KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2026 Salı
°C

'Beyaz baston haftası maalesef buruk geçmektedir'

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Korkutata: 'Beyaz baston haftası maalesef buruk geçmektedir. Unutulduk mu? Yoksa pandemi süreci ile tamamen unutulan görme engelliler hala engellere takılarak bağımsız yaşama dair katılım sağlayamamaktadır.'

`Beyaz baston haftası maalesef buruk geçmektedir`
12 OCAK 2021 SALI 16:52
0
1782
1
AA aa

Her yıl 7-14 Ocak tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle farkındalık oluşturmak amaçlı anımsatılan Beyaz Bastonlular Haftası nedeniyle, Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Mücait Korkutata, bir açıklama yaptı.

Beyaz Baston haftasının buruk geçtiğini belirten Korkutata; “Beyaz baston haftası maalesef buruk geçmektedir, Unutulduk mu? Yoksa pandemi süreci ile tamamen unutulan görme engelliler hala engellere takılarak bağımsız yaşama dair katılım sağlayamamaktadır.  Kaldırım ve araç parklarının felç ettiği hayatımızı başkalarından destek almadan sürdürememekteyiz. Oysaki bizler aldığımız eğitimler ile yaşamımızı bağımsız yaşamayı hedeflemiştik. Lakin kaldırım üstündeki dolap, direk, pano, levha, uygunsuz konuşlandırılmış reklam alanları ve direkler bağımsız yaşama olumsuz şekilde yansımaktadır. İlimizdeki tüm engel grupları için yapacağımız öncelikli çalışmalardan birisi de kaldırım ve yolların engelli ve yaşlılara, bebekli annelere yönelik kullanışlı olması hedeflerimiz arasındadır. 2021 Çalışmalarımızın başında gelecek olan erişebilirlik ve uygunsuz yapılan engelli sarı bantlarının kullanışlı hale getirilmesi kamu yetkililerimizden talebimizdir. Uzun süre yapmış olduğumuz bir çok çalışmanın detaylarını artık daha objektif bir şekilde halkımızla paylaşarak sosyal farkındalığı artıracağız bir sitemde bulunmadan da geçemeyeceğim o kadar mağdur engelli ailelerimiz var ki  devletimizin sosyal yardımlarından faydalanıyor.  Lakin yeterlimi sorusu sorulduğunda yetersizlik söz konusudur. Buradan Bingöllü iş insanlarına açık çağrımızdır sizlerde bu ailelerin eğitim ve  maddi giderlerine katkıda bulunmak isterseniz derneğimize buyurun engelsiz bir yaşam için duyarlı olalım müminler canlarını ve mallarını Allah yolunda harcarlar sadaka  zekat bunların içindedir yardıma muhtaç ailelerimiz için desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80622)
12 Ocak 2021 Salı 18:38
Maşallah derneğin paraya ihtiyacı yok makamınız 5 yıldızlı masraftan kaçmamışsınız ofisin görünümü çok güzel olmuş
19.05.2026
16:15
Bingöl`de Efrayim Bebek için kermes
Bingöl'de Efrayim Bebek için kermes
Bingöl'de SMA Tip-1 Hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyalar kermeslerle devam ediyor. Solhan'ın ardından Bingöl merkez Kent Meydanı'nda düzenlenen kermesin üçüncüsü ise perşembe günü de Zübeyde Hanım Anaokulu bahçesinde yapılacak.
19.05.2026
15:39
Bingöl`de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
Bingöl'de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen tören, sportif gösteriler ve kortej yürüyüşüyle kutlandı. Şehir Stadyumu'ndaki programda gençlerin sahnelediği gösteriler büyük beğeni topladı.
19.05.2026
15:27
Kupanın sahibi Jandarma oldu!
Kupanın sahibi Jandarma oldu!
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen Kurumlar Arası Futbol Turnuvası, çekişmeli final karşılaşmasıyla sona erdi. Penaltılara giden finalde Genç YİBO'yu mağlup eden İlçe Jandarma takımı turnuvanın şampiyonu oldu.
18.05.2026
21:31
Baraç`tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
Baraç'tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, memur emeklilerinin seyyanen zam talebine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurunun öncelikli olarak incelenmesi gerektiğini belirtti. Baraç, emeklilerin ekonomik şartlar karşısında ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.
18.05.2026
21:31
Baraç`tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
Baraç'tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, memur emeklilerinin seyyanen zam talebine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurunun öncelikli olarak incelenmesi gerektiğini belirtti. Baraç, emeklilerin ekonomik şartlar karşısında ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.
18.05.2026
20:22
Bingöl Üniversitesi`nde Üretilen Sebze Fideleri Satışa Sunuldu
Bingöl Üniversitesi'nde Üretilen Sebze Fideleri Satışa Sunuldu
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından bilimsel üretim anlayışıyla yetiştirilen sebze fideleri, 18 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla üreticilerle buluştu. Çapakçur Uygulama Bahçesi'nde gerçekleştirilen satışlarda domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fideleri yer alacak. Fiyatlar da açıklandı…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın