KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Aralık 2025 Perşembe
°C

Bin 60 kişi sigaraya 'elveda' dedi

Sağlık Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu ‘Sigara Bırakma Projesi’ kapsamında dağıtılan bedava ilaç sayesinde Bingöl’de bin 60 kişi sigaraya elveda dediler.

Bin 60 kişi sigaraya `elveda` dedi
23 EKİM 2011 PAZAR 20:42
0
2116
0
AA aa

Sağlık Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu ‘Sigara Bırakma Projesi' kapsamında Türkiye genelinde 310 bin adet bedava ilaç dağıtıldı. Bu proje geçen hafta itibari ile sona erdi. Dağıtılan bedava ilaç sayesinde binlerce kişi sigarayı bıraktı.

İnsanları hem sağlık hem de maddi yönden zarara uğratan sigara ile baş edemeyenler çareyi sigarayı bırakma poliniklerinde arıyorlar.

Bingöl Devlet Hastanesi KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) bünyesinde sigara bıraktırma polinikliği açıldı.

Sigarayı bıraktırma polinikliği, Sağlık Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu ‘Sigara Bırakma Projesi' kapsamında dağıtılan bedava ilaç sayesinde Bingöl'de bin 60 kişiyi tedavi ettirerek, sigarayı bırakmalarına sebep oldular.

Konuyla ilgili görüştüğümüz sigara bıraktırma polinikliği doktorlarından Dr. Leyla Erik, proje kapsamında dağıtılan ilaçlar sayesinde sigarayı bırakanların olduğunu ifade ederek, “Her hastaya 3 kutu ilaç veriyorduk. İlk kutuda sigarayı bırakanlar çoğunlukta oluyordu. Bu proje geçen hafta bitmesine rağmen hala sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlar bu ilaçtan istiyorlar. İlaç bedava olduğu için vatandaşın tedavi olma isteği cazibe haline geliyor. İnşallah Sağlık Bakanlığımız bu projeyi tekrar başlatır. İnsanlar da gelip tedavi olup, sigaradan kurtulurlar. Şu anda polinikliğimizde hastanın sigarayı bırakma hususunda kesin karar vermesi takdirinde psikoterapi yapıyoruz. Ancak ücretsiz ilaç veremiyoruz. Vatandaş, ilacı eczaneden ücret vererek temin edebilir. Psikoterapi tedavisi ile hastalara sigarayı kesin bırakma hususunda karar almaları için yardımcı oluyoruz. Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımız polinikliğimize başvurabilirler” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.12.2025
14:58
Bingöl`den gidenler dikkat! Gürcistan`dan yeni şartlar!
Bingöl'den gidenler dikkat! Gürcistan'dan yeni şartlar!
Yeni yılla birlikte, ülkeye yapılacak tüm ziyaretlerde seyahat ve sağlık sigortası zorunlu hale gelecek. Belgeyi sunamayanlar, günübirlik giriş yapmak istese dahi ülkeye alınmayacak.
03.12.2025
14:18
'Ek Ödeme Adaletsizliği Çalışma Barışını Bozuyor'
'Tüm kamu görevlileri düzenlemeden eşit şekilde yararlanmalıdır' diyen Büro Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Budunoğlu: 'Herhangi bir meslek grubuna verilen mali ve özlük haklarına karşı değiliz. Ancak verilen hakların kamu içerisinde eşitliği bozmaması, ayrıştırmaya yol açmaması ve çalışma barışını zedelememesi gerekir,' dedi.
03.12.2025
14:10
'Tabela Dernekleri Sivil Toplumun İtibarını Zedeliyor'
Bingöl Engelliler Platformu Başkanı Mücahid Korkutata: 'Engelli bireyler üzerinden menfaat sağlanmasına asla izin vermeyeceğiz. Hukuki çerçeve net, beklenti açık: Şeffaf, hesap verebilir ve topluma dokunan STK'lar güçlendirilmeli'
03.12.2025
13:57
Rektör Çelik, Dünya Engelliler Günü`nde Öğrencilerle Buluştu
Rektör Çelik, Dünya Engelliler Günü'nde Öğrencilerle Buluştu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik; 'Üniversite olarak kapsayıcı bir eğitim anlayışını benimsiyoruz. Öğrencilerimizin beklentilerini dinlemek ve ihtiyaçlarını yakından takip etmek bizim için büyük önem taşıyor' dedi.
03.12.2025
13:42
Lider 12 Bingölspor, kritik Niğde sınavına kilitlendi
Lider 12 Bingölspor, kritik Niğde sınavına kilitlendi
Son dönemlerde yaşanan talihsizliklere rağmen kadrosunu hızla toparlayarak liderliğini koruyan 12Bingölspor, puan farkının 9'a çıkmasının getirdiği moralle Niğde Belediyespor maçına hazırlanıyor. Yeni transferleriyle güçlenen ekip, kritik 90 dakikada taraftarı önünde büyük avantajı perçinlemeyi hedefliyor.
02.12.2025
15:17
Tüz: `Engelliler kutlama değil, köklü çözüm bekliyor`
Tüz: 'Engelliler kutlama değil, köklü çözüm bekliyor'
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Bingöl Memur-Sen Temsilcisi Bahattin Tüz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde yaptığı açıklamada engelli bireylerin yıllardır çözüme kavuşturulmayan sorunlarına dikkat çekerek hükümete ve karar vericilere 'kapsamlı reform' çağrısı yaptı. 'Bugün kutlama değil, haklarımızı haykırma günüdür' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın