KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2026 Pazar
°C

Beyaz saray'da erdoğan polemiği

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, 'Hudson Enstitüsü'nde Türkiye ile ilgili senaryoların işlendiği toplantıya Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin neden katıldığı konusunda açıklama yapmaktan kaçınarak, "Türkiye'deki laik demokrasiye inanıyoruz" dedi.

Beyaz saray`da erdoğan polemiği
21 HAZİRAN 2007 PERŞEMBE 14:36
0
1162
0
AA aa
McCormack, günlük basın toplantısında, Hudson Enstitüsü'nde tartışılan Türkiye ile ilgili felakat senaryonları ile ilgili bir soru üzerine, konuya dair bilgisi olmadığı söyledi.

ERDOĞAN'IN KORUYUCUSU MUSUN?

Soruyu soran gazetecinin toplantıya Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin de katıldığı yönünde endişesi olduğu yorumu üzerine McCormack, "Buraya Başbakan Erdoğan'ın koruyucusu olarak mı geliyorsun" diye sordu. Gazeteciden, "Ben Türkiye'deki demokrasiyi savunuyorum" cevabını alan McCormack, "Türkiye'deki laik demokrasiye inanıyoruz. İnanıyoruz ki laik demokrasi, içinde Türk askeri, Başbakan Erdoğan ve hükümetinin de yer aldığı Türk siyasi yaşamının tüm tarafları tarafından destekleniyor" diye konuştu.

Gazetecinin ısrarlı sorusu üzerine sözcü, şöyle devam etti: "Bu konuda, Dışişleri Bakanlığı'ndan birilerinin katılması ile ilgili, daha fazla bir şey anlatamam. Bunun hayal olup olmadığını söyleyemem. Biliyorsun. Elbeltte biz Türk hükümeti temsilcileri ile buluşucağız ve aynı zamanda onlarla yakın bir şekilde, Türkiye'nin AB yolundaki sorunları, Türkiye'nin bölgedeki rolü ve daha önemlisi Türkiye'nin terörist tehdidini çözmek için Irak'la nasıl ortak hareket edeceği gibi konularda çalişiyoruz''

MCCORMACK'IN BELALISI
Dışişleri Sözcüsü McCormack ile tartışan bu gazetecinin adı Lambros Papadopulos. Papadopulos, basın toplantılarındaki Türkiye karşıtı sorularıyla tanınıyor.
Önceki haftaki toplantıda Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'a ‘müstakbel diktatör' demiş ve Dışişleri Sözcüsü'nden sert tepki görmüştü.
Türkiye'nin muhtemel sınır ötesi harekatının gündeme geldiği önceki basın toplantısında McCormack, Büyükanıt'a daha önce de ‘diktatör' diye hakaret eden Lambros'u, “Açıkça haddini aşıyorsun.” diyerek azarlamıştı.


hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın