KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Bilişim teknolojileri alanında seminer düzenlendi

Avrupa Birliği (AB) Hibe Programları kapsamında Bingöl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ‘Bilişim Teknolojileri Alanında Uzman Personel Yetiştirilmesi’ Projesi dahilinde matbaacılık, fotoğrafçılık ve web programcılığı alanlarındaki yenilikleri tanıtmak amacıyla seminerler düzenledi.

Bilişim teknolojileri alanında seminer düzenlendi
20 EKİM 2011 PERŞEMBE 20:40
0
2593
0
AA aa

Bingöl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü'nün AB Hibe Programları kapsamında yürüttüğü ‘Bilişim Teknolojileri Alanında Uzman Personel Yetiştirilmesi' projesi çerçevesinde seminerler gerçekleştirildi.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda saat 10.00'da gerçekleştirilen seminere Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Altun, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Berdibek, İl Dernekler Müdürü Muhittin Çelik, Bingöl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Adbulselam Begiç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Begiç, programın amacını açıkladı ve proje hakkında bilgiler verdi.
Proje ile Bingöl İş-Kur İl Müdürlüğü'nde kayıtlı 60 işsiz gence bilişim teknolojileri eğitiminin verildiğini belirten Okul Müdürü Begiç, “Proje 22 Kasın 2010 tarihinde başladı ve proje ortağı Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'dır. Projeye talep fazla olduğundan 18-29 yaş arası gençler sınavla belirlendi. Mart 2011 tarihinden bu yana 2 bin 500 saat eğitim verildi. Eğitim Photo Shop, Wep Programcılığı, Corel Draw ve Auto Cat alanlarından oluştu. Eğitimlerimiz 15'er kişilik 4 grup halinde verilirken, eğitim sonunda kursiyerlerimize staj yaptırıldı. Kursiyerler kurs boyunca günlük 8 Avro ücret alırlarken, staj boyunca sigortaları yatırıldı” dedi.

Okul Müdürü Begiç'in konuşmasının akabinde Proje Koordinatörü Kaya Öztürk, bilgilendirme yaptı.
Projenin içeriği amacı hakkında teknik bilgiler veren Öztürk, “Bilişim Teknolojileri Alanında Uzman Personel Yetiştirilmesi” projesi Avrupa Birliği tarafından 231bin Euro ile desteklendi. Projemizin bir ayağını ilimizdeki 60 genç beyinin bilişim teknolojileri alanında eğitilmesi oluştururken, bir ayağını da ilimizde Matbaa, Fotoğrafçılık ve Reklamcılık sektöründe faaliyet gösteren KOBİlerimize kendi alanlarında yenilikleri ve iş imkânlarını tanıtmak oluşturmaktadır. İşte burada toplanmamızın temel amacı da budur. Biz eğitimciler olarak üzerimize düşen kısmı Ekim ayı itibarı ile başarıyla tamamladık ve 60 genç beyine Photo Shop, Wep Programcılığı, Corel Draw ve Auto Cat eğitimleri verdik, şimdi sıra sizlerdedir. Sektördeki yenilikleri fark eden ve girişimcilik ruhuna sahip KOBİler olarak sizin göreviniz bizim yetiştirip tüm donanımları ile sizin hizmetinize sunduğumuz bu gençleri en iyi pozisyonlarda kullanarak hem kendinize hem de ilimiz ekonomisine fayda sağlamanızdır” dedi.
Piyasalar ve insanlar son 5 yılda görülmemiş ölçüde küreselleştiğine dikkat çeken Öztürk, “Bu sonucu sosyal ağlar, kablosuz internet bağlantıları, ucuz ve akıllı cep telefonları, bulut bileşim uygulamaları yaratmıştır. İnsanlar arasında bugüne kadar yaşanmamış olan bu sıkı bağlar, insanların değer yargılarını ve davranışlarını daha önemli ve kritik hale getirmiştir. İnsanların bu Karşılıklı-bağımlılık ilişkilerindeki sıklaşma ve derinleşme ister istemez küçük ve orta ölçekli işyerlerini de ilgilendirmektedir. Bugün küçük ve orta ölçekli işyerleri, uluslararası ölçekte iş yapan firmalar gibi, üründe, satın almada, satışta, pazarda ve alan hâkimiyetinde kalite yaratma zorundadır. Kalite yaratmak için ne yapmalıyız? İşte bizim bu seminerde yanıt arayacağımız temel soru da budur. Günümüz dünyasında "Önemli olan ne iş yaptığınız değil, sizin hangi konuda iyi olduğunuzdur. Buna çok az işletme yanıt verebilmektedir. Çünkü sormayı akıl eden az olmuştur. Buna karşılık hizmet işindeki hemen herkes kendini bir kutuya hapsetmiştir. Bu kutu zihinsel modeldir, bu zihinsel model kısmen o sektördeki standart işleyiş şeklini yansıtır. Bu durumda 'hangi konuda iyiyiz?' sorusunun yanıtı şaşmaz biçimde 'biz fotoğrafçılıkta, kafe işletmeciliği ve her neyse, onda iyiyiz olmaktadır. Aslına bakıldığında gelişme fırsatlarımız çoğunlukla mevcut sektör tanımınızın sınırlarının ötesindedir. Aslında, bu sınırlar içinde mücadele etmek, özellikle de olgun erişmiş, alt yapısı oluşturulmuş sektörlerde çok fazla emek ve para heba etmemize yol açabilir. Sizin için en iyi fırsat şu soruya vereceğiniz yanıtta saklıdır: Biz nerede en iyiyiz?
Pazarlamanızı planlarken yalnızca işi düşünmeyin. Becerilerinizi de düşünün. Kendinize alan yaratmak için alternatif sektörlere bakın, sektörünüz içindeki stratejik gruplara bakın, tamamlayıcı ürün ve hizmet tekliflerine bakın ve böylelikle kendinize öncelikle yol haritası çıkarın. Unutmayın ki siz ilimizde Fotoğrafçılık, Matbaa ve Reklam sektöründe hizmet veren kobiler küreselleşen ve bilişim teknolojilerine hızla açılan dünyada el değmemiş ama alt yapısı hazırlanmış nadir yerlerden birinde hizmet sumaktasınız. Siz Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerini buraya davet etmemizdeki amaç ise İlimizde Matbaa ve reklamcılık sektöründeki kobilerle sık sık iş yapan, onlardan hizmet alan kurumlardan olmanızdır. Siz sosyal statünüz gereği, doğal olarak halkı bilinçlendirmek için ilimizdeki reklam ve matbaa firmalarının kapılarını sık sık çalmaktasınız. Hatta bazı zamanlarda bazı hizmetlerinizi il dışından sağlamak zorunda kalmaktasınız, bu hem sizin için önemli maddi kayıplara yol açmakta; hem de istediğiniz işleri yaptırmanız uzun zaman kayıplarına mal olmaktadır. Bizim bu noktada sizden isteğimiz şudur ki sizler burada bulunan kobilerimizi biraz sıkıştırın onlardan yeni şeyler isteyin ve onlara maddi açıdan destek sunun ki onlarda kendilerini geliştirme zorunluluğu uyansın. İşte sizin bu ekonomik desteğiniz ve bizim yetiştirdiğimiz iş gücü sayesinde ilimizde bu alanda faaliyet gösteren kobiler kalkınacak bu sayede ilimizin refah düzeyi yükselecektir” şeklinde konuştu.

Program, Bitlis Eren Üniversitesi Araştırma Görevlisi Zafer Cömert, sektörde yaşanan gelişmelerle ilgili bir seminer verdi.

Program bugün Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda 10.00-12.00 saatleri arasında verilecek seminerle devam edecek.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın