KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

'Beyaz baston haftası maalesef buruk geçmektedir'

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Korkutata: 'Beyaz baston haftası maalesef buruk geçmektedir. Unutulduk mu? Yoksa pandemi süreci ile tamamen unutulan görme engelliler hala engellere takılarak bağımsız yaşama dair katılım sağlayamamaktadır.'

`Beyaz baston haftası maalesef buruk geçmektedir`
12 OCAK 2021 SALI 16:52
0
1831
1
AA aa

Her yıl 7-14 Ocak tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle farkındalık oluşturmak amaçlı anımsatılan Beyaz Bastonlular Haftası nedeniyle, Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Mücait Korkutata, bir açıklama yaptı.

Beyaz Baston haftasının buruk geçtiğini belirten Korkutata; “Beyaz baston haftası maalesef buruk geçmektedir, Unutulduk mu? Yoksa pandemi süreci ile tamamen unutulan görme engelliler hala engellere takılarak bağımsız yaşama dair katılım sağlayamamaktadır.  Kaldırım ve araç parklarının felç ettiği hayatımızı başkalarından destek almadan sürdürememekteyiz. Oysaki bizler aldığımız eğitimler ile yaşamımızı bağımsız yaşamayı hedeflemiştik. Lakin kaldırım üstündeki dolap, direk, pano, levha, uygunsuz konuşlandırılmış reklam alanları ve direkler bağımsız yaşama olumsuz şekilde yansımaktadır. İlimizdeki tüm engel grupları için yapacağımız öncelikli çalışmalardan birisi de kaldırım ve yolların engelli ve yaşlılara, bebekli annelere yönelik kullanışlı olması hedeflerimiz arasındadır. 2021 Çalışmalarımızın başında gelecek olan erişebilirlik ve uygunsuz yapılan engelli sarı bantlarının kullanışlı hale getirilmesi kamu yetkililerimizden talebimizdir. Uzun süre yapmış olduğumuz bir çok çalışmanın detaylarını artık daha objektif bir şekilde halkımızla paylaşarak sosyal farkındalığı artıracağız bir sitemde bulunmadan da geçemeyeceğim o kadar mağdur engelli ailelerimiz var ki  devletimizin sosyal yardımlarından faydalanıyor.  Lakin yeterlimi sorusu sorulduğunda yetersizlik söz konusudur. Buradan Bingöllü iş insanlarına açık çağrımızdır sizlerde bu ailelerin eğitim ve  maddi giderlerine katkıda bulunmak isterseniz derneğimize buyurun engelsiz bir yaşam için duyarlı olalım müminler canlarını ve mallarını Allah yolunda harcarlar sadaka  zekat bunların içindedir yardıma muhtaç ailelerimiz için desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80622)
12 Ocak 2021 Salı 18:38
Maşallah derneğin paraya ihtiyacı yok makamınız 5 yıldızlı masraftan kaçmamışsınız ofisin görünümü çok güzel olmuş
22.07.2026
02:18
Bir Saz, Bir Gurbet, Bir Ömür
Bir Saz, Bir Gurbet, Bir Ömür
Mehmet Boğatekin'in hikâyesi, Bingöl'de bir dut ağacının dallarında başlayan türkülerle, yıllar sonra ahırda gizlice çalınan bir sazın izinde gurbete uzanıyor. 40 yıl boyunca memleket hasretini türkülerine taşıyan Boğatekin, bugün kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya olan Zazaca'nın ve kültürel hafızanın yaşatılması için ses veriyor.
22.07.2026
02:17
Bingöl`ün afet risk haritası yeniden şekilleniyor
Bingöl'ün afet risk haritası yeniden şekilleniyor
Bingöl'de 2027-2031 İl Afet Risk Azaltma Planı için hazırlıklar başladı. Vali Cahit Çelik, başta Yedisu fay segmenti olmak üzere kentin afet risklerine karşı daha dirençli hale getirilmesi için yapı stokunun güçlendirilmesi ve riskli yapıların dönüşümünün önemine dikkat çekti.
22.07.2026
02:16
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl-Elâzığ karayolu Adliye karşısında iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
22.07.2026
02:15
Yeşilay Bingöl`den semt pazarlarında bağımlılıkla mücadele çalışması
Yeşilay Bingöl'den semt pazarlarında bağımlılıkla mücadele çalışması
Yeşilay Bingöl Şubesi, bağımlılıkla mücadele kapsamında semt pazarlarında vatandaşlarla bir araya gelerek farkındalık çalışması gerçekleştirdi.
22.07.2026
02:14
Gökçekanat`ın içme suyu sorunu Meclis gündeminde
Gökçekanat'ın içme suyu sorunu Meclis gündeminde
Bingöl Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Hülakü, Gökçekanat köyünde yıllardır devam ettiği belirtilen içme suyu sorununu İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'ye yönelttiği yazılı soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.
22.07.2026
02:13
Çapakçur Köprüsü`nde zincirleme kaza
Çapakçur Köprüsü'nde zincirleme kaza
Bingöl'de 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası maddi hasarla atlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın