KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

Bin 708 kişi psikolojik danışmanlık

Kişisel Gelişim Uzmanı H. Gönül Tuna Gende, 2013 yılı içerisinde bin 708 kişinin psikolojik danışmanlığa müracaat ederek yardım talebinde bulunduğunu söyledi.

Bin 708 kişi psikolojik danışmanlık
15 OCAK 2014 ÇARŞAMBA 11:04
0
1773
0
AA aa

Kişisel Gelişim Uzmanı Gende, Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Kültür Merkezi bünyesinde faaliyet yürüten Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nin işlevi ve çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

Gende, 2013 yılı çalışma takvimi içerisinde Psikolojik Danışmanlık Merkezi'ne şahsen gelerek hizmet alan bin 42'si kadın, 280 aile, 137 çocuk, 149 genç olmak üzere toplam bin 708 kişinin Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nden hizmet aldığını açıkladı.

Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nin randevu sitemi ile çalıştığını belirten Gende, hizmetlerin ücretsiz olarak verildiğini ifade ederek: “Bingöl'ümüz için umutluyum. Gün geçtikçe hizmet alan portföyümüz giderek artıyor. İnsanımız sorunların altından tek başına ezilip bunalıma girmek yerine, bir uzman desteği almayı tercih ediyor. Üniversitemizin büyümesiyle artan üniversite gençlerimizin kişisel gelişim eğitimleri ve danışmanlık hizmetlerine olan itibarını da büyüttü. Artık hizmetlerimiz sadece Bingöl ile sınırlı değil, bizden destek alarak memnun kalan danışanlarımızın takdiri ile civar il ve ilçelerden de talep almaya, hizmet vermeye başladık. Bu da bize ne kadar doğru bir yolda ilerlediğimizi bir kere daha gösterdi. Sorunun çözümünün bireysel danışmanlığın yanında eğitim ve uygulama eksikliğinin giderilmesiyle daha kalıcı olacağı inancıyla; Aile içi iletişim, Anne, baba, çocuk iletişimi, ergen sorunları ve çözüm yolları, başarı ve motivasyon, iletişimde en büyük etken olan Beden dili eğimleri ve Anadolu Psikolojisi yaklaşımı ile değerli hemşerilerimizin yoğun katılımı neticesinde başarıyla yapıldı” dedi.

Gende: “Biz Avrupalı değiliz. Anadolu'nun cefakâr, vefakâr ve çilekeş insanlarıyız. Avrupa'da neşet etmiş psikolojik yaklaşımlar bizim insanlarımızın sorunlarına çözüm üretmek için yetersiz kalıyor. Bize bizden bizim halimizden anlayan, damdan düşmüş psikolojik yaklaşımlar lazım. İşte bu yaklaşımlarla gönül yaralarınızı sarmak için buradayız. Yaptığımız eğitimlerde bizi yalnız bırakmayan başta Bingöllü hemşerilerimize, bize destekleriyle onur veren Belediye Başkanımız Sayın Serdar Atalay'a, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne, İl Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu ekibine, Kadın Dayanışma Dernekleri'ne, Bahar Derneği Gönüllüleri'ne, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza ve AB projesi eğitimleri yapan Kayra Danışmanlık Merkezi'ne şükranlarımızı sunuyorum'' şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
18:02
Bingöl Bal Üreticileri Birliği`nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliğinin ilk seçimli genel kurulunda Bilal Salcı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Salcı, birliğin ilk icraatlarından birinin Bingöl Balı'nın fiyatını açıklamak olacağını belirterek üreticilerin emeğinin karşılığını alması için çalışacaklarını söyledi.
19.10.2026
16:51
‘Deyirê Zazakî Avni Polat` TRT Kurdi ekranlarında
'Deyirê Zazakî Avni Polat' TRT Kurdi ekranlarında
Bingöllü ses sanatçısı Avni Polat'ın hazırlayıp sunduğu 'Deyirê Zazakî Avni Polat', yeni sezonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Programın ilk bölümü 21 Ekim Çarşamba günü saat 22.00'de TRT Kurdi'de yayımlanacak.
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın