KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

'Beyaz baston haftası maalesef buruk geçmektedir'

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Korkutata: 'Beyaz baston haftası maalesef buruk geçmektedir. Unutulduk mu? Yoksa pandemi süreci ile tamamen unutulan görme engelliler hala engellere takılarak bağımsız yaşama dair katılım sağlayamamaktadır.'

`Beyaz baston haftası maalesef buruk geçmektedir`
12 OCAK 2021 SALI 16:52
0
1861
1
AA aa

Her yıl 7-14 Ocak tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle farkındalık oluşturmak amaçlı anımsatılan Beyaz Bastonlular Haftası nedeniyle, Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Mücait Korkutata, bir açıklama yaptı.

Beyaz Baston haftasının buruk geçtiğini belirten Korkutata; “Beyaz baston haftası maalesef buruk geçmektedir, Unutulduk mu? Yoksa pandemi süreci ile tamamen unutulan görme engelliler hala engellere takılarak bağımsız yaşama dair katılım sağlayamamaktadır.  Kaldırım ve araç parklarının felç ettiği hayatımızı başkalarından destek almadan sürdürememekteyiz. Oysaki bizler aldığımız eğitimler ile yaşamımızı bağımsız yaşamayı hedeflemiştik. Lakin kaldırım üstündeki dolap, direk, pano, levha, uygunsuz konuşlandırılmış reklam alanları ve direkler bağımsız yaşama olumsuz şekilde yansımaktadır. İlimizdeki tüm engel grupları için yapacağımız öncelikli çalışmalardan birisi de kaldırım ve yolların engelli ve yaşlılara, bebekli annelere yönelik kullanışlı olması hedeflerimiz arasındadır. 2021 Çalışmalarımızın başında gelecek olan erişebilirlik ve uygunsuz yapılan engelli sarı bantlarının kullanışlı hale getirilmesi kamu yetkililerimizden talebimizdir. Uzun süre yapmış olduğumuz bir çok çalışmanın detaylarını artık daha objektif bir şekilde halkımızla paylaşarak sosyal farkındalığı artıracağız bir sitemde bulunmadan da geçemeyeceğim o kadar mağdur engelli ailelerimiz var ki  devletimizin sosyal yardımlarından faydalanıyor.  Lakin yeterlimi sorusu sorulduğunda yetersizlik söz konusudur. Buradan Bingöllü iş insanlarına açık çağrımızdır sizlerde bu ailelerin eğitim ve  maddi giderlerine katkıda bulunmak isterseniz derneğimize buyurun engelsiz bir yaşam için duyarlı olalım müminler canlarını ve mallarını Allah yolunda harcarlar sadaka  zekat bunların içindedir yardıma muhtaç ailelerimiz için desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80622)
12 Ocak 2021 Salı 18:38
Maşallah derneğin paraya ihtiyacı yok makamınız 5 yıldızlı masraftan kaçmamışsınız ofisin görünümü çok güzel olmuş
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın