KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2025 Salı
°C

BİM'den sahte ürün açıklaması

BİM Birleşik Mağazalar A.Ş., şirket bünyesinde satılan Apple aksesuarlarının 'taklit' olduğu iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. BİM'den yapılan açıklamada, bahsi geçen ürünlerin ithalatçı firma tarafından verilen, ürünlerin orijinal olduğu bilgisi ve güvencesi ile satışa sunulduğu belirtildi.

BİM`den sahte ürün açıklaması
02 EYLÜL 2018 PAZAR 22:24
0
1780
0
AA aa

Haberlere bugün konu olan ihtarnamenin Apple tarafından şirkete gönderilmesinin ardından ileri sürülen iddialarla ilgili araştırma başlatıldığını kaydeden BİM tarafından yapılan açıklamada bu süreçte 'iyi niyetli' bir yaklaşımla ürünlerin satıştan çekildiği bilgisi de paylaşıldı.

BİM açıklamasında, savcılık tarafından atanan bilirkişinin ürünleri incelediği, söz konusu ürünlerin marka ve ürün kullanımı kapsamında bire bir aynı ve orijinal oldukları sonucuna vardığı belirtildi.

BİM tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

'AÇIKLAMA YAPMA ZORUNLULUĞU DOĞDU'

Bazı yayın kuruluşlarında BİM'de satılan Apple aksesuarlarının sahte olduğuna ilişkin yer alan haberlerin ardından kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bir açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

'İYİ NİYETLİ BİR YAKLAŞIMLA ÜRÜNLER SATIŞTAN ÇEKİLDİ'

Habere konu ürünler, ithalatçı firma tarafından verilen, ürünlerin orijinal olduğu bilgisi ve güvencesi ile satışa sunulmuştur. Fikri ve sınaî hakların korunması bilincine sahip olan BİM faaliyetlerini her zaman yasalar, ticari etik kurallar ve dürüstlük çerçevesi içinde yürütmektedir. Nitekim Apple şirketi tarafından gönderilen ihtarname ardından, ileri sürülen iddialar için şirketimiz tarafından araştırma başlatılmış ve iyi niyetli bir yaklaşımla bu ürünler satıştan çekilmiştir.

'ÜRÜNLER BİREBİR AYNI VE ORJİNAL'

Daha sonra Apple tarafından ithalatçı firma aleyhine suç duyurusunda bulunulması üzerine, Savcılık tarafından atanan bilirkişi ürünleri incelemiş ve 10.05.2018 tarihli rapor ile söz konusu ürünlerin marka ve ürün kullanımı kapsamında birebir aynı ve orijinal oldukları sonucuna varılmıştır. 29.05.2018 tarihinde ithalatçı firma yetkilisi hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiş, Apple tarafından savcılık kararına yapılan itiraz işleminin de reddi üzerine, söz konusu takipsizlik kararı kesinleşmiştir.

Yukarıda aktardığımız süreçten de görüldüğü gibi BİM Mağazaları'nda satışa sunulan ve tamamen iyi niyetli bir yaklaşım çerçevesinde satıştan kaldırılan ürünlerin orijinal olduğu savcılık kararı ile sabittir. Bu hukuksal ve etik duruma rağmen basına servis edilen ihtarname ile tek taraflı bir iddiaya dayanarak, ürünlerin taklit olduğu konusunda kesin hüküm varmış gibi gerçeğe aykırı haber yapılmıştır. Bu yaklaşım hukuk ve etik ilkeler ile bağdaşmamaktadır.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2025
14:59
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, 81 ildeki müdürlüklere 'acil' ibareli bir yazı gönderdi. Şap hastalığında yaşanan artış nedeniyle, ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılması talimatı verildi.
01.07.2025
13:10
Bingöl Basın Konseyi`nden karikatür tepkisi!
Bingöl Basın Konseyi'nden karikatür tepkisi!
Açıklamada; 'İnançlara hakaret eden, toplumsal barışı zedeleyen ve vicdanları yaralayan bu tarz yayınları en güçlü şekilde kınıyor, hem hukuki hem ahlaki sorumluluğun takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz' vurgusunun altı çizildi.
01.07.2025
11:28
Bingöl`de aranan suç makinesi yakalandı
Bingöl'de aranan suç makinesi yakalandı
Polislerin şok baskınıyla çembere alınan şahıs kıskıvrak yalandı. Şahıs, işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
01.07.2025
11:18
Türkiye yanarken Bingöl`de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye yanarken Bingöl'de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye'nin birçok ili sıcaktan kavrulurken 1940 rakımlı Karlıova'da kış yeniden geldi. Soğuklar nedeniyle ilçedeki kahvehaneler sobaları tekrar kurup yakmaya başladı.
01.07.2025
11:08
Bingöl`de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de silah kaçakçılığı yaptığı belirlenen 2 kişi yakalandı.
01.07.2025
11:02
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 5 bin 990 kök kenevir ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın