KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2025 Cuma
°C

Bilinçli şekilde hareket etmeliyiz

Bingöl'de Geleceğin Mühendis ve Teknisyenlerini Yetiştiriyoruz Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. İl Müdürü Kadri Engin; Gençlerimizi teknolojiyle tanıştırırken, bilinçli bir şekilde hareket etmeye özen göstererek, fayda odaklı bir yöntem izlemeyi önemsiyoruz dedi.

Bilinçli şekilde hareket etmeliyiz
28 KASIM 2018 ÇARŞAMBA 20:10
1
1866
0
AA aa

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘Geleceğin Mühendis ve Teknisyenlerini Yetiştiriyoruz Projesi' tanıtım toplantısı, Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya, Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ramazan Solmaz, Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kasım Barman, STK temsilcileri ve okul müdürleri katıldı.

Burada bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Engin, “Değer odaklı eğitimin teminatı olarak, ilimizde bilgi toplumunun inşasında öncü bir kurum olmak vizyonu doğrultusunda çalışmalarına yön verme çabası içerisindedir. Bu doğrultuda yenilikler üretme ve bu yenilikleri başta öğrenciler olmak üzere, öğretmenlere, ailelere ve toplumun tüm kesimlerine ulaştırma gayreti içerisindedir. Ülkemizin içinde bulunduğu gelişme trendi ve Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde sanayiye dayalı kalkınma ve gelişme hedeflerinin gerçekleşebilmesi için, eğitimin modernizasyonu, kendini çağın gereklerine uydurabilmesi ve yenilenmesi bir gereklilik olarak ortaya çıkmaktadır. Bu doğrultuda, müdürlüğümüz çeşitli çalışmalar yürütmekte olup, “Geleceğin Mühendis ve Teknisyenlerini Yetiştiriyoruz” projesi de teknolojik yenilenmeye katkıda bulunacak bir içerik taşımaktadır. Gençlerimizi teknolojiyle tanıştırırken, bilinçli bir şekilde hareket etmeye özen göstererek, fayda odaklı bir yöntem izlemeyi önemsiyoruz. Çocuklarımızın; ne eksik ne fazla, gerektiği kadar ve yaşlarına uygun bir şekilde teknolojik aygıt ve içeriklerle zaman geçirmeleri pedagojik eğitim yaklaşımı açısından son derece önemlidir. Teknolojinin bağımlısı haline gelmemeleri ve teknolojiyi işlerine yaradığı kadar kullanmaları gerekmektedir” diye konuştu.

Projenin hedef guruplarının, STEM alanında eğitim gören yetenekli ilköğretim öğrencileri, MTAL öğrencileri, STEM alanında eğitim gören öğretmen ve merkez ilçeye bağlı 50 okul olacağı belirtildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2025
18:17
Türkiye Denizcilik zirvesinde Bakanlıktan Onur Ödülü
Türkiye Denizcilik zirvesinde Bakanlıktan Onur Ödülü
Türkiye denizcilik sektöründe önemli katkıları bulunan armatör ve tersaneci Cengiz Kaptanoğlu, 'Denizcilik Sektörünün Duayeni' ödülüne layık görüldü. Kaptanoğlu ödülü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun elinden aldı.
03.07.2025
17:54
En düşük SSK ve Bağ-Kur maaşı belli oldu
En düşük SSK ve Bağ-Kur maaşı belli oldu
Temmuz 2025'te uygulanacak en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı açıklandı. Bu rakam, kök maaşı yüzde 16,67 zamlandığında 16 bin 881 TL'nin altında kalan 4 milyon 11 bin emekliyi kapsıyor.
03.07.2025
17:50
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde şüphe üzerine durdurulup üst araması yapılan şahsın üzerinden ruhsatsız silah ele geçirildi.
03.07.2025
17:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan 8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan 8 milyon TL'lik yardım
Yıldız: 'Yardım, toplumsal eşitsizlikleri azaltmaya ve insan haklarını korumaya yardımcı olur. İyilik yapmak, mutluluğu artırmanın yanı sıra bireylerin depresif duygularını ve anksiyetelerini de azaltmaktadır.'
03.07.2025
17:14
ÖTV arttı zam geldi! Hangi ürünlerin fiyatı artacak
ÖTV arttı zam geldi! Hangi ürünlerin fiyatı artacak
Bugün açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamıyla birlikte ÖTV yani Özel Tüketim Vergisi de otomatik olarak güncellendi. İlk 6 aylık Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) doğrultusunda yapılan otomatik artış oranı yüzde 15,71 olarak belirlendi. Peki hangi ürünlere ne kadar zam geldi? İşte detaylar...
03.07.2025
14:58
Yedisu`da altyapı çalışmaları
Yedisu'da altyapı çalışmaları
Bingöl'ün Yedisu Kaymakamlığınca başlatılan alt ve üstyapı çalışmaları devam ediyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın