KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C

Bıçakçı ve terim iddilara sert çıktı

Federasyon Başkanı Levent Bıçakçı ve Fatih Terim, Türkiye-İsviçre maçındaki olaylarla ilgili yürütülen FIFA soruşmasında yaşananları anlattı. Terim medyaya ateş püskürdü.

Bıçakçı ve terim iddilara sert çıktı
01 ARALIK 2005 PERŞEMBE 15:51
0
1392
0
AA aa
Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, FIFA soruşturması sırasında Türk basınında çıkan iddialar temel alınarak kendisine soru sorulmasının içini acıttığını söyledi.

Türkiye-İsviçre karşılaşmasında yaşanan olaylarla ilgili yürütülen FIFA soruşması konusunda Futbol Federasyon Başkanı Levent Bıçakçı ve Fatih Terim gelinen
son durumla ilgili açıklama yaptı.

Önce konuşan Futbol Federasyon Başkanı Levent Bıçakçı özetle şunları söyledi:

"FIFA'nın Bahreynli Asbaşkanı önce sorular sordu. Daha sonra FIFA'nın olağanüstü genel sekreterleri İsviçreli üye bazı sorular sordu. İlk günkü oturumda toplam 14 kişi dinlendi.

İkinci gün ise 8 kişi komisyon tarafından dinlendi. İsviçreli futbolcular ülkemize geldikleri dakikadan Türkiye'den ayrıldıkları ana kadar yaşadıklarını anlattılar. İsviçreliler daha çok havaalanında yaşadıkları anı ve 2.5 saat süren pasaport kontrolünü anlattılar. Ayrıca otobüslerine atılan 2 yumurtayı dile getirdiler. Otelde, maça gelirken, maç sırasında herhangi bir sorun yaşanmadığı belirtilirken, sadece maç sonrası tünelde yaşanan olaylar dile getirildi.

İsviçre'nin hocası medyadaki haberlerle ilgili rahatsızlığı, "Ben kırmızı diyorum onlar mavi yazıyorlar." şeklinde dile getirdi. Daha çok gerilimi asılsız haberlerin artırdığı dile getirildi.

Alpay Özalan, antrenör Mehmet Özdilek ve kaleci Volkan dışında hiç kimse disiplin soruşturmasına tabi tutulmamıştır.

Sahaya futbolcu girmemesi önemli. Bir sorumluluğumuz anonsla ilgili, bir de tüneldeki kavga... Bize oyuncularının maçı böyle terkedeceklerini söyleselerdi bizde ona göre tedbir alırdık. Biz oyuncularımızı saha içinde bir yerde toplardık. Ama olaylar kontrol dışı meydana geldi. Ancak şuan ceza konusunda konuşmak için çok erken."

Ne kadar para harcandığı yönündeki bir soruya da yanıt veren Bıçakçı, "Daha bir ödeme yapmadık. Uçak biletlerimizi ödedi. Alman hakemlerle saat başı anlaştık. Onlara da henüz bir ödeme yapmadık." dedi.

Soruşturma sırasında sorulan sorularla ilgili de bir açıklama yapan Levent Bıçakçı, "Soruşturma sırasında bazı sorular oldu. Maç sırasında yaşanan Behrami-Emre diyalogu ile ilgili komisyonun sorduğu soruları İsviçre Milli Takımı oyuncusu Behrami yanıtladı. Bu futbolcu Emre ile İtalyanca konuştuklarını söyledi. daha sonra yanlı bazı sorular sorulmak istendi. Ben buna şiddetle karşı çıktım, tepki gösterdim ve salonu terk ettim" şeklinde konuştu.

'İstifa edip etmemeyi düşünüyor musunuz' şeklinde bir soruyu da yanıtlayan Bıçakçı, Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nun talebi olması halinde istedikleri zaman bu görevi bırakabileceğini söyledi. Bıçakçı, görevde olduğu sürece vazifelerini sonuna kadar yerine getireceklerini de dile getirdi.

FATİH TERİM'İN AÇIKLAMALARI

Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı ile ortak basın toplantısı düzenleyen Terim, "50 - 100 metreden çekilmiş fotoğrafların altını bilgisi olmadan, istediği gibi yazmak çok adil değil. Nitekim bana sorulan sorularda bunlar da vardı" dedi.

İddiaların tek kale maça dönüp kişiselleşmeye başladığını söyleyen Terim, "bu tür sorulara maruz kalmak insanın içini acıtıyor" diye konuştu.

"Eğer birşeyi tırmandırdıysak ilk tepkisini seyirciden görmek gerekiyor" diyen Terim, "karşı kulübeden ikinci golden sonra tahrik olmasına rağmen gerginlik yok. Ama oyuncu performansını en yoğun hale getirmek de bizim asli görevimiz" ifadesini kullandı.

Terim, futbolcularının 'aslanlar gibi oynadığını ve övgüyü hak ettiklerini' belirterek, kimsenin bunun altından kolay kolay kalkamayacağını kaydetti.

Milli Takım'ın basını bir türlü tatmin edemediğini ima eden Terim, "üç gün önce takımı hırssız buluyorlar, üç gün sonra 'takım niye bu kadar hırslı' diyorlar. İstiklal Marşı'nı coşkuyla söyledi diye bir oyuncuyu eleştiriyorlar. İnsan İstiklal Marşı'nı coşkuyla söylemez mi?" diyerek basının tavrını eleştirdi.

Sonuç nedeniyle 'üzgün' olduğunu belirten Terim, sadece 'tahmin edebilsem önleyebilir miydim?' sorusunun zihnini kurcaladığını belirtti.

"Ülkemi temsil eden noktalarda bulunanların dikkatli olmaları gerekir. Ben 36 yıldır çok iyi temsil ediyorum" diyen Terim, "bana göre herşey doğru gitti, sadece tünelde mani olamadım. Onun dışında nasıl hazırlanılması gerekiyorsa öyle hazırlandık" dedi.

Fatih Terim, kendisine yöneltilen eleştirilerle ilgili olarak ise, "İş tek kale maça döndü. Bazı olaylar kişiselleşmeye başladı. Bizimde tabi ki cevap verecek sorularımız olacak. Gerilimi çok yüksek 5 maç oynadık. 50 metreden 100 metreden çekilen görüntüler nedeniyle bilgisi olsun olmasın çok ilginç sorulara muhatap oldum. Ben 6 numaralı oyuncuya vur demişim. Böyle bir şey denilebileceğine kim inanır. İlk maçtan beri bütün oyuncularıma 6 numaraya iyi basılmasını söyledik. Bunu ne zaman başardık maçta hakimiyet kurduk. Siz kendi ağzınızla kendi evladınızı vuruyorsunuz. 36 yıldır bu ülkeyi çok güzel temsil ettim. Kapının kırılması diye bir şey sözkonusu değil. Medya böyle bir şey dile getiriyor. Siz böyle bir saçma sapan iddia nedeniyle sorguya tutuluyorsunuz. Ben her zaman söylüyorum. Ay-yıldızlı formayı giyen bütün arkadaşlarım en iyi şekilde bunun hakkını vermeye çalışmıştır. Ülkelerini en iyi şekilde temsil etmiştir." ifadelerini kullandı.

Basında çıkan prim konusuna da değinen Fatih Terim, "Sekreterim diye basının yazdığı kişi uzman bir kişidir. Biz gelirken 3 kişinin yaptığı işi Aylin Sungur Hanım'ın üzerine yıktık, bu göreve getirdik. Prim konusunda da biz gelirken hiç bir şekilde para konuşmadık. Takımdaki arkadaşlarım da konuşmamıştır. Hatta baktım rakamlar çok yüksek. Federasyondaki yetkililere bir kişinin aldığı ücreti yüzde elliye indirin, bunu da üçe bölün dedim. Biz gelmeden önce her dakika para konuşuluyordu medyada.. Biz bunlara şiddetle karşı çıktık." dedi.

Terim medyadaki eleştirilerle ilgili ayrıca, "Emek vermeden bir yerlere gelenlerin ne söyledikleri çok fazla önemli değil. Ülkemiz adına onursuzca bir şey yapmadık. Onursuzca bir şey yapmadık. Maçımızı çıktık oynadık. Yapılması gereken neyse onu yaptık. Kendi içinizde bize her şey yapabilirsiniz. Dövebilirsiniz. Ama kendi evladınızı evlatlarını bu kadar yerden yere vurmayın. Kendi evladınızı ellerinizle dışarı vermeyin. Olamayan bir şeyi yazmak iddia etmek onurluca bir davranış mı?" ifadelerini kullandı.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
27.04.2024
12:12
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Lokanta ve kafelerde satılan yiyecek-içeceklerle ilgili yeni KDV düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, lokanta ve kafelerde yüzde 8 KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV 20'ye yükseldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın