KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Bıldırcın ve üveyik av sezonu başlıyor

Bazencir: 'Üye avcılarımızdan, merkez av komisyonunun belirlediği talimatlar doğrultusunda belirlenen limitlerle avlanmaları konusunda hassasiyet bekliyorum.'

Bıldırcın ve üveyik av sezonu başlıyor
19 AĞUSTOS 2022 CUMA 19:13
8
3360
8
AA aa

4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun ilgili maddeleri doğrultusunda 1. Grup kuşlar (bıldırcın, üveyik) avı bölgemizde ve ilimizde 20 Ağustos 2022 Cumartesi günü, 2. Grup kuşlar (kum kekliği ve çil keklik) avı ise 15 Ekim 2022 tarihinde başlayacak.

Av sezonu başlangıcı öncesi açıklamada bulunan Bingöl Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Enver Bazencir, bıldırcın ve üveyik ile açılacak av sezonunun tüm ülke ve Bingöl'deki avcılara hayırlı olmasını diledi.

Bazencir, “Üye avcılarımızdan, merkez av komisyonunun belirlediği talimatlar doğrultusunda belirlenen limitlerle avlanmaları konusunda hassasiyet bekliyorum” diyerek temennisini de paylaştı.

AVCILARIN SORUNLARINA DİKAKT ÇEKTİ!

Ülkemizde olduğu gibi ildeki avcıların da sorunları olduğunu, bunlardan en önemlisinin de “yasal avlanma izni olan avcıları ava açık olan alanlarda köy sakinleri tarafından engellenmesi” olduğunu vurguladı.

Avcılarımızın yasal ve hukuki hakları olan avlanmalarına engel teşkil edecek tüm olumsuzluklara, yasal yollardan kulüp olarak gerekli işlem ve yazışmaları yapacaklarını ifade eden Bazencir: “Resmi ve haklı olan tüm avcı üyelerimizin yanındayız. Avcılarımızdan istirhamım böylesi engelleme hususlarında köylüyle veya engelleyen kişiyle tartışmaya girmesinler, mutlaka en yakın karakol ve yetkilileri arasınlar. Ava gittiklerinde ava açık alan olsa bile güvenlik bölgelerine girmesinler

Avcılarımızın av günlerinin daha güzel geçmesi için yetkilerimizden ve bölge idarecilerimizden yardımcı olmaları konusunda desteklerini bekliyorum. Özellikle köy muhtarlarımızın yasal avcılarımıza uygun üslupla, hoşgörüyle yaklaşmalarını temenni ediyorum. 2022-2023 av döneminde tüm avcılarımıza kasasız belasız bir sezon geçirmelerini diliyorum”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95024)
24 Ağustos 2022 Çarşamba 05:08
avcilik vahsettir, sporla alakasi yok. dogaya, cana, cani veren yaradana, ekolojinin dengesine, diger insanlarin huzuruna saygisizliktir. empati yoksunlugudur, kendi vahsi oldurme icgudusunu doyurmaktir. avcilik yasaklanmalidir. insanlarin tepkisi bosuna degil, umarim bu tepkiler daha da artar. sahsen ben gorsem her turlu tepkiyi veririm, gelip benim koyumde avlanani da kovarim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94972)
22 Ağustos 2022 Pazartesi 13:45
o zaman bizde avcıları avlayalım. cana kıymak spor sonuçta
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94947)
20 Ağustos 2022 Cumartesi 13:33
Öldürmek marifet mıdır? Bir de bunu spor diye adlandırııyorlar.Spor insanın kendi bedeni üzerinde yaptığı bir etkinliktir.Hayvanın hayatına kastetmek değil.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94943)
20 Ağustos 2022 Cumartesi 08:14
Yapmayın, yazıktır, günahdır.. insan canlıya kıymaz...nasıl kıydınız o kınalı kekliklere ....Böyle spormu olur....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94936)
19 Ağustos 2022 Cuma 23:58
Ne Avcı hakları mı?? Av mı???Cana kıyarken tanınan haklar mı ?? Allahım sen merhamet ver bu insanlara
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94934)
19 Ağustos 2022 Cuma 23:37
Avlanmasaniz olmaz mı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94931)
19 Ağustos 2022 Cuma 22:59
önce bu katliama dur deyin. makina kurup bıldırcını kökünü getiriyorlar ALLAHTAN korkun benim bildim bir kaç kişi bu gün 19.08.2022 öğleden sonra gitiler bu gece cihazı kuracaklar sabahada bıldırcın vuracaklar artik kismet 200. 300 tanemi allah bilir. önce bunların bi önune geçin sayın başkan. gerçi sende kuruyorsun. birakın bu lanet avcılığını ETÇİLER
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94930)
19 Ağustos 2022 Cuma 22:59
Avınız batsın. Avcılık bir spor değil katliamdır.
26.08.2026
02:43
Mahmut Ayas adaylığını açıkladı!
Mahmut Ayas adaylığını açıkladı!
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nda seçim süreci hareketlenirken, eski Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas, 'Beyaz Liste' ile yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Ayas, yeni dönemde yatırım, istihdam, girişimcilik ve üyelerin sorunlarına daha etkin çözüm üretme hedefiyle yola çıktıklarını belirtti.
26.08.2026
02:42
Aşağı Çarşı`da Hak Sahiplerine 15 Günlük Başvuru Süresi
Aşağı Çarşı'da Hak Sahiplerine 15 Günlük Başvuru Süresi
Bingöl Belediyesi, Eski Saray Caddesi'nde (Aşağı Çarşı) sürdürülen yol genişletme çalışmaları kapsamında proje güzergahında yer alan hak sahiplerini başvuruya çağırdı. İlan tarihinden itibaren 15 gün içinde Plan ve Proje Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi gerekiyor.
26.08.2026
02:41
KYK yurt başvuruları başladı: Son gün 29 Ağustos
KYK yurt başvuruları başladı: Son gün 29 Ağustos
2026-2027 eğitim öğretim dönemi için KYK yurt başvuruları başladı. İlk kez yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri, 29 Ağustos saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek.
26.08.2026
02:40
Motorinde Büyük İndirim
Motorinde Büyük İndirim
Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatında 27 Ağustos 2026 saat 00.01'den itibaren geçerli olmak üzere 4 TL indirim bekleniyor.
26.08.2026
02:38
YÖK Başkanı Özvar, bölge rektörleriyle Ahlat`ta buluştu
YÖK Başkanı Özvar, bölge rektörleriyle Ahlat'ta buluştu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında Ahlat'ta gerçekleştirilen bölge üniversiteleri toplantısına katıldı. Toplantıda akademik gelişimden bölgesel iş birliklerine kadar birçok konu ele alındı.
25.08.2026
03:06
Baraç`tan AK Parti milletvekillerine eleştiri:
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın