KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

Bildiri provokasyon içerikli

‘Muhammedi Devrimci Gençlik Hareketi’ imzasıyla ‘Katil Suud Yemen’den Defol’ başlığıyla dağıtılan bildirilerin yalan, yanlış bilgiler içerdiğini bildiren Bingöl Bilgi ve Düşünce Derneği: “tutarsız bilgi ihtiva etmekte olup maksadın algı operasyonu ve provokasyon olduğu açıkça görülmektedir” ifadelerine yer verdi.

Bildiri provokasyon içerikli
30 MART 2015 PAZARTESİ 03:47
0
2098
0
AA aa

 Konuyla ilgili dernekten yapılan yazılı basın açıklamasında: “Söz konusu bildiri Yemen'e Müdahaleyi ‘Yabancı Müdahale' olarak değerlendirirken, İran'ın Suriye ve Irak'taki varlığına ne olarak baktığını merak ediyoruz. Ayrıca bildiride Husi darbesini gözden kaçırma çabaları da açık bir tutarsızlıktır. Oysa biliyoruz ki Arap Baharı sürecinde 30 yıldır iktidarda olan Ali Abdullah Salih'in değişimiyle beraber bir geçiş süreci yaşanmaktaydı. Bu süreçte Yemen'de en güçlü muhalif parti olan İhvan hareketinin başını çektiği Islah Partisi giderek etkinliğini artırmaktaydı. Husi darbesi de bu ortamda gerçekleşti. Husiler Sana'yı ele geçirdiğinde ABD konsolosluğuna dokunmazken Islah Partisinin tüm bürolarını yakıp yıkmış, yöneticilerini de tutsak etmişti. Gelin görün ki birilerinin ‘İslam Devrimi' dediği Husi darbesi, ABD'ye dokunmazken ülkenin İslamcı partisinin bürolarını yakıp yıkmaktaydı. O dönem Arap Baharının en etkin hareketi olan İhvan ve onun çizgisi, Suudi krallarını da epey endişeye sevk ettiğini ve Yemen'de İhvanın tasfiyesi için Husilerin kral Abdullah'la işbirliği yaptığını biliyoruz. Söz konusu bildiri ümmetin selameti düşünülmüş bir kılıfta sunulurken, İran'ın bölgesel çıkarlarını gözeterek kaleme alındığı açıktır. Bildiride öne çıkan anti Amerikancı söylemde bir o kadar tutarsız ve ilkesiz bir söylemdir. Bugün biliyoruz ki İran, ABD'nin hava desteği ile Irak'ta operasyonlar yapmakta. Afganistan ve Irak'ın işgali ile ortaya çıkan ABD ve İran müttefikliği artık herkesin malumudur. Biz Bilgi ve Düşünce Derneği olarak Yemen'e yönelik Suud'un başını çektiği müdahalenin temelde Yemen halkının maslahatını değil, statükoyu koruma telaşını yansıttığının altını çizerken, bu müdahalenin zeminini hazırlayan ve sadece Yemen'le de sınırlı kalmayıp tüm bölgeyi tehdit eden İran yayılmacılığını görmezden gelen her yaklaşımda sorunlu buluyor, tüm İslam dünyasında olduğu gibi Yemen'de de halkın iradesini bastırmaya dönük tüm müdahaleleri reddediyoruz” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2025
22:22
Ormangören: `Erişilebilir yaşam haktır, lütuf değil!`
Ormangören: 'Erişilebilir yaşam haktır, lütuf değil!'
Engelliler Haftası sebebiyle beraberindeki heyetle Bingöl Altı Nokta Körler Derneği ve Engelliler Platformunu ziyaret eden DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, engellilerin sorunlarına dikkat çekip kamuya seslendi; 'Erişilebilir yaşam haktır, lütuf değil!'
19.05.2025
15:19
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gerçekleştirilen törenle kutlandı. Sporcuların hünerlerini coşkuyla sergilediği ve özel öğrencilerin halaylar çektiği kutlamalarda muharip uçakların geçişi ise heyecanı doruğa çıkardı.
19.05.2025
13:59
Arıların yarım kilo bal üretmek için gezdikleri çiçek sayısı inanılmaz
Arıların yarım kilo bal üretmek için gezdikleri çiçek sayısı inanılmaz
Nektar kesesi, başlarının yanında iki bitişik gözü ve başlarının üstünde üç tekil gözü bulunan bal arıları, 170 koku alıcısı sayesinde çiçeklerden bal üretiyor ve kendine has kokuları olan kolonilerini bulabiliyor. Yarım kilo bal için milyonlarca çiçek dolaşan arıların çıkardığı 'vız' sesinin nasıl oluştuğu ise şaşırtıcı!
19.05.2025
13:26
BİNHAD Türkiye finalinde…
BİNHAD Türkiye finalinde…
Bingöl Halk Oyunları Araştırma Spor Kulübü, THOF Kulüpler Arası Gurup Yarışmasında birincisi oldu. Ekip, Türkiye finalinde Bingöl'ü temsil edecek.
19.05.2025
13:04
Terör mağdurlarına yeni düzenleme! 9.619 TL maaş alabilecekler
Terör mağdurlarına yeni düzenleme! 9.619 TL maaş alabilecekler
SGK, terör mağdurlarına aylık bağlanmasında yaşanan sorunları çözmek amacıyla İçişleri Bakanlığı'na yazı gönderdi. Başvurular doğrudan dilekçe ile SGK'ya yapılabilecek ve terör mağdurları 9.619 TL'ye varan maaş alabilecek.
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın