KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Bildiğiniz tüm dizel yakıtları unutun ...

Shell'in geliştirdiği sentetik yakıt bileşeni olan, gazdan sıvıya dönüştürülmüş teknolojiye sahip yeni dizel yakıtı, Türkiye pazarına sunuluyor...

Bildiğiniz tüm dizel yakıtları unutun ...
01 HAZİRAN 2009 PAZARTESİ 08:18
0
1254
0
AA aa
Yeni nesil dizel araçlar için üretilen yakıt olan ''Shell V-Power Diesel GTL'', içerdiği formülü ile sıradan dizellere göre daha temiz ve verimli bir yanma sağlıyor. Tortu birikmesinin önüne geçen yakıt, motoru sürekli temizleyerek ömrünü uzatıyor ve performansı artırıyor.

Düşük kükürtlü dizel segmentinde yer alan GTL teknolojili yakıt, 12 ülkeden sonra Türkiye'de de bu hafta içerisinde satışa sunulacak.

İngiltere Thornton'da bulunan Shell Teknoloji Merkezi'nde gerçekleştirilen yakıtın tanıtımında konuşan Shell & Turcas Petrol A.Ş. Pazarlama Müdürü Pınar Mavituna, Türkiye'nin Shell için önem arz eden 10 pazardan biri olduğunu belirterek, Shell'in 100. ürün lansmanını bu yakıtla Türkiye'de yapacaklarını söyledi.

Shell ve Turcas birleşmesinin ardından şirketin iyi bir performans gösterdiğine işaret eden Mavituna, ''2008 yılında akaryakıt pazarı yüzde 1 daralırken, biz yüzde 4 büyüme sağladık'' dedi.

GTL teknolojili ürünün bu hafta içerisinde bayilere tanıtımını yaparak dağıtımına başlayacaklarını bildiren Mavituna, yeni ürünle dizel kullanıcı Türk tüketicisine ikinci bir alternatif sunacaklarını kaydetti.

-''HER DAMLADAN EN FAZLASINI ALIN'' SLOGANI-

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Mavituna, GTL teknolojili ürünün aracı ilk alındığı performansına geri getirdiğini ifade ederek, ''Müşterilerimiz bu yakıtı sürekli kullanırlarsa araçlar ilk günkü performansına geri dönüyor. Bu yüzden ürünün sürekli kullanmasını öneriyoruz'' dedi.

Mavituna, ürünün fiyatının diğer dizel yakıtlara göre daha yukarıda olacağını, henüz fiyat belirlemesi ile ilgili çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

''Her damladan en fazlasını alın'' sloganı ile yola çıktıklarını ifade eden Mavituna, bu yakıtın en iyi, en verimli ve en temiz yakıt olduğunu söyledi.

Pınar Mavituna, Shell'in 14 ülkede teknoloji merkezi bulunduğunu ve şirketin 2008 yılında 1,4 milyar dolar Ar-Ge yatırımı yaptığını ifade etti.

-KATAR'DA GTL TESİSİ-

Shell Global Premium Gasoline-Benzin Pazarlama Müdürü Sydney Kimball da GTL teknolojili ürünü 2004 yılındaki Yunanistan olimpiyatlarında kullanılmak üzere geliştirdiklerini belirterek, ''2005'te Shell ilk dizel yarış arabasını geliştirmek üzere Audi ile teknik işbirliği yaptı. Haziran 2006'da Audi 210 TDI marka araba, Le Mans'ta tarihi bir zafere imza attı ve yarışı kazanan ilk dizel motorlu araba unvanını aldı. Bu sonuç 2007 ve 2008 yıllarında da tekrarlandı'' şeklinde konuştu.

V-Power Diesel'in tüm dünyada günlük 35 milyon litre tüketim rakamına ulaştığını belirten Kimball, ''2007-2008 yılında satışlar ufak da olsa düştü ama yakın zamanda bu satışlar daha da artacak. Yakıtın yıllık yüzde 6 büyümesi var'' diye konuştu.

Shell'in Malezya'da kurduğu günlük 14 bin 700 varil kapasite ile çalışan GTL fabrikasının 1993 yılında işletmeye sokulduğuna işaret eden Kimball, ''Dünyanın GTL merkezi olma iddiasında olan Katar'da da 2010 yılı sonlarına doğru bir GTL tesisinin işletmeye sokulması planlanıyor. Bu tesis dünya ölçeğinde günlük 140 bin varil üretimi ile Katar sınırları içinde uygulanan en büyük enerji projesi olma özelliğini taşıyor'' şeklinde konuştu.

Shell Teknoloji Müdürü Michael Grundy de GTL teknolojisi ile kullanılan aracın gücünün eski haline gelmeye başladığını ve kullanımdan hemen sonra güç kazanımı ortaya çıktığını ifade ederek, ''4 depo yakıt kullanımının ardından motordaki tortular tam anlamıyla temizleniyor'' dedi.

Grundy, fosil yakıtların ne zaman tükeneceğini kimsenin bilemeyeceğini, her gün yeni kaynaklar bulunduğunu belirterek, daha tasarruflu yakıtlar geliştirmeye çalıştıklarını kaydetti.

-GÜNDE 3,4 MİLYON VARİL PETROL ÜRETİMİ-

Shell Yakıtları Bilimcisi Johanne Smith de yakıt hakkında teknik bilgiler vererek Ar-Ge çalışmalarının yürütüldüğü laboratuvarları gezdirdi.

Verilen bilgiye göre, dünya üzerinde 47 binin üzerinde petrol istasyonu ağı ile her gün yaklaşık 20 milyon müşteriye servis veren Shell, günde 3,4 milyon varil petrol üretimi yapıyor.

Türkiye'de de 6,5 milyar dolar ciroyla dördüncü büyük uluslararası şirket konumunda bulunan Shell, yaklaşık 96 milyon liralık kurumlar vergisi ile Türkiye'nin en büyük 18. vergi mükellefi statüsünde yer alıyor. Shell ayrıca, Türkiye'de toplam yüzde 24'lük pazar payına sahip bulunuyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
17.08.2026
01:17
Yeşilay Bingöl bağımlılıkla mücadele için sahada
Yeşilay Bingöl bağımlılıkla mücadele için sahada
Yeşilay Bingöl Şubesi, bağımlılıkla mücadelede farkındalığı artırmak ve ihtiyaç duyan vatandaşları doğru desteğe yönlendirmek amacıyla pazar yeri, cadde ve kahvehanelerde bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.
17.08.2026
01:16
Atıl alan modern dil merkezine dönüştürüldü
Atıl alan modern dil merkezine dönüştürüldü
Zazaca ve Kürtçenin de aralarında bulunduğu farklı dillerde uluslararası geçerliliğe sahip sınavların yapılabileceği 30 bilgisayarlı Dil Laboratuvarı ve Yabancı Dil e-Sınav Merkezi hizmete açıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın