KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Mart 2026 Pazar
°C

Bin 120 kişi dolaşım sisteminden öldü

TÜİK verilerine göre, Türkiye’de en fazla ölümler dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklanıyor. 2014 yılı içerisinde ülke genelinde, 151 Bin 696 kişi dolaşım sistemi hastalıklardan dolayı hayatını kaybederken, Bingöl’de Bin 120 kişi aynı hastalıktan öldü.

Bin 120 kişi dolaşım sisteminden öldü
30 MART 2015 PAZARTESİ 22:38
0
1419
0
AA aa

 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü 2014 yılına ait ölüm istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, 2013 yılındaki ilk üç hastalık grubunun sıralaması, 2014 yılında da değişmedi. Yıl içerisinde 151 Bin 696 kişi dolaşım sistemi hastalıklarından dolayı hayatını kaybetti.

DOLAŞIM SİSTEMİNDEN KAYNAKLI ÖLÜMLER ARTTI

Ölüm vakalarının 2013 yılında yüzde 39,6'sını, 2014 yılında ise yüzde 40,4'ünü dolaşım sistemi hastalıkları oluşturdu. Dolaşım sistemi kaynaklı ölümlerin yüzde 39,6'sını iskemik kalp hastalığı oluştururken, dolaşım sistemi hastalıkları nedeniyle gerçekleşen ölümlerin 2014 yılında yüzde 39,6'sı iskemik kalp hastalığından, yüzde 24,7'si ise serebro-vasküler hastalıktan kaynaklandı.

75 BİN KİŞİ TÜMÖR HASTALIKLARDAN ÖLDÜ

Kötü huylu tümör nedeniyle gerçekleşen ölümlerin toplam ölüm içindeki sayısı 2013 yılında 74 bin 906 olurken, 2014 yılında 75 bin 993 olarak tespit edildi. 2014 yılında ölümlerin yüzde 31,1'i, 2013 yılında ise yüzde 31,3'ü gırtlak ve soluk borusu/bronş/akciğerin kötü huylu tümöründen kaynaklandı.

Ölüm nedeni istatistikleri yaş gruplarına göre incelendiğinde; 2014 yılında dolaşım sistemi hastalıklarının en çok 75-84 yaş grubunda, iyi huylu ve kötü huylu tümörlerin ise en fazla 65-74 yaş grubunda görüldüğü tespit edildi.

Ölüm nedenleri daimi ikametgaha göre incelendiğinde ise, dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklı ölümlerin oranının en yüksek olduğu ilk beş il Denizli, Kırklareli, Yozgat, Samsun ve Artvin olarak sıralandı. Ayrıca; iyi huylu ve kötü huylu tümörler nedeniyle gerçekleşen ölümlerin oranının en yüksek olduğu ilk beş il ise, sırasıyla Edirne, Kocaeli, İstanbul, İzmir ve Ankara olarak belirlendi.

TRB1 BÖLGESİNDEKİ DURUM

Verilere göre, TRB1 bölgesinde bulunan Malatya'da Bin 648; Elazığı'da Bin 120; Bingöl'de 348; Tunceli'de ise 231 ölüm, dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.03.2026
01:37
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Nükleer Tıp Merkezi'nin yapım işinin Sağlık Bakanlığı yatırım programına alındığını açıkladı. Yeni merkezle birlikte kanser hastalıklarında erken teşhis ve tedavi imkânlarının ilde sunulması hedefleniyor.
20.03.2026
01:36
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı verildi. Cuma ve cumartesi için yağmur uyarısı yapılırken, Pazar itibariyle karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi.
20.03.2026
01:34
Bingöl`de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma töreni, Bingöl Valisi Cahit Çelik'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
20.03.2026
01:32
Bingöl`de Uzmandan Bayram Uyarısı:
Bingöl'de Uzmandan Bayram Uyarısı: '3 öğün düzenine mutlaka dönülmeli'
Bingöl'de Diyetisyen Zeynep Balun Taşkesen, Ramazan Bayramı nedeniyle yaptığı uyarıda, bir ay boyunca dinlenen metabolizmanın ani ve yoğun besin tüketimiyle zorlanabileceğini belirterek, vatandaşların 3 öğün düzenine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
20.03.2026
01:31
ÖTV`siz araçları hangi emekliler alabilecek?
ÖTV'siz araçları hangi emekliler alabilecek?
Emekliye ÖTV'siz araç satışında son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaşın radarında. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi, özellikle Bağ-Kur emeklisi esnaf ve çiftçiler için tarihi bir vergi muafiyeti öngörüyor.
20.03.2026
01:30
SGK`dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
SGK'dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine ilişkin sanal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yaptı ve vatandaşların bu tür mesajlardaki bağlantılara kesinlikle tıklamaması gerektiğin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın