KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Aralık 2025 Salı
°C

Beyrut'ta herkes türk bayrağı arıyor

Son günlerde Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta özellikle Müslüman kesiminde, en çok aranan, herkesin birbirine sorduğu sorulardan biri &';Sende Türk bayrağı var mı?” Hatta Ortadoğu ülkelerinde de en çok sorulan soru:

Beyrut`ta herkes türk bayrağı arıyor
21 HAZİRAN 2010 PAZARTESİ 09:10
0
1776
0
AA aa

Eyüp Coşkun - BBC Türkçe

Hatta bu soru neredeyse bütün Ortadoğu ülkelerinde en çok sorulan sorulardan biri.

Bir ülkenin bayrağının, kendi ülkesi dışında aranması, Dünya Kupası döneminde olduğumuz için garip olmayabilir. Ama Türkiye'nin Dünya Kupası'na katılmadığını göz önüne alınca, insanların bayrak aramasının bir tek gerekçesi var, o da İsrail'le Türkiye arasında yaşanan gemi krizi.

İnsanlar özellikle 9 insani yardım kuruluş görevlisinin İsrail'in yaptığı askeri harekat sonrası hayatını kaybetmesiyle olan gelişmelerden sonra olan olayları an an izliyorlar.

Ve Türkiye'nin İsrail'e karşı aldığı tavır, geliştirdiği siyaset, bütün Arap ülkelerinde olduğu gibi, büyük destek görüyor.

Son iki haftadır neredeyse hemen her gün, ellerinde Türk bayrağı bulunan yüzlerce, binlerce insan, Beyrut'un çeşitli bölgelerinde bir araya geliyor.

Arap ülkelerine kınama

Ellerindeki çeşitli boyutlardaki bayraklarla İsrail'i ve Filistinlilere karşı uygulanan baskı konusunda temkinli adımlar atan Arap ülkelerini kınıyorlar.

Buna karşın, Türkiye ve Türk siyasetçilerini ise, destekleyen konuşmalar yapıyorlar.

Ellerine Türk bayrağını alan Mardin kökenli Lübnan'da yaşanan Türkler de, neredeyse hemen her gün belli saatlerde buluşup, bulabildikleri araçlarına Türk bayrakları takarak sokaklarda kafileler halinde dolaşıyorlar.

Hafta sonu gezilerine aileleriyle çıkan Lübnanlılar, araçlarına motosikletlerine irili ufaklı Türk bayrakları takarak geziyor.

Gösterilerde en çok göze çarpan ilginç görüntülerden biriyse, Lübnanlı Komünist Parti taraftarlarının, ellerinde Türk bayrakları, kafalarında gemi şeklindeki şapkalarıyla eylem yapmaları. Hatta bunların arasında bulunan Lübnanlı Ermeniler bile olduğu söyleniyor.

İsrail kurulduğu günden bu yana hem kendi ülkesinde, hem de çeşitli Arap ülkelerinde mülteci olarak yaşayan, kimlikleri bulunmayan milyonlarca Filistinlinin içinde bulunduğu durum, Türkiye'nin bu kez daha farklı bir boyutla aldığı tavır nedeniyle bir kez daha değerlendiriliyor

Arafat ve Erdoğan

Hem de öylesine büyük bir Türkiye desteğiyle değerlendiriliyor ki, sadece bayraklarla Türkiye'yi destekleyen sloganlar atılmıyor.

Bunun yanında insanlar, Filistinli lider Yaser Arafat'la, Başbakan Erdoğan'ın resimlerini milli kahraman olarak aynı posterde buluşturuyor.

Özellikle 400 bine yakın Filistinlinin yaşadığı Lübnan'da bulundukları bölgelerde, Türkiye'ye, Başbakan Erdoğan'a teşekkür yazılı pankartlar her yerde göze çarpıyor.

Başta Türkiye olmak üzere, Avrupa ülkelerinde Türkiye'ye de eksen kayması olup olmadığı tartışmaları sürerken, Türkiye'ye verilen bu destek Lübnan'daki siyasi yorumcuları bile şaşırtmış durumda.

Onlar da daha önce ülke yöneticilerinin, siyasi olarak yıllardır mesafeli durdukları Türkiye'ye karşı halkın gösterdiği bu yakınlık ve samimiyetin boyutlarını anlamak için çalışmalar yapıyorlar.

Yazdıkları yazıda, Osmanlı imparatorluğu döneminde, 450 yıl boyunca bölgeyi yöneten Türklerin, Arap ülkelerinin hiçbirinin yöneticilerinin yapmadığı kadar ikinci kez yeniden bölgeye büyük ilgi gösterdiğini hemen her yorumlarında dile getiriyorlar.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
15.12.2025
23:02
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Melekan (Mutluca) Köyü Beroj/Cevizli Mezrası'nda yıllardır çözüm bekleyen ulaşım sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
15.12.2025
23:01
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor'un Niğde Belediyespor ile oynadığı karşılaşmada taraftarların kötü tezahüratı nedeniyle PFDK, yeşil beyazlı kulübe para cezası verdi. Aynı maçta bir antrenöre de talimat ihlali gerekçesiyle ceza uygulandı.
15.12.2025
23:00
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 55 ilde siber suçlara yönelik son 6 günde düzenlenen operasyonlarda 301 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda çocuk istismarı, dolandırıcılık ve yasa dışı bahis suçlarına darbe vuruldu.
15.12.2025
03:15
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Milli atlet 12 Bingölspor sporcusu Yavuz Ağralı, Uluslararası Mersin Maratonu'nda 15. Türkler klasmanında 2:22:52'lik derecesiyle birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın