KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ağustos 2025 Cumartesi
°C

Bilgi evrensel bir veridir

Bilginin evrensel bir veri olduğunu vurgulayan Çapak, “üniversiteler de evrensel bilginin yayılması ve faydalı olması için dışa açılmalıdırlar. Öncellikle kendilerine yakından başlayıp, mümkün olduğunca tüm dünyaya bilgilerini yaymalıdırlar” dedi.

Bilgi evrensel bir veridir
22 MAYIS 2017 PAZARTESİ 08:00
0
1735
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 17-19 Mayıs tarihlerinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Türkiye ve Irak'tan 30 üniversite rektörünün katıldığı “Üniversitelerin Üniversite-İşbirliğinden Beklentileri” sempozyumuna katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, Türkiye'deki üniversitelerin artık dünyanın diğer ülkelerindeki üniversitelerle yarışır hale geldiğini belirtti. Türkiye'deki üniversitelerin, komşu ülkeleriyle işbirliğinde ufuk açısı olduğunu vurgulayan Taşyapan, "özellikle komşu coğrafyalarda büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bu sıkıntılarda üniversitelerimiz ve üniversite çağındaki gençlerimiz de bilimsel araştırmalarda payını almaktadır. Özellikle bu dönemdeki yardımlaşmamız daha da büyük bir önem arz etmektedir" dedi.

“YABANCI ÖĞRENCİLERİN EN BÜYÜK PROBLEMİ DİL SORUNU”

Sempozyumun "Yabancı uyruklu öğrencilerin uyum sorunları ve çözüm önerileri" başlıklı oturumunda konuşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Çapak, farklı ülkelerden Türkiye'ye gelen öğrencilerin yaşadığı en büyük problemin dil sorunu olduğunu söyledi.

Çapak, yabancı öğrencilerin ilk başlarda uyum sorunu yaşayabildiğini, karşılaştıkları yerleşim, ekonomik ve diğer sorunların giderilmeye çalışıldığını ifade etti. Kredi Yurtlar Kurumu'nun (KYK) öğrenci kontenjanlarını arttırmaları yönünde çalışma yürütmesi gerektiğine dikkat çeken Çapak, “yabancı öğrencilerin uyum aşamasında yaşadığı dil sorununu çözmek için kurslar açılmalı. Yine bu konuda öğrenci danışmanlarının özverili bir çalışma yürütmeleri faydalı olacaktır. Bu gibi ufak sorunlara rağmen genel itibarıyla öğrencilerin Türkiye'den memnun ayrılması bizleri sevindiriyor" dedi.

“ÜNİVERSİTELER, ULUSLARARASILAŞMALIDIR”

Sempozyum sonrası değerlendirmelerde bulunan Çapak, üniversitelerin evrensel kurumlar olduğunu, ürettikleri bilginin yerellikten çıkıp uluslararası alanda yayılması gerektiğini ve uluslararası alanda çalışmalarıyla da ön plana çıkmalarının elzem olduğuna dikkat çekti.

Bilginin evrensel bir veri olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Çapak, “üniversiteler de evrensel bilginin yayılması ve faydalı olması için dışa açılmalıdırlar. Öncellikle kendilerine yakından başlayıp, mümkün olduğunca tüm dünyaya bilgilerini yaymalıdırlar. Bilimsel bilgi, tüm insanlığa ulaşmalıdır. Üniversiteler arasındaki işbirliği ile hem bilgi yayılır hem de kültürler yayılır” dedi. Çapak, Bingöl Üniversitesi olarak uluslararasılaşmaya doğru gittiklerini, şu anda özellikle lisansüstü alanda başka ülkelerden gelen 300'den fazla yabancı uyruklu öğrenciye sahip olduklarını söyledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.08.2025
03:48
Bingöl`de 7 yaşındaki çocuk termal havuzda boğuldu
Bingöl'de 7 yaşındaki çocuk termal havuzda boğuldu
Bingöl'de 7 yaşındaki çocuk, Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerindeki havuzda boğuldu. Otopsinin ardından cenazesi defnedilen çocuğun taziyesi, merkez Kültür Camii'nde kurulacak. Kamuoyu ihmaller zincirine dikkat çekerken, Bingöl Üniversitesi'nin nasıl bir savunma yapacağı merak konusu!
16.08.2025
03:47
Vatandaş 153`e bildiriyor, sorunlar çözülüyor
Vatandaş 153'e bildiriyor, sorunlar çözülüyor
153 Çağrı Hattı'na ulaşan bildirimler üzerine Bingöl Belediyesi ekipleri, kent genelindeki parklarda kapsamlı bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirdi.
16.08.2025
03:46
Cinayetten ceza almıştı! Yakalandı
Cinayetten ceza almıştı! Yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
16.08.2025
03:45
Bingöl`de cezaevi firarisi yakalandı
Bingöl'de cezaevi firarisi yakalandı
Bingöl'de 4 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevinden firar ettiği tespit edilen şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı.
16.08.2025
03:44
Bingöl`de 8 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 8 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 8 farklı noktada toplam 8 bin 332 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
16.08.2025
03:43
Uyuşturucu Operasyonu: Bin 695 şüpheli yakalandı
Uyuşturucu Operasyonu: Bin 695 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 2 haftada Bingöl dahil 73 ilde uyuşturucuya yönelik düzenlenen operasyonlarda Bin 695 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın