KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C

Bildik; 'Hizmet, eziyette dönüşmemeli!'

'Yol medeniyettir' şiarı ile başlanan yol çalışmalarında vatandaşlara eziyet verildiğini belirten İlçe Başkanı Bildik, hizmetin eziyete dönüşmemesi gerektiğini söyledi.

Bildik;
25 EYLÜL 2023 PAZARTESİ 09:56
3
1644
6
AA aa

Bingöl'ün Solhan İlçesi'nde yürütülen yol çalışmalarının bir türlü tamamlanmamasına tepkiler yükseliyor. Solhan D-300 Karayolu çalışmalarının çarşı merkezinde iki yıldır sürdüğünü belirtip gerekli hassasiyetin gösterilmediğinden yakınan Yeniden Refah Partisi Solhan İlçe Başkanı Abdullah Bildik, çalışmaların geç başlatılması ve ağır yürümesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

“8 kilometrelik yol ağı bir türlü bitirilemedi!”

“Ağustos 2018'de şehir geçişinde çalışmalara başlandı. Aradan geçen yıllar, yolun tamamlanmasına yetmedi” diyen Bildik; “Çin'de bulunan ve 167 km olup Dünyanın en uzun köprüsü olan Danyang-Kunshan Büyük Köprüsünün 2 yılda yapıldığı belirtiliyor. Türkiye ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise üçüncü en uzun tüneli olan Zigana Tüneli için 2017 yılında çalışmalara başlanmış, Mayıs 2023'te hizmete açılmış ve 14,4 km uzunluğundadır. Solhan şehir geçişi ise (giriş-çıkış) 8 km civarı ancak çalışmalar hala devam ediyor! Nisan ayında başlanan inşaat sezonu Solhan'da Temmuz-Ağustos aylarında başlıyor. Hizmet edilirken insanların çektikleri eziyet ise hesaplanmıyor.  Çalışmalarla birlikte eziyeti de yıllara yayılan yolun bir an önce bitirilip rahatlığa kavuşulması Solhanlılar olarak temennimizdir."

“Yol bitse de eziyet sürecek! Çünkü...”

Yolun daraltılıp orta refüjün genişletildiğini belirtip yaya geçişlerin de eziyete sebebiyet verdiğini söyleyen Bildik; “Tali yolların ana yola bağlantılarında kavşak olmamasını teknik ve yol güvenliği açısından mümkün görebiliriz ama bu tali yollardan geçen vatandaşların ana yolda karşıya geçememeleri onlar için eziyettir. Yaya geçişinin sağlanması için yapılan çitler yol görüşünü kapattığı için yaya geçişlerinde dahi ani yola çıkmalar kazaya sebebiyet verebilir. Muş'ta bu çitler daha düşük ve geçişler daha kısa aralıklı iken Solhan'da bu eziyetin sebebi nedir? Ayrıca iki kat yüksek çitlerin 2 kat yüksek maliyeti de oluyor. Hem maliyet olarak hem de cefa olarak devlete ve millete yüklenen bu yükün giderilmesi için vicdanlı yöneticilere seslenmek istiyoruz! Yazık etmeyin memlekete!" ifadelerini kullandı.

“İşler planlı ve programlı yapılmalı!”

Aradan bir yıl bile geçmeden tahrip olan kaldırımların yeniden onarılmasının yeni maliyet olarak devlete yansımasının bile kabul edilir olmadığını vurgulayan Bildik, şunları kaydetti: "Çarşı kavşağında geçen yıl yapılan bordür taşlarında sökülmeler görülmektedir. Kaldırım çalışmalarında güzel bir görüntü meydana geliyor ancak eski kaldırımlar da olduğu gibi yanda kalınca hem görüntü kirliliği oluşturuyor hem de yarın yapılacak ayrı bir çalışma ile yeni yapılar da zarar göre biliyor. Bir işin yapılması kadar planlı ve programlı yapılması da mühimdir. Yapılan tüm hayırlı ve faydalı çalışmalar için emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Eksikliklerin tamamlanması, aksaklıkların giderilmesi ve yeni inşa ve imarın da millet ve memleket faydasına olmasını da temenni ediyoruz."

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104107)
25 Eylül 2023 Pazartesi 22:16
Seçim yatırımları bunlar 3 senedir
Bitmiyor.tozdan ,kirden evimizin penceresini acamiyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104106)
25 Eylül 2023 Pazartesi 22:02
Bu hızla gidersek ohhooo... Belediyelerimiz iyiki varlar. Ya onlar olmasaydı yandaşlarımız, hemşehrilerimiz, bilmem daha kimlerimiz nasıl geçimeceklerdi. Bu çalışma olmasaydı ekonomimiz nasıl düzelecekti. Ya düzülenler pekii..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104091)
25 Eylül 2023 Pazartesi 16:02
Kim demiş yollar ve kaldırımlar sorunlu Allah'a şükür kaldırımımızda var yolumuzda. Allah'a şükür kaldırımları 365 gün aynı dükkan ve aynı kişi ve kişiler kullanıyor. Şükür yolları da kaldırımları da kullanıyorlar. Ya olmasaydı kim bu kadar kürsüyü kaldırımlara ve yollara koyacaktı, ki bunlar yetmiyormuş gibi birde tüpünü, arabasını, sebze kasasını, mobilyasını v.b. o.., b.., koyacaktı. iyi ki var. Şükür bu iş için sorumlular da var.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104090)
25 Eylül 2023 Pazartesi 15:32
Doğru konuşmak lazım
Bingöl Türkiye'de kalmış en geri il
Solhan da Türkiye'de kalmış en geri ilçe
Solhan da her taraf toz,yamalı yollar ,yamalı parkeler yazık bu milletin parasına
Solhan bingol arası karayolu 15 senedir halen bitmedi bitmeyecek
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104086)
25 Eylül 2023 Pazartesi 13:30
Solhan belediyesi kötü bir belediye kaldırımlar kahvahane ,Muş yolunda adam arabasını kaldırımın üstüne park ediyor
Yollar yamalı her taraf toz daha ne diyeyim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104083)
25 Eylül 2023 Pazartesi 10:11
işte geri kaldığımızın en iyi göstergesi. Halk Benim oğlumu işe al benim adamımı müdür yap çocuğuma maaş bağla diye BİREYSEL taleplerle milletvekiline gidersen sonuçlarına da katlanırsın. Tüm sorunlarınız bitti yolun iyi olmadığının yeni farkına vardınız. Memleketi düşünürseniz bu olmaz.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
27.04.2024
12:12
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Lokanta ve kafelerde satılan yiyecek-içeceklerle ilgili yeni KDV düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, lokanta ve kafelerde yüzde 8 KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV 20'ye yükseldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın