KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mart 2026 Çarşamba
°C

Bilimsel ve sosyal işbirliği protokolü imzalandı

Bingöl Üniversitesi ile üstün zekâlı ve yetenekli öğrencilerin bulunduğu Bingöl Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü (BİLSEM) arasında Bilimsel ve Sosyal İşbirliği Protokolü imzalandı. Aynı gün Karşıyaka Anadolu Lisesi ile yapılan protokole de imzalar atıldı.

Bilimsel ve sosyal işbirliği protokolü imzalandı
21 ŞUBAT 2017 SALI 21:23
0
2154
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi, Bingöl'de bulunan kurumlarla işbirliği protokolleri imzalamaya devam ediyor. Özellikle eğitim alanında yapılan protokollerle Bingöl'de eğitimin kalitesinin yükselmesine katkı sunan Bingöl Üniversitesi, iki protokole daha imza attı. Bingöl Üniversitesi ile BİLSEM ve Karşıyaka Anadolu Lisesi arasında yapılan Bilimsel Ve Sosyal İşbirliği Protokolünün imzaları,  Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak ve İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin tarafından atıldı.

Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü arasında Bilimsel ve Sosyal İşbirliği Protokolünde atılan imzaları değerlendiren Rektör Prof. Dr. Çapak, Üniversitenin Bingöl'e faydalı ve Bingöl'ün tamamına hitap eden bir kurum olması gerektiğine inandıklarını ifade etti. Bingöl'ün kalkınmasının üniversitenin öncülüğünde olması ve kurumlarla birlikte çalışması ile olacağını belirten Prof. Dr. Çapak, yapılan protokolden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ise son bir yılda Bingöl Üniversitesi ile yapılan protokollere dikkat çekerek; “Bingöl Üniversitesi ile birlikte yapacağımız her çalışma bizim için ve Bingöl için değerlidir. Buradaki amacımız, Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü'müzdeki üstün yetenekli öğrencilerimizin üniversite ile etkileşim içerisinde olmalarıdır. Bu, onlar için son derece önemli bir durum.  Bu protokolle öğrencilerimize; yaparak, yaşayarak ve eğlenerek;  bilimsel ve eleştirel düşünme, yaratıcı olma, yargılama, sorgulama, soru sorma, merak duyma ve sorun çözme gibi temel yaşam becerilerini kazandırmayı hedefliyoruz. Bu protokolün aynısını yine Üniversitemiz ile Karşıyaka Anadolu Lisesi arasında da imzaladık. Her iki birimimiz için de güzel oldu. Bingöl'ümüze de hayırlı olsun” diye düşüncelerini ifade etti. 

Daha önce Bingöl Üniversitesi ile TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi arasında Bilimsel ve Sosyal İşbirliği Protokolü imzalanmıştı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.03.2026
17:55
Bingöl`de Şehir Hayatı Tek Uygulamada Toplandı
Bingöl'de Şehir Hayatı Tek Uygulamada Toplandı
Bingöl'de geliştirilen 'Bingolde.com' mobil uygulaması, şehirdeki işletmelerden ilanlara kadar birçok hizmeti tek platformda buluşturarak vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırmayı hedefliyor.
17.03.2026
17:14
Bingöl`de Uzmandan Bayram Öncesi Diş Sağlığı Uyarısı
Bingöl'de Uzmandan Bayram Öncesi Diş Sağlığı Uyarısı
Bingöl'de Diş Hekimi Mehmet Şiyar Yalçın, Ramazan Bayramı'nda artan tatlı tüketiminin diş sağlığını olumsuz etkileyebileceğini belirterek, ağız hijyenine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
17.03.2026
02:17
Bingöl`de Kur`an Tilâvet Yarışması
Bingöl'de Kur'an Tilâvet Yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Geleneksel Kur'an Tilâvet Yarışması ve II. Kur'an Ziyafeti' programında öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun şekilde okuyarak hünerlerini sergiledi. Program sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
17.03.2026
02:16
Bingöl`de Halepçe Katliamı İçin Anma
Bingöl'de Halepçe Katliamı İçin Anma
Bingöl Demokratik Kurumlar Platformu, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümünde Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaparak yaşamını yitirenleri andı ve yaşananların insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğu vurgulayıp adalet çağrısında bulundu.
17.03.2026
02:15
Kava:
Kava: 'Halepçe, İnsanlık Vicdanında Silinmeyen Bir Yaradır'
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yaşananların insanlık tarihinin en büyük trajedilerinden biri olduğunu belirterek, 'Halepçe'yi unutmadık, unutmayacağız' dedi.
17.03.2026
02:14
Otomobil Duvara Çarptı: 2 Kişi Yaralandı
Otomobil Duvara Çarptı: 2 Kişi Yaralandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde sürücünün yayaya çarpmamak için yaptığı manevra sonucu kontrolden çıkan otomobil duvara çarptı. Kazada araçta bulunan 2 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın