KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2024 Pazartesi
°C

Bigiad'dan üyelerine seminer

Bingöl Girişimci İş Adamları Derneği (BİGİAD) üyelerine &';kamu alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6111 sayılı kanun” hakkında seminer düzenledi

Bigiad`dan üyelerine seminer
19 MART 2011 CUMARTESİ 01:15
0
1950
0
AA aa

 

Büyük Bingöl Oteli'nde düzenlenen seminere BİGİAD Başkanı Medeni Arifoğlu, Vergi Dairesi Müdürü Abdulmenaf Taşçı, SGK İl Müdürü İbrahim Mehteroğlu ve BİGİAD üyesi iş adamları katıldı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan BİGİAD Başkanı Medeni Arifoğlu, “Kamuoyunda torba yasa olarak anılan kamu alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6111 sayılı kanun hakkında bilgilendirmek amacıyla bu semineri düzenledik. Konunun uzmanından bu bilgileri almak çok önemli. Umarım verimli bir toplantı olur. Seminere katılan iş adamlarımıza ve semineri verecek olan Bingöl Vergi Dairesi Müdürü Abdulmenaf Taşçı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü İbrahim Mehteroğlu'na teşekkür ediyorum” dedi.
İş adamlarına yeni yasa değişikliği hakkında bilgi veren Bingöl Vergi Dairesi Müdürü Abdulmenaf Taşçı, konuşmasında şunları söyledi: “Kamu alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6111 sayılı kanun, 25.02.2011tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yasanın özellikle esnaflar açısından önemli getirileri var, esnafın devletle barışmasının alt yapısını oluşturacak çok kapsamlı bir yasadır. 31 Aralık 2010 tarihine kadar beyan edilmesi gereken yıllık gelir ve kurumlar vergisi, katma değer vergisi, özel tüketim vergisi, gelir ve kurumlar vergisi stopajı, damga vergisi gibi beyana dayalı tüm vergiler ile 31 Aralık 2010 tarihinden önce tahakkuk eden yıllık harçlar, motorlu taşıtlar vergisi gibi alacakları kapsamaktadır. Ayrıca, matrah ve vergi artırımı uygulaması ile artırım yapılacak yıllar için vergi incelenmesi ve tarhiyata muhatap olmamak, stok beyanı yoluyla kayıtları düzeltme, kanun kapsamında hesaplanan birikmiş borçlara taksitle ve kredi kartı ile ödeme kolaylığı getirilmektedir.
6111 sayılı kanunla getirilen imkânlar nelerdir?
Birikmiş borçlar enflasyon oranında güncellenerek, faiz ve cezalar silinmekte ve belli bir plan dâhilinde ödeme kolaylığı getirilmektedir. Mükellef ile vergi idaresi arasındaki davaların sulh yoluyla çözümü yönünde düzenleme yapılmıştır. Davanın bulunduğu safhalara göre önemli indirimler yapılmaktadır. Yapılandırılan borçların taksit ile ödenmesi imkanı getirilmiştir.
Vergi dairelerine hangi borçlar için başvurulacaktır?
Vergi, resim, haç ve bunlara ilişkin cezalar ile gecikme faizi ve gecikme zammı alacakları. Vergi dairelerince takip edilen vergi dışındaki diğer amme alacakları, bazı idari para cezası alacakları için başvurulacaktır.
Başvurular nereye ve hangi sürede yapılacaktır?
Başvurular, borçluların bağlı oldukları vergi dairelerine, 2 Mayıs 2011 tarihi mesai saati bitimine kadar yapılacaktır.
Borçlar nasıl yapılandırılacaktır?
Kesinleşmiş vergi alacaklarının anapara tutarlarında herhangi bir indirim
yapılmayacaktır. Bu alacaklar enflasyon oranında (TEFE/ÜFE) güncellenmek suretiyle yeniden hesaplanacaktır.
6111 sayılı kanun kapsamında peşin ya da taksitle ödeme
Kanun kapsamında hesaplanan tutarlar borçlunun tercihine göre, Mayıs 2011 ayından başlamak üzere peşin veya taksitler halinde ödenebilecektir. Peşin ödemeler, ilk taksit ödeme süresinin son günü olan 31 Mayıs 2011 tarihine kadar yapılacaktır. Borçlular hesaplanan tutarları taksitle ödemek isterlerse başvuru sırasında 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden birini tercih edeceklerdir.”
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Yapılan Değişiklikler hakkında bilgi veren Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü İbrahim Mehteroğlu ise, “Kısmi süreli çalışanlardan ay içerisinde çalışmadıkları sürelere ilişkin isteğe bağlı sigortaya prim ödeyen sigortalıların bu sürelerinin 4(1)(a) kapsamında sigortalılık süresinden sayılması sağlanmıştır. Kurumun hatalı işlemlerinden kaynaklanan geri ödemelerde 3 ay içinde yapılacak ödemelerden faiz alınmıyorken, bu süre 24 aya çıkarılmıştır. 5510 sayılı kanunun yürürlüğe girmesinden önce hizmet akdi ile herhangi bir işverene tabi olmaksızın küçük el sanatlarıyla uğraşan ve anılan kanunun yürürlüğünden sonra da bunu devam ettiren kişiler, 2008 yılı için asgari ücretin yarısı üzerinden takip eden yıllarda artan miktarda prim ödeyerek 30 gün prim ödemiş gibi kabul ediliyorken, 5510 sayılı kanun öncesinden itibaren bu işleri yapma şartı kaldırılarak bu imkandan yararlanılması kapsamı genişletilmiştir. Buna göre hizmet akdi ile herhangi bir işverene tabi olmaksızın küçük el sanatlarıyla uğraşan isteğe bağlı kadın sigortalıların 2011 yılı için 18 gün üzerinden prim ödeyip 30 gün hizmetten yararlanma imkanı getirilmiştir. İzleyen yıllarda ödenecek prim ödeme gün sayısı birer gün artırılarak 30 güne çıkacaktır. 2022 sayılı Kanuna göre aylık bağlananlar hariç olmak üzere yeşil kart verilen kişilerden, hizmet akdiyle veya gelir vergisinden muaf esnaf ya da çiftçi olarak çalışanlar ile bunların bakmakla yükümlü oldukları kişilerin, genel sağlık sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden yararlanmaya hak kazanma tarihinden itibaren yeşil kartları askıya alınacak, söz konusu çalışmaların sona ermesinden sonra başvuru veya başka bir işleme gerek olmaksızın yeşil kartları aktif hale getirilecektir.   Şirket sahipleri artık BAĞ-KUR dan ayrılıp sigortalı olabiliyorlar. 3.5 yıl boyunca sigortalı göründükten sonra emekli olabilirler” diye konuştu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın