KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Beyhan barajı ve hes kamulaştırılıyor

Avrasya Projesi kapsamında Elazığ ve Bingöl il sınırları içerisinde kurulacak Beyhan-I Barajı ve Hidroelektrik Santralinin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Beyhan barajı ve hes kamulaştırılıyor
27 TEMMUZ 2013 CUMARTESİ 01:09
0
2582
0
AA aa

Avrasya Projesi kapsamında Elazığ ve Bingöl il sınırları içerisinde kurulacak Beyhan-I Barajı ve Hidroelektrik Santralinin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçiş Projesi kapsamında bazı taşınmazlarda yol ve ihtiyaç duyulan kısımların mülkiyet şeklinde, tünel yapıları için ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Bakanlar Kurulu'nun acele kamulaştırmaya ilişkin kararları mükerrer Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Rize Merkez ilçede tesis edilecek Adacami Hidroelektrik Santralinin,Van'ın Erciş İlçesinde tesis edilecek Ilıca Hidroelektrik Santralinin, Elazığ ve Bingöl il sınırları içerisinde kurulacak Beyhan-I Barajı ve Hidroelektrik Santralinin, Kastamonu İli Bozkurt İlçesinde tesis edilecek Ebru Regülatörü ve Hidroelektrik Santralinin, Hatay'ın Erzin ilçesinde tesis edilecek Selena Kömür Santrali'nin ve Muş'un Merkez ilçesinde tesis edilecek Alpaslan II Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımları amacıyla, bazı taşınmazların Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılması, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yazıları üzerine, Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.07.2026
14:09
Bingöl`de Yaz Kur`an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları başladı. Kurs ziyaretinde bulunan İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, çocukların kurslarda yalnızca dini bilgi edinmeyeceğini, aynı zamanda güzel ahlak, paylaşma, sevgi, saygı ve kardeşlik değerlerini de yaşayarak öğreneceklerini söyledi.
06.07.2026
12:46
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 26 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, tarihi eser niteliğinde değerlendirilen yüzükler ve çok sayıda kök kenevir ele geçirildi.
06.07.2026
12:38
Drift ve makas atanların ehliyeti iptal edilecek
Drift ve makas atanların ehliyeti iptal edilecek
TBMM'ye sunulan torba kanun teklifinde, aday sürücülere yönelik trafik cezalarının ağırlaştırılması öngörülüyor. Teklif yasalaşırsa drift yapan, makas atan ve geçiş üstünlüğü bulunan araçlara yol vermeyen aday sürücülerin ehliyetleri kalıcı olarak iptal edilecek.
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın