KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Nisan 2026 Perşembe
°C

Bigiad'dan işadamlarına seminer

BİGİAD tarafından Bingöllü işadamlarına yönelik tarımsal kalkınma yatırımları bilgilendirme semineri verildi.

Bigiad`dan işadamlarına seminer
03 ARALIK 2010 CUMA 09:58
0
2200
0
AA aa

 

BİGİAD Başkanı Medeni Arifoğlu yaptığı açılış konuşmasında Bingöl'de yapılabilecek yatırımlara değindi. Bingöl'ün coğrafi ve özel konumu itibari ile yapılabilecek en uygun yatırımın tarım ve hayvancılık alanında olabileceğini ifade eden Arifoğlu, “Dernek olarak Bingöl ilinin ekonomisinin gelişimine katkıda bulunmak amacı ile ildeki iş adamlarını yurt içi ve yurt dışı ticari geziler düzenleyerek iş adamlarımızın ticari ufuklarını açmak ve yeni bir vizyon kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz. Bunun için sanayinin geliştiği illerde yaptığımız faaliyetlerde, kardeş dernek üyeleri fabrika ve iş yerlerini bizzat gezdirip, oradaki faaliyetler hakkında bilgilendirme çalışmalarını yapmaktayız. Ayrıca, ilin ihracatının gelişimi için de, yurt dışı geziler düzenleyerek, yurt dışına satış yapabileceğimiz sektörler hakkında bilgilendirme çalışmaları yanında, ihracatın nasıl yapılması gerektiğini de ayrıca aktarıyoruz. Yine iş adamlarımızdan gelen talepler doğrultusunda dünyanın her noktasına gezi ve ticari organizasyonları düzenliyoruz ” dedi.
Arifoğlu, dernek hakkında kısa bilgilendirmeden sonra Bingöl ilinde yapılması gereken iş alanları hakkında kısaca bilgi aktardıktan sonra Bingöl ilinde bugün için yapılması gereken en gerçekçi yatırımın tarım ve hayvancılık alanında olması gerektiğini aktardı.
 Tarım ve hayvancılık alanında özellikle DAP kapsamında damızlık hayvan alımı, ahır yapımı ve süt sağım ünitesini kurulması %40'lara kadar hibe kapsamında Tarım Bakanlığı tarafından desteklenmektedir. Geriye kalan diğer yatırım tutarını da Ziraat Bankası tarafından faiz olarak ilk 2 yıl ödemesiz son 5 yılda geri ödemeli olmak üzere 7 yıllık faizsiz kredi verildiğini bu gerekçeler ile iş adamlarımızın bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini belirtti.
Bingöl Girişimci İşadamları Derneği (BİGİAD) tarafından tertiplenen organizasyona Tarım İl Müdürü Sayın Nurettin Kıyas proje ve İstatistik Şube Müdürü Hüsamettin Döner ve konu uzman Mühendis Aziz Bayındır'ın katılımlarıyla Tarım Bakanlığı'nın kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında süt inekçiliği, sığır besiciliği ve damızlık güve yetiştiriciliği konularında Tarım Bakanlığı'nın verdiği destekler hakkında Bingöl iline yatırımların yapılması dernek üyelerine ve katılımcılara bilgilendirme semineri düzenlendi.
Tarım müdürü Sayın Nurettin Kıyas'ın Bingöl'de hayvancılık organize sanayinin bir an önce kurulması gerektiğini belirterek bu konuda yatırım yapmak isteyenlere yardımcı olunacağını ve girişimcileri desteklediklerini belirtti.
Ayrıca birlik başkanı Sayın Doğan Koç'un hayvancılık konusundaki bilgi ve deneyimlerini aktarması ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşması hayvancılık konusunda yatırımların yapılmasını bu konuda yatırım yapmak isteyen herkese yardımcı olabileceğini belirterek birçok köy meralarını atıl vaziyette olduğunu belirterek üç beş kişinin bir araya gelerek kolektif bir şuurla hayvancılığın yapıla bileceğini belirterek, çok önemli bir hususa değinerek batının zengin insanı hayvancılıkla uğraşırken Doğu'nun fakiri hayvancılık yapıyor dedi.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.04.2026
18:18
Bingöl`de Narkotik Suçlarla Mücadele Toplantısı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Toplantısı
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında düzenlenen toplantıda, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirilerek izlenecek yol haritası ele alındı.
08.04.2026
17:59
Kaymakam Sarı`dan Jandarma Ziyareti
Kaymakam Sarı'dan Jandarma Ziyareti
Adaklı Kaymakamı Abdullah Sarı, İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ederek yürütülen asayiş çalışmaları hakkında bilgi aldı, kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekti.
08.04.2026
17:47
Bingöl`ün İçin Kuvvetli Kar ve Yağış Uyarısı
Bingöl'ün İçin Kuvvetli Kar ve Yağış Uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, akşam saatlerinden itibaren Bingöl'ün kuzey kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar beklendiğini duyurdu. Yetkililer, ulaşımda aksamalar ve çığ riskine karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı.
08.04.2026
00:17
Bingöl heyetinden Bakan Kurum`a ziyaret
Bingöl heyetinden Bakan Kurum'a ziyaret
Vali Çelik, Bingöl'ün geleceğine katkı sağlayacak çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde yürütüldüğünü ifade ederek, vatandaşların beklentilerini karşılayacak kalıcı ve etkili hizmetlerin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.
08.04.2026
00:16
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle buluşacak
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle buluşacak
Bingöl Üniversitesi'nde 'Siber Alemde İşlenen Suçlar' söyleşisi düzenlenecek. Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert'in katılımıyla gerçekleştirilecek programda siber suçlar, dijital riskler ve bireysel güvenlik önlemleri ele alınacak.
08.04.2026
00:15
Hülakü:
Hülakü: 'Bingöl rant kuşatması altında'
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de planlanan enerji ve maden projelerine tepki göstererek TBMM'ye genel görüşme ve araştırma talepleri sunduklarını açıkladı. Hülakü, kentin 'rant kuşatması' altında olduğunu savunarak, doğal alanları etkileyecek projelerin durdurulması çağrısında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın