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne yapılan güvenlik alımlarına değinerek, alımların liyakatla değil, mülakatla yapıldığını söyledi.

Aydemir, “mülakatta, özellikle AKP'ye yakınlığı bulunan, AKP gençlik kollarına, il başkanına, AKP milletvekillerine, yöneticilerine belediye başkanlarına, geçmişte AKP'de il başkanlığı yapmış kişilere, mevcut il başkanlarına yakınlık derecesi neyse işe alım kriterleri de ona göre yapıldı” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87370)
29 Kasım 2021 Pazartesi 13:19
Sizin belediyelerde de referans istenilmiyor mu. Milletvekili olmak için kandil referans değil mi. Erken mi uyandın da gerçekleri anlatmıyorsun. Sen önce zaza insanını kabullen ondan sonra nasihata geç
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87366)
29 Kasım 2021 Pazartesi 11:00
Yanlış söylüyorsun veya korkak davranıyorsun meral hanım. halk HDP yi değil PKK yı istemiyor. ama siz ısrarla direnerek önce PKK diyorsunuz. yani halkın istediğini değil kendi istediğinizi hayata geçiriyorsunuz. siz PKK dan korkuyorsunuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87357)
29 Kasım 2021 Pazartesi 09:31
Ermeniler bu ülkede hiçbir zaman aslı unsur vatandaş olamayacaktır. Biz Kürtler ne ayrıma ne de gayrima tabi tutulmadik Asala ve Pkk gibi terör örgütleri üzerinden kardeşi kardeşe vurdurdunuz oda bitecek inşallah
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87356)
29 Kasım 2021 Pazartesi 09:28
Halk doğru istediğini indirir ama sen hangi halkı kastediyorsun. Katlettiklerinizi mi söylüyorsun yoksa size oy verenleri mi. Sen ve ekibin ABD'ye her gittiğinde hangi halkı şikayet ediyorsun. Allah sen ve senin gibi vatan hainlerinin bin belasını versin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87354)
29 Kasım 2021 Pazartesi 08:55
Bir zaza olarak açıkça itiraf ediyorumki bu ülkede kurtce zazaca kasetleri bile arabalarda bulundurmaktan korkuluyordu. Simdi ise her turlu hak ve ozgurluklere rağmen ülkeyi huzursuz etmenizin kavmiyetçilik yapmaniz ne kadar art niyetli olduunuzun bir gostergesidir. Batıl şeytani bir dava ugruna birsuru cocugu yetim kadını dul biraktıniz. Yuce Allah sizi muaffak etmesin. Sizide size destek veren akıldan yoksun insanlarida hidayete getirsin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87353)
29 Kasım 2021 Pazartesi 08:52
Biz sizi halk olarak görmiyoruz. Kana susamış teröristler olarak görüyoruz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87337)
28 Kasım 2021 Pazar 20:31
HDP terör destekçisidir halk değildir.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın